E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δυσοίωνες εκτιμήσεις από τα λύματα: Αύξηση σε 10 από τις 12 περιοχές

145% πάνω στην Θεσσαλονίκη σε διάστημα ενός μήνα

Δημοσίευση 26/10/2021 | 18:12

Δυσοίωνες εκτιμήσεις από τα λύματα: Αύξηση σε 10 από τις 12 περιοχές

Τα δείγματα λήφθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, της Πάτρας, της Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης και των Ιωαννίνων.

Όπως αποκαλύπτεται, την εβδομάδα 18 έως 24 Οκτωβρίου 2021, παρατηρήθηκαν αυξητικές μεταβολές, σε σχέση με την εβδομάδα 11 έως 17 Οκτωβρίου 2021, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των δέκα από τις δώδεκα περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ.

Οι καθαρά αυξητικές τάσεις κυμάνθηκαν από +33% στη Θεσσαλονίκη έως +247% στον Άγιο Νικόλαο, ενώ οριακές αυξήσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής (+11%) και στο Βόλο (+14%).

Οριακές μειώσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκαν στην Ξάνθη (-18%) και στα Ιωάννινα (-27%).

Πιο αναλυτικά:

Στην Περιφέρεια Αττικής το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα παρουσίασε οριακή αύξηση, με στατιστικά μη σημαντική μεταβολή (+11%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 11-17/10/21.

Στην Θεσσαλονίκη την τελευταία εβδομάδα, 18-24/10/21, η εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων παρουσίασε αύξηση (+33%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 11-17/10/21. Τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, το ιικό φορτίο στην πόλη της Θεσσαλονίκης παρουσίασε συνεχή άνοδο, με τη συνολική αύξηση να ανέρχεται σε +145%.

Την τελευταία εβδομάδα, 18-24/10/21, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στη Λάρισα παρουσίασε αύξηση (+60%) σε σχέση με την εβδομάδα 11-17/10/21.

Την τελευταία εβδομάδα, 18-24/10/21, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στο Βόλο παρουσίασε οριακή αύξηση (+14%) σε σχέση με την εβδομάδα 11-17/10/21.

Την τελευταία εβδομάδα, 18-24/10/21, στο Ηράκλειο, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της πόλης παρουσίασε σημαντική αύξηση (+109%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 11-17/10/21. Η αύξηση αυτή ακολούθησε τη σταδιακή αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου, που είχε παρατηρηθεί στα αστικά λύματα της πόλης του Ηρακλείου, από τις αρχές του Σεπτεμβρίου 2021. Το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της πόλης ανέρχεται σε μέτρια επίπεδα.

Στα Χανιά την τελευταία εβδομάδα, 18-24/10/21, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε σημαντική αύξηση (+200%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 11-17/10/21. Η αύξηση αυτή ακολούθησε τη συνεχόμενη αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου, που είχε παρατηρηθεί στα αστικά λύματα της πόλης των Χανίων, από τις αρχές του μηνός Σεπτεμβρίου 2021. Το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της πόλης ανέρχεται σε μέτρια επίπεδα.

Στο Ρέθυμνο, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε σημαντική αύξηση (+118%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 11-17/10/21.

Η αύξηση αυτή ακολούθησε τη συνεχόμενη μείωση του ιικού φορτίου, που είχε παρατηρηθεί στα αστικά λύματα της πόλης του Ρεθύμνου, από τα τέλη του μηνός Αυγούστου 2021. Το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της πόλης βρίσκεται σε μέτρια επίπεδα.

Στον Άγιο Νικόλαο, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε σημαντική αύξηση (+247%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 11-17/10/21. Η αύξηση αυτή ακολούθησε τη μείωση που είχε παρατηρηθεί στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων της πόλης του Αγίου Νικολάου από τις αρχές του μηνός Σεπτεμβρίου 2021. Το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της πόλης ανέρχεται σε μέτρια επίπεδα.

Στην Πάτρα, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της πόλης παρουσίασε σημαντική αύξηση (+139%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 11-17/10/21.

Στην Ξάνθη, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε οριακή μείωση (-18%) σε σχέση με την εβδομάδα 11-17/10/21.

Στην Αλεξανδρούπολη, παρατηρήθηκε αύξηση (+35%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων σε σχέση με την εβδομάδα 11-17/10/21.

Τέλος, στα Ιωάννινα, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε οριακή μείωση (-27%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 11-17/10/21.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Θα γυρίσουμε στον Φιλαθλητικό, για να τον ανεβάσουμε στην πρώτη κατηγορία

Αθλητικά Νέα 01.07.2025
Η εκδήλωση ""Biggest than Basketball"" έγινε υπό την αιγίδα του Charles Antetokounmpo Family Foundation (CAFF)

Φωτιά στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Ελλάδα 01.07.2025
Ήχησε το 112

Με... αστειάκια για τους μετανάστες εγκαινίασε το «Alligator Alcatraz» ο Τραμπ

Κόσμος 01.07.2025
«Θα τους μάθουμε να τρέχουν μακριά από αλιγάτορες, δεν πρέπει να πηγαίνεις ευθεία, αλλά να κάνεις ζιγκ-ζαγκ»!

Τραγωδία στην Πάτρα: Νεκρό άτομο με αναπηρία από φωτιά σε διαμέρισμα

Κόσμος 01.07.2025
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 6 οχήματα της Πυροσβεστικής με 13 άνδρες

Ο Τραμπ δεν αποκλείει ότι θα απελάσει τον Ελον Μασκ

Κόσμος 01.07.2025
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι «ίσως χρειαστεί να στείλουμε το DOGE πάνω στον Έλον»

Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Να γ@μ@θ@ι ο υπουργός και όλοι»

Πολιτική 01.07.2025
Αναλυτικά οι διάλογοι ανάμεσα στους εμπλεκόμενους

Ένα δίχρονο παιδί πέθανε στην Ισπανία αφού ο πατέρας του το άφησε μέσα στο αυτοκίνητο, σταθμευμένο στον ήλιο εν μέσω καύσωνα

Κόσμος 01.07.2025
Η θερμοκρασία έφτασε τους 32° Κελσίου υπό σκιά στη Μπαλς σήμερα το πρωί

Οι πρωτόγονοι Ευρωπαίοι ήταν σκουρόχρωμοι με γαλάζια μάτια αποκάλυψε αναβίωση κρανίου ηλικίας 10.500 ετών

Tech + Science 01.07.2025
Ανήκε σε γυναίκα που πέθανε σε ηλικία μεταξύ 35 και 60 ετών

Το Euronext κατέθεσε πρόταση να αγοράσει το Χρηματιστήριο Αθηνών

Οικονομία 01.07.2025
Στην Αθήνα η διοίκηση του Euronext

Δανία: Στον στρατό οι γυναίκες για 11μηνη «υποχρεωτική» θητεία

Κόσμος 01.07.2025
Η Δανία γίνεται η τρίτη σκανδιναβική χώρα που συμπεριλαμβάνει τις γυναίκες στην στην υποχρεωτική στρατιωτική θητεία

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΦ ‑ Ποιος ο λόγος

Ελλάδα 01.07.2025
Νέος πρόεδρος ο Σπύρος Σαπουνάς