E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φώφη Γεννηματά: Λιποθυμούσε, σηκωνόταν, έλεγε «όχι ακόμη» και συνέχιζε

Συγκινημένος εμφανίστηκε ο Γιώργος Λιάνης στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1

Δημοσίευση 26/10/2021 | 10:07

Φώφη Γεννηματά: Λιποθυμούσε, σηκωνόταν, έλεγε «όχι ακόμη» και συνέχιζε

Συγκινημένος εμφανίστηκε ο Γιώργος Λιάνης στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 για τη μεγάλη απώλεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά. Ο ίδιος αποκάλυψε συγκλονιστικές στιγμές της Φώφης Γεννηματά και όσα περνούσε το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Λιάνης ανέφερε: «Τώρα μπορώ να τα πω, γιατί δείχνουν και τον χαρακτήρα της Φώφης, αυτά που μου έλεγαν στενοί της άνθρωποι. Η Φώφη Γεννηματά λιποθυμούσε πριν από λίγες εβδομάδες στις σκάλες, σηκωνόταν όρθια και έλεγε ‘όχι ακόμη, όχι ακόμη’ και συνέχιζε τη δραστηριότητα της. Αυτό πολλαπλασιάζει το θάρρος της και την απόφαση για το πότε έλαβε τις αποφάσεις της, όταν δεν θα διασαλευόταν η διαδικασία στο ΚΙΝΑΛ. Αυτά δεν είναι γνωστά».

Ο δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως η Φώφη Γεννηματά «περίμενε τη στιγμή για να αποχωρήσει, ώστε να μην διασαλεύσει την ενότητα στην παράταξη. Μπήκε μπροστά ως εγγυητής αυτής της ενότητας, αφού δρομολόγησε τις εξελίξεις για την διαδοχή της και εν συνεχεία, γνωρίζοντας από πριν την κατάσταση της, αποσύρθηκε, δηλώνοντας ότι θα είναι εκεί για να εγγυηθεί την ενότητα. Είναι “άνανδρο” κάποιοι υποψήφιοι, αφότου αυτή η γυναίκα έκανε και είπε αυτά, να κινούνται με “σύνθημα” ότι εκείνοι εγγυώνται την ενότητα της παράταξης».

Στην ίδια εκπομπή βρέθηκε καλεσμένη και η Κάτια Μακρή η οποία είπε ότι σύμφωνα με πληροφορίες που γίνονται γνωστές εκ των υστέρων, η Φώφη Γεννηματά γνώριζε εδώ και αρκετό καιρό την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της και είχε επιλέξει, για να μην υπάρξει αναταραχή στο κόμμα, να δρομολογήσει τις διαδικασίες εκλογής νέας ηγεσίας, ίσως και μη πιστεύοντας ή αναμένοντας ότι θα υπάρξει τόσο ραγδαία χειροτέρευση της κατάστασης της, η οποία κατέστη δυστυχώς και μοιραία.

Και οι δύο τόνισαν πως η παρακαταθήκη που αφήνει είναι το κλίμα ενότητας όχι μόνο στο κόμμα της, αλλά και γενικότερα στον πολιτικό κόσμο που εκδηλώθηκε αμέσως μετά από την είδηση του θανάτου της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κρατικά «φέσια»: Πάνω από 3,8 δισ. ευρώ χρωστάει το κράτος σε ιδιώτες

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Αλμα 570 εκατ. ευρώ σε τρεις μήνες. Στην κορυφή τα νοσοκομεία με χρέη 1,59 δισ. ευρώ σε προμηθευτές.

Κρήτη: Στον εισαγγελέα οι γονείς του κοριτσιού που χαροπαλεύει – Βαριά κακοποιημένη η 3χρονη

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας η Ρομά μητέρα και ο Πακιστανός πατέρας

Επίδομα θέρμανσης: Οι ημερομηνίες πληρωμών και τα ποσά ανά περιοχή

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Έως 1.200 ευρώ η συνολική ενίσχυση σε περιοχές με αυξημένες ανάγκες θέρμανσης

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 56 ετών η Γωγώ Μαστροκώστα

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Η Γωγώ Μαστροκώστα έχασε την πολυετή μάχη με τον καρκίνο

Ολυμπιακός: Η απονομή του τέταρτου ευρωπαϊκού, το σήκωσε ο Παπανικολάου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η στιγμή της απονομής για τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό, τρέλα στο T-Center!

Final 4 Euroleague 2026: O Ολυμπιακός στην κορυφή της Ευρώπης για τέταρτη φορά στην ιστορία του

E-Daily 1.Hero Χτες
Οι «Ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν το τέταρτο ευρωπαϊκό τους τρόπαιο

Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης: Οι αντιδράσεις του Αντετοκούνμπο μέσα στο T‑ Center

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Έλληνας σούπερ σταρ του NBA δεν έκρυψε τα συναισθήματά του

Οικογενειακή τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Ο 30χρονος σκότωσε με κατσαβίδι τον 67χρονο πατέρα του

Ελλάδα Χτες
Η κόρη του θύματος ειδοποίησε την αστυνομία όταν ο πατέρας της σταμάτησε να απαντά - Ο γιος ομολόγησε τη δολοφονία - Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ