E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τζανάκης: Θα έχουμε πάνω από 2.500 νεκρούς από κορωνοϊό μέχρι τέλος του χρόνου

Δραματική πρόβλεψη για την εξέλιξη της πανδημίας

Δημοσίευση 26/10/2021 | 08:46

Τζανάκης: Θα έχουμε πάνω από 2.500 νεκρούς από κορωνοϊό μέχρι τέλος του χρόνου

Πολύ άσχημη είναι η επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα αφού χθες φτάσαμε μια «ανάσα» από τα 4.000 κρούσματα, είχαμε 54 νεκρούς και 354 είναι διασωληνωμένοι, ενώ ο Νίκος Τζανάκης εκτιμά ότι αυτή η εικόνα θα συνεχιστεί.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», σημείωσε ότι τα νούμερα είναι αμείλικτα, ενώ εκτίμησε πως από δω και πέρα θα έχουμε περίπου 2.500 χιλιάδες νεκρούς από κοροναϊό στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του έτους.

«Κάθε 1000 κρούσματα που ανεβαίνουμε καθημερινά, θα ανεβαίνουμε κατά μέσο όρο και 10 νεκρούς» τόνισε ο καθηγητής ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι θάνατοι σε ημερήσια βάση να φτάσουν τους 40 με 45.

Χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη στους άνω των 80

Ο Νίκος Τζανάκης στάθηκε, μάλιστα, και στα χαμηλά, όπως είπε, ποσοστά εμβολιασμού στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 80: «Στις ηλικίες αυτές οι εμβολιασμένοι είναι γύρω στο 73%. Είναι τραγικό, πρέπει να τους βρούμε και να τους εμβολιάσουμε προσωπικά. Οι γιατροί να πάνε να τους βρουν»

Προτάσσοντας την σημασία του εμβολιασμού στις μεγάλες ηλικίες, ο κ. Τζανάκης δήλωσε πως εάν κατά ένα μαγικό τρόπο είχαμε εμβολιαστεί σε ένα ποσοστό 95% στις ηλικίες άνω των 60, θα είχαμε 7-8 θανάτους την ημέρα.

Αναφερόμενος στις παρελάσεις τόνισε πως δεν θα αφήσουν κάποιο επιδημιολογικό αποτύπωμα αν γίνουν οργανωμένα, ωστόσο το ζήτημα όπως είπε είναι η ατομική συμπεριφορά του καθενός: «Μπορεί σε μια περιοχή να μην γίνουν παρελάσεις, αλλά αν πάμε να γεμίσουμε τις καφετέριες τα αποτελέσματα θα είναι χειρότερα», σχολίασε.
Τα νούμερα είναι αμείλικτα
Να τονίσουμε ότι ο Νίκος Τζανάκης δεν έχει άδικο όταν λέει ότι τα νούμερα είναι αμείλικτα. Να θυμίσουμε ότι σε καμία μέρα της περασμένης εβδομάδας τα κρούσματα δεν είχαν πέσει από τις 3.000, ενώ με τη χθεσινή «έκρηξη» τα πράγματα δείχνουν να γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Από την Κυριακή 17/10 μέχρι το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου 250 άνθρωποι ςίχαν χάσει τη ζωή τους, ενώ είχαν εντοπιστεί 22.085 κρούσματα.

  • Κυριακή 17/10: 27 νεκροί και 1.712 κρούσματα
  • Δευτέρα 18/10: 43 νεκροί και 3.164 κρούσματα
  • Τρίτη 19/10: 29 νεκροί και 3.739 κρούσματα
  • Τετάρτη 20/10: 38 νεκροί και 3.279 κρούσματα
  • Πέμπτη 21/10: 34 νεκροί και 3.407 κρούσματα
  • Παρασκευή 22/10: 36 νεκροί και 3.585 κρούσματα
  • Σάββατο 23/10: 43 νεκροί και 3.199 κρούσματα

Με βάση ό, τι προβλέπουν οι επιστήμονες, αλλά και βλέποντας τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ τις δύο τελευταίες μέρες (Κυριακή, Δευτέρα), τίποτα δεν δείχνει να αλλάζει ούτε και αυτή την εβδομάδα με βάση τα νούμερα. Δυστυχώς, αυτά δεν είναι μόνο αριθμοί αφού αντιπροσωπεύουν θύματα ή ανθρώπους που περνούν περιπέτεια υγείας με την Covid-19, ενώ η κατάσταση όσο χειμωνιάζει δυσκολεύει ακόμα περισσότερο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ακινητοποιήθηκε τρένο της Hellenic Train στο δρομολόγιο Καμίνια ‑ Αγιος Ανδρέας λόγω «αστοχίας υποδομής»

Ελλάδα Χτες
Λόγω αστοχίας υποδομής, σύμφωνα με την εταιρεία, σταμάτησε η αμαξοστοιχία 13353 – Με λεωφορεία τα δρομολόγια στο τμήμα Αγ. Ανδρέας – Καμίνια

Κινητοποιήσεις αγροτών: Στο τραπέζι του διαλόγου μετά από εβδομάδες στα μπλόκα – Ανοίγουν οι δρόμοι, χωρίς να αποσύρονται τα τρακτέρ

Ελλάδα Χτες
Εν αναμονή της συνάντησης στο Μαξίμου, οι αποκλεισμοί χαλαρώνουν, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται

Ντόναλντ Τραμπ: Προανήγγειλε επίθεση στο Μεξικό;

Κόσμος Χτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος ακύρωσε μία δεύτερη επίθεση στη Βενεζουέλα, δηλώνοντας πως η χώρα συνεργάζεται καλά με τις ΗΠΑ

Σέρρες: Προφυλακιστέος ο 15χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμού του 17χρονου

Ελλάδα Χτες
Φυγαδεύτηκε από το δικαστικό μέγαρο

Χαμενεΐ: Ο αλαζόνας Τραμπ θα «πέσει» σαν τον Φαραώ και τον Σάχη, έχει τα χέρια του λερωμένα με αίμα

Κόσμος Χτες
Αναφερόμενος στα επεισόδια στην Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις, υποστήριξε ότι ομάδες ανθρώπων «με πρόθεση την καταστροφή» προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια της χώρας, με στόχο να ικανοποιήσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ

Καραϊβική: Καρέ καρέ η κατάληψη του πετρελαιοφόρου της Βενεζουέλας από Αμερικανούς πεζοναύτες

Κόσμος Χτες
Αμερικανοί πεζοναύτες αποβιβάστηκαν από ελικόπτερο στο κατάστρωμα του «Olina»

Συρία: Τανκ χτύπησε ρεπόρτερ που κάλυπτε τις φονικές συγκρούσεις στο Χαλέπι – Σώθηκε από θαύμα

Κόσμος Χτες
Ο ρεπόρτερ επέζησε με ελαφριά τραύματα, παρά την αιμοραγγία που του προκάλεσε το χτύπημα

Απίστευτο σκηνικό με θύμα τον Γιώργο Κούτσια – Του επιτέθηκε συμπαίκτης του

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο νεαρός Έλληνας ποδοσφαιριστής δέχτηκε επίθεση από συμπαίκτη του στο φιλικό Βικτόρια Πλζεν – Λουγκάνο και προς τιμήν του δεν αντέδρασε καθόλου.