E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τζανάκης: Θα έχουμε πάνω από 2.500 νεκρούς από κορωνοϊό μέχρι τέλος του χρόνου

Δραματική πρόβλεψη για την εξέλιξη της πανδημίας

Δημοσίευση 26/10/2021 | 08:46

Τζανάκης: Θα έχουμε πάνω από 2.500 νεκρούς από κορωνοϊό μέχρι τέλος του χρόνου

Πολύ άσχημη είναι η επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα αφού χθες φτάσαμε μια «ανάσα» από τα 4.000 κρούσματα, είχαμε 54 νεκρούς και 354 είναι διασωληνωμένοι, ενώ ο Νίκος Τζανάκης εκτιμά ότι αυτή η εικόνα θα συνεχιστεί.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», σημείωσε ότι τα νούμερα είναι αμείλικτα, ενώ εκτίμησε πως από δω και πέρα θα έχουμε περίπου 2.500 χιλιάδες νεκρούς από κοροναϊό στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του έτους.

«Κάθε 1000 κρούσματα που ανεβαίνουμε καθημερινά, θα ανεβαίνουμε κατά μέσο όρο και 10 νεκρούς» τόνισε ο καθηγητής ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι θάνατοι σε ημερήσια βάση να φτάσουν τους 40 με 45.

Χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη στους άνω των 80

Ο Νίκος Τζανάκης στάθηκε, μάλιστα, και στα χαμηλά, όπως είπε, ποσοστά εμβολιασμού στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 80: «Στις ηλικίες αυτές οι εμβολιασμένοι είναι γύρω στο 73%. Είναι τραγικό, πρέπει να τους βρούμε και να τους εμβολιάσουμε προσωπικά. Οι γιατροί να πάνε να τους βρουν»

Προτάσσοντας την σημασία του εμβολιασμού στις μεγάλες ηλικίες, ο κ. Τζανάκης δήλωσε πως εάν κατά ένα μαγικό τρόπο είχαμε εμβολιαστεί σε ένα ποσοστό 95% στις ηλικίες άνω των 60, θα είχαμε 7-8 θανάτους την ημέρα.

Αναφερόμενος στις παρελάσεις τόνισε πως δεν θα αφήσουν κάποιο επιδημιολογικό αποτύπωμα αν γίνουν οργανωμένα, ωστόσο το ζήτημα όπως είπε είναι η ατομική συμπεριφορά του καθενός: «Μπορεί σε μια περιοχή να μην γίνουν παρελάσεις, αλλά αν πάμε να γεμίσουμε τις καφετέριες τα αποτελέσματα θα είναι χειρότερα», σχολίασε.
Τα νούμερα είναι αμείλικτα
Να τονίσουμε ότι ο Νίκος Τζανάκης δεν έχει άδικο όταν λέει ότι τα νούμερα είναι αμείλικτα. Να θυμίσουμε ότι σε καμία μέρα της περασμένης εβδομάδας τα κρούσματα δεν είχαν πέσει από τις 3.000, ενώ με τη χθεσινή «έκρηξη» τα πράγματα δείχνουν να γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Από την Κυριακή 17/10 μέχρι το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου 250 άνθρωποι ςίχαν χάσει τη ζωή τους, ενώ είχαν εντοπιστεί 22.085 κρούσματα.

  • Κυριακή 17/10: 27 νεκροί και 1.712 κρούσματα
  • Δευτέρα 18/10: 43 νεκροί και 3.164 κρούσματα
  • Τρίτη 19/10: 29 νεκροί και 3.739 κρούσματα
  • Τετάρτη 20/10: 38 νεκροί και 3.279 κρούσματα
  • Πέμπτη 21/10: 34 νεκροί και 3.407 κρούσματα
  • Παρασκευή 22/10: 36 νεκροί και 3.585 κρούσματα
  • Σάββατο 23/10: 43 νεκροί και 3.199 κρούσματα

Με βάση ό, τι προβλέπουν οι επιστήμονες, αλλά και βλέποντας τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ τις δύο τελευταίες μέρες (Κυριακή, Δευτέρα), τίποτα δεν δείχνει να αλλάζει ούτε και αυτή την εβδομάδα με βάση τα νούμερα. Δυστυχώς, αυτά δεν είναι μόνο αριθμοί αφού αντιπροσωπεύουν θύματα ή ανθρώπους που περνούν περιπέτεια υγείας με την Covid-19, ενώ η κατάσταση όσο χειμωνιάζει δυσκολεύει ακόμα περισσότερο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χανταϊός: Εφιαλτική πρόβλεψη ΠΟΥ για ραγδαία αύξηση κρουσμάτων ‑ Τα συμπτώματα

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Συνολικά πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού έχουν προκαλέσει συναγερμό ενώ τρείς άνθρωποι έχουν χάσει τις ζωές τους

Πατίνια εκτός ελέγχου: Βίντεο με ταχύτητες 120 χλμ στη Βουλιαγμένης

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Πλήρης ασυδοσία και έλλειψη μέτρων ασφαλείας

Επέλαση αφρικανικής σκόνης και λασποβροχές

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Να πλύνεις το αυτοκίνητό σου ή όχι;

Η Anthropic λέει ότι έμαθε στα AI agents να «ονειρεύονται»

E-Daily 3.Left Χτες
Η νέα λειτουργία αποτελεί μέρος της προσπάθειας της εταιρείας να δημιουργήσει πιο αυτόνομα και «ευφυή» AI systems

Bonnie Tyler: Σε τεχνητό κώμα η παγκόσμια σταρ

E-Daily 3.Left Χτες
Κρίσιμες ώρες στην εντατική για την 74χρονη τραγουδίστρια

Χανταϊός: Εντοπίστηκε το πρώτο ύποπτο κρούσμα στο Ισραήλ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεν έχει σχέση με το κρουαζιερόπλοιο

Ποιοι είναι οι Τούρκοι «Ντάλτον» που μπαίνουν στο μικροσκόπιο μετά το φορτίο‑μυστήριο με τα όπλα στον Έβρο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ποιοι είναι οι Τούρκοι Ντάλτον, η συμμορία που απασχολεί την Τουρκία

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προβλέπει τον πρώτο μίνι καύσωνα: Πότε θα εξαφανιστεί η αφρικανική σκόνη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η εικόνα του καιρού θα αρχίσει να βελτιώνεται από το Σάββατο

Πάτρα: Πατέρας έδωσε όπλο στον 12χρονο γιο του και πυροβόλησε από το παράθυρο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο ανήλικος φέρεται να βρισκόταν υπό την παρουσία και την παρότρυνση του 36χρονου την ώρα του περιστατικού