E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τζανάκης: Θα έχουμε πάνω από 2.500 νεκρούς από κορωνοϊό μέχρι τέλος του χρόνου

Δραματική πρόβλεψη για την εξέλιξη της πανδημίας

Δημοσίευση 26/10/2021 | 08:46

Τζανάκης: Θα έχουμε πάνω από 2.500 νεκρούς από κορωνοϊό μέχρι τέλος του χρόνου

Πολύ άσχημη είναι η επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα αφού χθες φτάσαμε μια «ανάσα» από τα 4.000 κρούσματα, είχαμε 54 νεκρούς και 354 είναι διασωληνωμένοι, ενώ ο Νίκος Τζανάκης εκτιμά ότι αυτή η εικόνα θα συνεχιστεί.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», σημείωσε ότι τα νούμερα είναι αμείλικτα, ενώ εκτίμησε πως από δω και πέρα θα έχουμε περίπου 2.500 χιλιάδες νεκρούς από κοροναϊό στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του έτους.

«Κάθε 1000 κρούσματα που ανεβαίνουμε καθημερινά, θα ανεβαίνουμε κατά μέσο όρο και 10 νεκρούς» τόνισε ο καθηγητής ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι θάνατοι σε ημερήσια βάση να φτάσουν τους 40 με 45.

Χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη στους άνω των 80

Ο Νίκος Τζανάκης στάθηκε, μάλιστα, και στα χαμηλά, όπως είπε, ποσοστά εμβολιασμού στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 80: «Στις ηλικίες αυτές οι εμβολιασμένοι είναι γύρω στο 73%. Είναι τραγικό, πρέπει να τους βρούμε και να τους εμβολιάσουμε προσωπικά. Οι γιατροί να πάνε να τους βρουν»

Προτάσσοντας την σημασία του εμβολιασμού στις μεγάλες ηλικίες, ο κ. Τζανάκης δήλωσε πως εάν κατά ένα μαγικό τρόπο είχαμε εμβολιαστεί σε ένα ποσοστό 95% στις ηλικίες άνω των 60, θα είχαμε 7-8 θανάτους την ημέρα.

Αναφερόμενος στις παρελάσεις τόνισε πως δεν θα αφήσουν κάποιο επιδημιολογικό αποτύπωμα αν γίνουν οργανωμένα, ωστόσο το ζήτημα όπως είπε είναι η ατομική συμπεριφορά του καθενός: «Μπορεί σε μια περιοχή να μην γίνουν παρελάσεις, αλλά αν πάμε να γεμίσουμε τις καφετέριες τα αποτελέσματα θα είναι χειρότερα», σχολίασε.
Τα νούμερα είναι αμείλικτα
Να τονίσουμε ότι ο Νίκος Τζανάκης δεν έχει άδικο όταν λέει ότι τα νούμερα είναι αμείλικτα. Να θυμίσουμε ότι σε καμία μέρα της περασμένης εβδομάδας τα κρούσματα δεν είχαν πέσει από τις 3.000, ενώ με τη χθεσινή «έκρηξη» τα πράγματα δείχνουν να γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Από την Κυριακή 17/10 μέχρι το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου 250 άνθρωποι ςίχαν χάσει τη ζωή τους, ενώ είχαν εντοπιστεί 22.085 κρούσματα.

  • Κυριακή 17/10: 27 νεκροί και 1.712 κρούσματα
  • Δευτέρα 18/10: 43 νεκροί και 3.164 κρούσματα
  • Τρίτη 19/10: 29 νεκροί και 3.739 κρούσματα
  • Τετάρτη 20/10: 38 νεκροί και 3.279 κρούσματα
  • Πέμπτη 21/10: 34 νεκροί και 3.407 κρούσματα
  • Παρασκευή 22/10: 36 νεκροί και 3.585 κρούσματα
  • Σάββατο 23/10: 43 νεκροί και 3.199 κρούσματα

Με βάση ό, τι προβλέπουν οι επιστήμονες, αλλά και βλέποντας τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ τις δύο τελευταίες μέρες (Κυριακή, Δευτέρα), τίποτα δεν δείχνει να αλλάζει ούτε και αυτή την εβδομάδα με βάση τα νούμερα. Δυστυχώς, αυτά δεν είναι μόνο αριθμοί αφού αντιπροσωπεύουν θύματα ή ανθρώπους που περνούν περιπέτεια υγείας με την Covid-19, ενώ η κατάσταση όσο χειμωνιάζει δυσκολεύει ακόμα περισσότερο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σισμανόγλειο: «Κάπνιζα και πήρε φωτιά», είπε ο συλληφθείς

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Τι έχει φέρει στο φως έως τώρα η έρευνα του ανακριτικού της Πυροσβεστικής.

Παιδί που είχε κηρυχθεί νεκρό βρέθηκε ζωντανό στο νεκροτομείο του νοσοκομείου

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Τι υποστηρίζει η αστυνομία για το συμβάν

Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια, Μπόνι Τάιλερ

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Έφυγε στα 75 της χρόνια

Σοβαρές καταγγελίες στον Ασπρόπυργο: «Ξέφραγο αμπέλι, κανένα μέτρο ασφαλείας»

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
«Μπορεί να γίνει ένα μεγάλης έκτασης βιομηχανικό ατύχημα στην περιοχή και να θρηνήσουμε θύματα»

Σαντορίνη: Τελεσίγραφο ξενοδόχων στην Trivago ‑ «Πληρώστε καμπάνια προβολής ή πάμε δικαστικά»

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, Αντώνη Παγώνη, η Trivago θα πρέπει να προχωρήσει με δικά της έξοδα σε μία ακριβή διαφημιστική καμπάνια για το νησί

Πέθανε η Πάολα Ρεβενιώτη σε ηλικία 68 ετών

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Ποια ήταν η Πάολα Ρεβενιώτη

Ιός Δυτικού Νείλου: Πού εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα του 2026 και τι προειδοποιεί ο ΕΟΔΥ

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της φετινής περιόδου και καλεί τους πολίτες να τηρούν άμεσα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια.

Τόκιο: Συνελήφθη γυναίκα που έραψε τα χείλια της συγκατοίκου της

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Το θύμα ζήτησε βοήθεια με σημείωμα

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 54χρονη που κρατούσε δύο ανήλικα παιδιά σε «τρώγλη» με ακαθαρσίες ζώων

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Το περιστατικό ήρθε στο φως το μεσημέρι της Τετάρτης, μετά από επώνυμες καταγγελίες που κινητοποίησαν τις αρχές

11 τραυματίες από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο, οι 3 διασωληνωμένοι

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Ανησυχία για φορτηγό με δεξαμενή προπανίου που είναι μέσα στην επιχείρηση

Διασωληνωμένος νεαρός που τραυματίστηκε σοβαρά μετά από βουτιά στη Σκάλα Περαίας

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Στο σημείο που βούτηξε τα νερά είναι αρκετά ρηχά, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι

Η Γερουσιαστής από την Παραγουάη έβρισε τον Εμπαπέ: «Ο πουτ...ς γιος δεν έδωσε το χέρι στον τερματοφύλακά μας»

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
«Ένας Γάλλος δεν θα το έκανε ποτέ αυτό. Η Γαλλία είναι ο Ζαν Ζακ Ρουσσώ, ο Ρενέ Ντεκάρτ, ο Μοντεσκιέ, ο Βίκτορ Ουγκό, η Σιμόν Ντε Μποβουάρ» είπε στη Γερουσία η Σελέστε Αμαρίγια