E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τζανάκης: Θα έχουμε πάνω από 2.500 νεκρούς από κορωνοϊό μέχρι τέλος του χρόνου

Δραματική πρόβλεψη για την εξέλιξη της πανδημίας

Δημοσίευση 26/10/2021 | 08:46

Τζανάκης: Θα έχουμε πάνω από 2.500 νεκρούς από κορωνοϊό μέχρι τέλος του χρόνου

Πολύ άσχημη είναι η επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα αφού χθες φτάσαμε μια «ανάσα» από τα 4.000 κρούσματα, είχαμε 54 νεκρούς και 354 είναι διασωληνωμένοι, ενώ ο Νίκος Τζανάκης εκτιμά ότι αυτή η εικόνα θα συνεχιστεί.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», σημείωσε ότι τα νούμερα είναι αμείλικτα, ενώ εκτίμησε πως από δω και πέρα θα έχουμε περίπου 2.500 χιλιάδες νεκρούς από κοροναϊό στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του έτους.

«Κάθε 1000 κρούσματα που ανεβαίνουμε καθημερινά, θα ανεβαίνουμε κατά μέσο όρο και 10 νεκρούς» τόνισε ο καθηγητής ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι θάνατοι σε ημερήσια βάση να φτάσουν τους 40 με 45.

Χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη στους άνω των 80

Ο Νίκος Τζανάκης στάθηκε, μάλιστα, και στα χαμηλά, όπως είπε, ποσοστά εμβολιασμού στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 80: «Στις ηλικίες αυτές οι εμβολιασμένοι είναι γύρω στο 73%. Είναι τραγικό, πρέπει να τους βρούμε και να τους εμβολιάσουμε προσωπικά. Οι γιατροί να πάνε να τους βρουν»

Προτάσσοντας την σημασία του εμβολιασμού στις μεγάλες ηλικίες, ο κ. Τζανάκης δήλωσε πως εάν κατά ένα μαγικό τρόπο είχαμε εμβολιαστεί σε ένα ποσοστό 95% στις ηλικίες άνω των 60, θα είχαμε 7-8 θανάτους την ημέρα.

Αναφερόμενος στις παρελάσεις τόνισε πως δεν θα αφήσουν κάποιο επιδημιολογικό αποτύπωμα αν γίνουν οργανωμένα, ωστόσο το ζήτημα όπως είπε είναι η ατομική συμπεριφορά του καθενός: «Μπορεί σε μια περιοχή να μην γίνουν παρελάσεις, αλλά αν πάμε να γεμίσουμε τις καφετέριες τα αποτελέσματα θα είναι χειρότερα», σχολίασε.
Τα νούμερα είναι αμείλικτα
Να τονίσουμε ότι ο Νίκος Τζανάκης δεν έχει άδικο όταν λέει ότι τα νούμερα είναι αμείλικτα. Να θυμίσουμε ότι σε καμία μέρα της περασμένης εβδομάδας τα κρούσματα δεν είχαν πέσει από τις 3.000, ενώ με τη χθεσινή «έκρηξη» τα πράγματα δείχνουν να γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Από την Κυριακή 17/10 μέχρι το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου 250 άνθρωποι ςίχαν χάσει τη ζωή τους, ενώ είχαν εντοπιστεί 22.085 κρούσματα.

  • Κυριακή 17/10: 27 νεκροί και 1.712 κρούσματα
  • Δευτέρα 18/10: 43 νεκροί και 3.164 κρούσματα
  • Τρίτη 19/10: 29 νεκροί και 3.739 κρούσματα
  • Τετάρτη 20/10: 38 νεκροί και 3.279 κρούσματα
  • Πέμπτη 21/10: 34 νεκροί και 3.407 κρούσματα
  • Παρασκευή 22/10: 36 νεκροί και 3.585 κρούσματα
  • Σάββατο 23/10: 43 νεκροί και 3.199 κρούσματα

Με βάση ό, τι προβλέπουν οι επιστήμονες, αλλά και βλέποντας τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ τις δύο τελευταίες μέρες (Κυριακή, Δευτέρα), τίποτα δεν δείχνει να αλλάζει ούτε και αυτή την εβδομάδα με βάση τα νούμερα. Δυστυχώς, αυτά δεν είναι μόνο αριθμοί αφού αντιπροσωπεύουν θύματα ή ανθρώπους που περνούν περιπέτεια υγείας με την Covid-19, ενώ η κατάσταση όσο χειμωνιάζει δυσκολεύει ακόμα περισσότερο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πότε πληρώνονται συντάξεις, δώρο Χριστουγέννων και επιδόματα

Οικονομία 09.12.2025
Νωρίτερα φέτος οι καταβολές τον Δεκέμβριο

Τέλη κυκλοφορίας 2026: Όλες οι παγίδες που «καίνε» χιλιάδες οδηγούς

Οικονομία 09.12.2025
Όσα ξεκαθαρίζει ο νέος οδηγός της ΑΑΔΕ

Τι αλλάζει στο Δημόσιο το 2026: Προσλήψεις, αυξήσεις μισθών και νέα επιδόματα

Οικονομία 09.12.2025
Αυξήσεις αποδοχών και μισθολογικές παρεμβάσεις

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών φέρνει το 2026

Οικονομία 09.12.2025
Η κρίσιμη επιλογή του Ιανουαρίου

Γερμανία: Ρεκόρ πτωχεύσεων για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα

Οικονομία 09.12.2025
Έως το τέλος του έτους στη Γερμανία θα έχουν υποβάλει αίτηση πτώχευσης 8% περισσότερες εταιρείες από πέρυσι

Πρόεδρος Κτηνοτρόφων Χανίων: «Μεγάλη συγγνώμη» από τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν

Ελλάδα 09.12.2025
«Κακώς έγιναν αυτά τα πράγματα», δήλωσε ο Γιάννης Βερυκάκης

Αμετακίνητοι αγρότες και κτηνοτρόφοι – Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους

Ελλάδα 09.12.2025
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι με μπλόκα σε αεροδρόμια, λιμάνια και βασικούς οδικούς άξονες σε όλη τη χώρα.

Πόσα δισεκατομμύρια θα δώσει η Ελλάδα στην Ουκρανία, αν εγκριθεί το δάνειο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ελλάδα Χτες
Η Κομισιόν παρουσίασε τα συνολικά ποσά στους διπλωμάτες

Αγρότης κατά αστυνομικού με την... κατσούνα ‑ Η φωτογραφία από τα Χανιά που έγινε viral

Ελλάδα Χτες
Επεισόδια σημειώθηκαν και στο αεροδρόμιο Χανίων

Χολαργός: Επίθεση με επτά μαχαιριές σε 14χρονο ‑ Είχε κλείσει ραντεβού με μία 20χρονη

Ελλάδα Χτες
Είχε κλείσει ραντεβού με νεαρό κορίτσι και του έστησαν καρτέρι