E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σάλος με Φαούτσι στις ΗΠΑ: Ενέκρινε πείραμα με κουτάβια όπου σκνίπες τα έτρωγαν ζωντανά

Η είδηση κάνει τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/10/2021 | 14:19

Σάλος με Φαούτσι στις ΗΠΑ: Ενέκρινε πείραμα με κουτάβια όπου σκνίπες τα έτρωγαν ζωντανά

Σάλος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ με αφορμή το πράσινο φως που έδωσε ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, για την χρηματοδότηση ενός απάνθρωπου πειράματος με σκυλάκια, όπου σκνίπες τα τρώνε ζωντανά, αφού πρώτα οι επιστήμονες τα ακινητοποιούν, εγκλωβίζοντας τα κεφάλια τους σε κλουβιά.

Η είδηση κάνει τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ, καθώς ο Φάουτσι είναι ένα ευυπόληπτο άτομο στην πατρίδα του.

Δεκάδες Αμερικανοί βουλευτές εξέφρασαν την οργή τους όχι μόνο για την απαράδεκτη μέθοδο του πειράματος, αλλά και για την χρησιμότητά του, καθώς δαπανήθηκε μία περιουσία.

Πολλοί από αυτούς, Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί, συνέταξαν μία επιστολή με επικεφαλής τη βουλευτή Νάνσι Μέις από τη Νότια Καρολίνα, διατρανώνοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους για το πείραμα.

Ο Φάουτσι, όπως αναφέρουν οι εφημερίδες «Independent» και «Daily Mail», κατηγορείται ότι δαπάνησε σχεδόν δύο εκατομμύρια δολάρια σε πειράματα με κουτάβια, τα οποία παγιδεύονται σε κλουβιά έτσι ώστε οι σκνίπες να μπορούν να τα φάνε ζωντανά.

Στην επίμαχη επιστολή, την οποία συνυπογράφουν 24 βουλευτές, επισημαίνεται ότι είναι κατακριτέα η κατάχρηση κεφαλαίων και ζητούν τα... ρέστα από τον Άντονι Φάουτσι, καθώς μία μη κερδοσκοπική οργάνωση ισχυρίζεται ότι αυτή ενέκρινε τις δοκιμές νέων φαρμάκων.

Όπως αναφέρει το σχέδιο «White Coat Waste Project», ο Αμερικανός επιδημιολόγος έστειλε 375.800 δολάρια σε ένα τυνησιακό ερευνητικό εργαστήριο, με τους επιστήμονες να χορηγούν στα κουτάβια ένα πειραματικό φάρμακο.

Το σχέδιο αυτό επισημαίνει ότι τα κεφάλια τους ήταν παγιδευμένα σε κλουβιά με τις σκνίπες να τα τρώνε ζωντανά.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση αποκάλυψε, επίσης άλλα τρία ανάλογα πειράματα που χρηματοδοτήθηκαν από τον Φάουτσι.

Οι Αμερικανοί βουλευτές ζητούν απαντήσεις από τον διακεκριμένο επιστήμονα έως τις 19 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα «Daily Mail», o δρ. Άντονι Φάουτσι δέχεται πυρά και από τα δύο κόμματα εφόσον, όπως υπογραμμίζουν στην επιστολή τους, χρησιμοποίησε τα χρήματα των φορολογουμένων για τα σκληρά πειράματα.

Μια άλλη διαδικασία, η οποία χρηματοδοτήθηκε από τους αρμόδιους φορείς με το ποσό των 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων, αφορούσε σε 44 κουτάβια με τους επιστήμονες να κόβουν τις φωνητικές τους χορδές για να σταματήσουν να γαβγίζουν.

Από την πλευρά τους, οι επιστήμονες που βρίσκονται πίσω από το σχέδιο «White Coat Waste Project», ισχυρίζονται ότι τα σκυλιά νόσησαν από την ασθένεια της «νόσου των λεγεωνάριων» προτού τα σκοτώσουν και τα τεμαχίσουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κέρκυρα: Νεκρός 53χρονος μοτοσικλετιστής σε τροχαίο

E-Daily 3.Left 30.05.2026
Μοτοσικλέτα συγκρούστηκε με φορτηγό στα Καρουμπάτικα στην Κέρκυρα

Τροχαίο στο Πικέρμι: ΙΧ παρέσυρε και τραυμάτισε 13χρονη

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Στο «Παίδων» η 13χρονη

Ποδηλάτης στην Πορτογαλία άρπαξε από τον λαιμό και γρονθοκόπησε γυναίκα οδηγό στη μέση του δρόμου

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Βίντεο καταγράφει καρέ - καρέ τη βίαιη επίθεση σε 37χρονη γυναίκα κοντά στο Πόρτο - Σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη

Συγκλονίζει η μητέρα του Μάριου: «Ανοιξε το βρωμερό στοματάκι σου, που είναι το παιδί μου;»

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Συνεχίζεται το θρίλερ της εξαφάνισης του άτυχου Μάριου Παπαγεωργίου

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι βρήκαν τι ήταν το μυστηριώδες σήμα από το διάστημα που κράτησε επτά ώρες

E-Daily 3.Left 30.05.2026
Μέχρι σήμερα, οι επιστήμονες γνωρίζουν δύο βασικούς μηχανισμούς που προκαλούν εκρήξεις ακτίνων γάμμα που

Πέθανε ο 67χρονος που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον γαμπρό του στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

E-Daily 2.TopNews 30.05.2026
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν απασχολήσει για υποθέσεις ναρκωτικών ουσιών

Δείτε βίντεο: Το μοναδικό γιγάντιο πάντα αλμπίνος στον πλανήτη εντοπίστηκε σε καταφύγιο στην Κίνα

E-Daily 3.Left Χτες
Το εντυπωσιακό ζώο, το οποίο ξεχωρίζει για το εντελώς λευκό τρίχωμά του, εντοπίστηκε να κινείται στην προστατευόμενη περιοχή, προσφέροντας στους επιστήμονες νέα στοιχεία για τη ζωή του στην άγρια φύση

Τουρκία: Παιδιά πηγαίνουν σχολείο πεινασμένα και δουλεύουν 9ωρα – Σοκαριστική έκθεση για τα Αδανα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έκθεση του συνδικάτου Eğitim Sen αποκαλύπτει εκτεταμένη παιδική φτώχεια στα Αδανα της Τουρκίας

Ένας άνδρας βγήκε ζωντανός από το σπήλαιο στο Λάος, συνεχίζονται οι προσπάθειες για τους υπόλοιπους

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι επτά άνδρες μπήκαν στο σπήλαιο στην επαρχία Σαϊσομπούν την περασμένη εβδομάδα για να ψάξουν για χρυσό, αλλά κατολίσθηση που προκλήθηκε από καταρρακτώδεις βροχές απέκλεισε το σημείο εξόδου

Ελεύθεροι τρεις έφηβοι που βίαζαν κορίτσια – Θα πληρώσουν 30 ευρώ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Θα παρακολουθούνται από υπηρεσίες, παρά τις σκληρές πράξεις τους

Κακοκαιρία: Υπερχείλισε ο Πηνειός ποταμός στην Ηλεία από τις ισχυρές καταιγίδες ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες