E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σάλος με Φαούτσι στις ΗΠΑ: Ενέκρινε πείραμα με κουτάβια όπου σκνίπες τα έτρωγαν ζωντανά

Η είδηση κάνει τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/10/2021 | 14:19

Σάλος με Φαούτσι στις ΗΠΑ: Ενέκρινε πείραμα με κουτάβια όπου σκνίπες τα έτρωγαν ζωντανά

Σάλος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ με αφορμή το πράσινο φως που έδωσε ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, για την χρηματοδότηση ενός απάνθρωπου πειράματος με σκυλάκια, όπου σκνίπες τα τρώνε ζωντανά, αφού πρώτα οι επιστήμονες τα ακινητοποιούν, εγκλωβίζοντας τα κεφάλια τους σε κλουβιά.

Η είδηση κάνει τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ, καθώς ο Φάουτσι είναι ένα ευυπόληπτο άτομο στην πατρίδα του.

Δεκάδες Αμερικανοί βουλευτές εξέφρασαν την οργή τους όχι μόνο για την απαράδεκτη μέθοδο του πειράματος, αλλά και για την χρησιμότητά του, καθώς δαπανήθηκε μία περιουσία.

Πολλοί από αυτούς, Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί, συνέταξαν μία επιστολή με επικεφαλής τη βουλευτή Νάνσι Μέις από τη Νότια Καρολίνα, διατρανώνοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους για το πείραμα.

Ο Φάουτσι, όπως αναφέρουν οι εφημερίδες «Independent» και «Daily Mail», κατηγορείται ότι δαπάνησε σχεδόν δύο εκατομμύρια δολάρια σε πειράματα με κουτάβια, τα οποία παγιδεύονται σε κλουβιά έτσι ώστε οι σκνίπες να μπορούν να τα φάνε ζωντανά.

Στην επίμαχη επιστολή, την οποία συνυπογράφουν 24 βουλευτές, επισημαίνεται ότι είναι κατακριτέα η κατάχρηση κεφαλαίων και ζητούν τα... ρέστα από τον Άντονι Φάουτσι, καθώς μία μη κερδοσκοπική οργάνωση ισχυρίζεται ότι αυτή ενέκρινε τις δοκιμές νέων φαρμάκων.

Όπως αναφέρει το σχέδιο «White Coat Waste Project», ο Αμερικανός επιδημιολόγος έστειλε 375.800 δολάρια σε ένα τυνησιακό ερευνητικό εργαστήριο, με τους επιστήμονες να χορηγούν στα κουτάβια ένα πειραματικό φάρμακο.

Το σχέδιο αυτό επισημαίνει ότι τα κεφάλια τους ήταν παγιδευμένα σε κλουβιά με τις σκνίπες να τα τρώνε ζωντανά.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση αποκάλυψε, επίσης άλλα τρία ανάλογα πειράματα που χρηματοδοτήθηκαν από τον Φάουτσι.

Οι Αμερικανοί βουλευτές ζητούν απαντήσεις από τον διακεκριμένο επιστήμονα έως τις 19 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα «Daily Mail», o δρ. Άντονι Φάουτσι δέχεται πυρά και από τα δύο κόμματα εφόσον, όπως υπογραμμίζουν στην επιστολή τους, χρησιμοποίησε τα χρήματα των φορολογουμένων για τα σκληρά πειράματα.

Μια άλλη διαδικασία, η οποία χρηματοδοτήθηκε από τους αρμόδιους φορείς με το ποσό των 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων, αφορούσε σε 44 κουτάβια με τους επιστήμονες να κόβουν τις φωνητικές τους χορδές για να σταματήσουν να γαβγίζουν.

Από την πλευρά τους, οι επιστήμονες που βρίσκονται πίσω από το σχέδιο «White Coat Waste Project», ισχυρίζονται ότι τα σκυλιά νόσησαν από την ασθένεια της «νόσου των λεγεωνάριων» προτού τα σκοτώσουν και τα τεμαχίσουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς έγινε η δολοφονία στον Αγιο Δημήτριο: Ο αξιωματικός πήγε στο σημείο χωρίς να γνωρίζει ότι θύμα ήταν ο γιος του

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Ο 25χρονος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι μέσα στο Πάρκο Ασυρμάτου

FIFA: Απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε να αντικατασταθεί το Ιράν με την Ιταλία

E-Daily 3.Left 23.04.2026
Η Ιταλία είχε αποκλειστεί από το τουρνουά, μετά την αποτυχία της στα προκριματικά

Απόβαση ΜΑΤ στη Γαύδο: «Σήμερα δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή»

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Για πρωτοφανείς πρακτικές κάνουν λόγο άνθρωποι που βρίσκονταν στη Γαύδο, αναφερόμενοι στην επιχείρηση των ΜΑΤ στον Λαυρακά, που άφησε πίσω της κατεδαφισμένα καλύβια και εικόνες καταστροφής

Γαύδος: Επέμβαση ΜΑΤ για αυτοσχέδιες καλύβες σε παραλίες

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Στις παραλίες του Λαυρακά και του Αι Γιάννη

Δολοφονία 27χρονου στον Αγιο Δημήτριο: «Χτενίζει» τις κάμερες ασφαλείας η ΕΛΑΣ

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Έρευνες για τη δολοφονία στον Αγιο Δημήτριο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη

Κοβέσι: Συμφωνώ με την ελληνική κυβέρνηση ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες

Ελλάδα 23.04.2026
«Η απάντηση που έδωσε χθες το ελληνικό κοινοβούλιο δείχνει ότι όλοι θέλουν να μάθουν τι συνέβη»

Ζευγάρι γέννησε παιδί που δεν είναι δικό του λόγω λάθους σε κλινική γονιμότητας

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Βρέθηκαν οι βιολογικοί γονείς, ένα απίστευτο μπέρδεμα!

Μενίδι: Οργή από τους γονείς του Μάριου ‑ «Οι Ρομά μας ειρωνεύονταν στη δίκη για το παιδί μας»

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Το μοιραίο βράδυ υπήρχαν πολλοί άνθρωποι στην περιοχή και ότι έπεσαν πάνω από 25 πυροβολισμοί από τον καταυλισμό

Ελευθερία Γιακουμάκη: «Κατέστρεψε δύο οικογένειες» – Η συγγνώμη των αδελφών του γυναικοκτόνου

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Κηδεύεται σήμερα ο 40χρονος δράστης - Το θέατρο που έπαιξε πριν αυτοκτονήσει

Σύγκρουση τρένων στη Δανία: Στους 17 οι τραυματίες, τέσσερις σε κρίσιμη κατάσταση

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Τα σιδηροδρομικά ατυχήματα είναι σπάνια στη Δανία