E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φώφη Γεννηματά: Η συγκλονιστική της εξομολόγηση το 2020 για τον καρκίνο

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκέφτεσαι ότι τα παιδιά σου μπορεί να μεγαλώσουν χωρίς εσένα»

Δημοσίευση 25/10/2021 | 13:16

Φώφη Γεννηματά: Η συγκλονιστική της εξομολόγηση το 2020 για τον καρκίνο

Σε ηλικία μόλις 57 ετών η Φώφη Γεννηματά έφυγε από τη ζωή μετά από σκληρή και πολυετή μάχη με τον καρκίνο. Πέθανε σήμερα 25/10/2021 και ώρα 12:04 μ.μ. στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, προκαλώντας θρήνο στον πολιτικό κόσμο.

Η Φώφη Γεννηματά είχε μιλήσει για τη μάχη της αυτή με τον καρκίνο, από τον οποίο έχασε και τους δύο γονείς της. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Γεννηματάς, ιδρυτικό στέλεχος και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 55 ετών, το 1994. Επτά μήνες νωρίτερα είχε πεθάνει η σύζυγός του, Κάκια, 54 ετών, από καρκίνο του μαστού μετά παλεύοντας με τη νόσο για 10 χρόνια.

Μιλώντας το 2020 στην Ελεονώρα Μελέτη, η Φώφη Γεννηματά είχε δηλώσει: «Παλεύαμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Παλεύαμε όλοι… Με επτά μήνες διαφορά έφυγαν οι γονείς μου από τη ζωή. Πρώτα η μητέρα μου και μετά ο πατέρας μου. Μόνο αυτό μπορούσε να συμβεί με αυτούς τους δύο ανθρώπους. Ήταν μαζί από 14 χρόνων. Ήταν μια ζωή μαζί, ο ένας για τον άλλον…», είχε αναφέρει.

Πολύ δύσκολα μπορούσε να πει κανείς τη λέξη «καρκίνος»

Η κ. Γεννηματά είχε πει στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» πως «το 1984, όταν αρρώστησε η μητέρα μου, πολύ δύσκολα μπορούσε να πει κανείς τη λέξη “καρκίνος”. Είχε καρκίνο στον μαστό. Ήταν περίπου ένα στίγμα για όλη την οικογένεια. Το έκρυβαν οι γυναίκες, δεν μιλούσαν. Ένας από τους λόγους που επέλεξα να μιλήσω στη συνέχεια εγώ, ήταν γιατί έπρεπε αυτό το πράγμα να το σπάσουμε. Μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε, να συνεχίσουμε με αγώνα, με προσπάθεια γιατί ποτέ δεν ξεφεύγεις πράγματι από αυτήν την ιστορία αλλά δεν τελειώνει η ζωή. Δεν σταματάς να είσαι γυναίκα, έχεις δικαιώματα και πρέπει να συνεχίσεις να ζεις (…) Πολύ περισσότερο από πριν (…)».

Σύμφωνα με την ίδια, «δεν νιώσαμε ποτέ στο σπίτι ότι είχαμε έναν άρρωστο άνθρωπο. Η μητέρα μου είχε μια δίψα για τη ζωή που μας τη μετέδωσε. Χόρευε μέχρι την τελευταία στιγμή ακόμη και όταν της ήταν πολύ δύσκολο. Κανένας όμως δεν καταλάβαινε πόσο δύσκολο της ήταν. Όλα αυτά είναι πράγματα που εμένα με έχουν στιγματίσει, αυτό που είμαι σήμερα είναι γιατί έχω ζήσει αυτές τις στιγμές…».

Για τον πατέρα της Γιώργο Γεννηματά είχε πει: «Ήταν εξαιρετικά δύσκολο, ειδικά για εμένα γιατί δεν είχα αποκτήσει τα δικά μου παιδιά. Όταν έχεις δικά σου παιδιά είναι πιο εύκολο να προχωρήσεις. Βυθίζεσαι. Είναι πολύ πιο δύσκολο να αντιμετωπίσεις τον θάνατο και την οργή που φέρνει για την απώλεια, ιδιαίτερα όταν είναι τόσο βίαιη, τόσο άδικη, τόσο νέοι και οι δύο».

Φώφη Γεννηματά: Οι σκέψεις για τα παιδιά της

Αναφερόμενη στις σκέψεις που έκανε κυρίως για τα παιδιά της που απέκτησε μετά από πολύ κόπο, είχε σημειώσει: «Είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκέφτεσαι ότι τα παιδιά σου μπορεί να μεγαλώσουν χωρίς εσένα. Να σκέφτεσαι ότι μπορεί η μικρή σου να μη θυμάται καν πώς είσαι, να μη θυμάται τη φωνή σου, να μη θυμάται τη μορφή σου, να μη γνωρίσει το χάδι σου».

«Εμείς ήμασταν πολύ μεγαλύτερες όταν χάσαμε τους γονείς μας, είχαμε προλάβει να ζήσουμε μαζί τους κι έχουμε έντονες αναμνήσεις από εκείνους» συνέχισε. «Με έπιανε τρόμος στη σκέψη ότι τα παιδιά μου που απέκτησα με τόσο κόπο και προσπάθεια θα μεγάλωναν χωρίς εμένα» εξομολογήθηκε, τονίζοντας πόσο οδυνηρό ήταν όλο αυτό.

Για τον καρκίνο είχε πει: «Για αρκετά χρόνια ζούσα με το σκεπτικό ότι κάποια στιγμή ο καρκίνος θα χτυπήσει και τη δική μου πόρτα. Μετά η καθημερινότητα μας ξεπέρασε, αρχίσαμε να ζούμε φυσιολογικά και το ξεχάσαμε, το βγάλαμε από τη ζωή μας. Αλλά επανήλθε και αφού επανήλθε μάθαμε να ζούμε με αυτό. Το Σάββατο το διαπίστωσα, τη Δευτέρα χειρουργήθηκα και το επόμενο Σάββατο ήμουν σε ένα συνέδριο και μιλούσα από το βήμα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ ανάμεσα σε Λακωνία και Κρήτη

Ελλάδα 08.04.2026
Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 2 χιλιόμετρα

Αγιο Φως: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας – Πώς θα φτάσει στην Ελλάδα

Ελλάδα 08.04.2026
Η τελετή του Αγίου Φωτός το Μεγάλο Σάββατο θα ακολουθήσει το ίδιο αυστηρό πρωτόκολλο, ενώ οι επισκέπτες από την Ελλάδα δεν θα εισέλθουν στον Ναό

Χαμός με Στραβελάκη και Κωνσταντοπούλου: «Γιατί με στοχοποιείτε» ‑ «Η εκπομπή είναι τσιφλίκι σας;»

Ελλάδα 08.04.2026
«Δεν γεννήθηκε ακόμα ο άνθρωπος που θα μου πει τι θα πω» ανέφερε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας

Πάσχα 2026: Ποιοι εργαζόμενοι δικαιούνται προσαύξηση 75% τις ημέρες των αργιών

Οικονομία 08.04.2026
Πόσο πληρώνονται όσοι εργαζόμενοι εργαστούν τις ημέρες που είναι αργία

Οι ένοπλες δυνάμεις φτιάχνουν UAV με 3D εκτύπωση ‑ Ουσιαστικό βήμα μετάβασης στη νέα εποχή

Κόσμος 08.04.2026
Ο Νίκος Δένδιας είχε επισκεφθεί και τον Οκτώβριο του 2025 το Εργοστάσιο Βάσης Τηλεπικοινωνιών στις Αχαρνές

Τραγωδία στην Καισαριανή: Νεκρός 28χρονος που αγνοούνταν

Ελλάδα 08.04.2026
Ο 28χρονος Πολυχρόνης αγνοούνταν από την περασμένη Παρασκευή 3 Απριλίου

Hellenic Train: Έπεσε δέντρο στο τμήμα Σίνδος ‑ Θεσσαλονίκη ‑ Διακόπηκε η κυκλοφορία

Ελλάδα 08.04.2026
Από την πτώση δέντρου διακόπηκε η ηλεκτροδότηση

Χανιά: Εξιχνιάστηκε κύκλωμα για τηλεφωνικές απάτες ‑ Πάνω από 190.000 ευρώ η λεία τους

Ελλάδα 08.04.2026
28 άτομα έχουν ταυτοποιηθεί ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης

Ακραία δήλωση Ακάρ για Κύπρο: «Θα είναι το τελευταίο σας Πάσχα»

Κόσμος 08.04.2026
Ο πρώην υπουργός Αμυνας της Τουρκίας και νυν Πρόεδρος της Επιτροπής Αμυνας της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Χουλουσί Ακάρ έκανε σχετική ανάρτηση

Τραγωδία στη Λάρισα: Νεκρές και σε προχωρημένη σήψη βρέθηκαν σε διαμέρισμα δύο αδελφές

Ελλάδα 08.04.2026
Από την μέχρι τώρα έρευνα δεν προκύπτουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας

Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε απαγόρευση στα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών

Ελλάδα 08.04.2026
Το βίντεο του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανακοίνωση του μέτρου