E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Αλλάζει από το βράδυ της Κυριακής

Πού θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες

Δημοσίευση 24/10/2021 | 20:43

Καιρός: Αλλάζει από το βράδυ της Κυριακής

Άλλάζει σταδιακά πρόσωπο ο καιρός σήμερα στη χώρα, καθώς η ηλιοφάνεια και οι υψηλές θερμοκρασίες του Σαββάτου, δίνουν τη θέση τους σε βροχές, καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, στη συνέχεια της ημέρας αναμένονται βροχές στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στο Βόρειο Αιγαίο, στις Σποράδες και στην Κρήτη. Τα σημαντικότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στο Ιόνιο, σε περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και ενδεχομένως στην Εύβοια και στη Δυτική Κρήτη, όπου κατά τόπους θα συνοδεύονται και από καταιγίδες. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια - παραθαλάσσια, κυρίως στο Ιόνιο, ενώ από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την κεντρική Στερεά θα ενταθούν.

Στην Αττική αναμένονται βροχές, ενώ εκτιμάται πως τη νύχτα θα σημειωθούν κατά τόπους καταιγίδες, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.

Παράλληλα, άνεμοι βορείων διευθύνσεων με εντάσεις έως 7 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο, ενώ το ανατολικό ρεύμα στο Ιόνιο θα παρουσιάσει σταδιακά σημαντική ενίσχυση, φτάνοντας στα επίπεδα των 6-7 μποφόρ. Είναι χαρακτηριστικό, εξάλλου, πως από το πρωί της Κυριακής βρίσκεται σε ισχύ έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων, που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Έντονα κατά τόπους φαινόμενα και τη Δευτέρα

Στο μεταξύ, τα έντονα φαινόμενα που αναμένεται να εκδηλωθούν τη νύχτα της Κυριακής, θα έχουν συνέχεια και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, κυρίως στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο. Παράληλλα, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά και νότια σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 6 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις τοπικές βροχές που τις πρωινές ώρες θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί με εντάσεις 4-6 μποφόρ και ενδεχομένως στα ανατολικά έως 7 μποφόρ, Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γεωργιάδης: «Χθες ακόμη ένας ανήλικος έκανε απόπειρα αυτοκτονίας στη Θεσσαλονίκη»

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
«Αναγκάστηκαν οι γονείς να το πάνε στο νοσοκομείο, το πρόλαβαν - Ζούμε σε μια δύσκολη εποχή», ανέφερε ο υπουργός Υγείας

«Βιάστε την, μην τη σκοτώσετε»: Αποκαλύψεις τρόμου στο Κονγκό:

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Μαζικοί τάφοι, βιασμοί και εκτελέσεις αμάχων

Δεν πήγαιναν ούτε σχολείο τα παιδιά που ζούσαν μέσα σε ακαθαρσίες σε σπίτι στο Περιστέρι, τι λέει η γιαγιά τους

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Στο Παίδων τα 6 ανήλικα που ζούσαν με τους γονείς τους σε δώμα «χωματερή»

Σύρος: Συνελήφθησαν δύο Σύροι για φωτογράφιση 8χρονων κοριτσιών

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Συναγερμός στην πλατεία Μιαούλη

Πέθανε ο δημοσιογράφος Θωμάς Μαρκόπουλος, τo «αντίο» της Δόμνας Μιχαηλίδου

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Ο 34χρονος έχασε τη ζωή του σε ξενοδοχείο στα Χανιά όπου εργαζόταν για τη φετινή τουριστική περίοδο

Youth Pass: Τέλος χρόνου ‑ Μέχρι πότε θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για τα 150 ευρώ – Οι δικαιούχοι

Οικονομία 14.05.2026
Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση υποβάλλεται άπαξ

Σκιάθος: Μαθητές Γυμνασίου έκλεισαν ραντεβού να πλακωθούν στο ξύλο με θεατές τους… συμμαθητές τους

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Μαθητές Γυμνασίου στη Σκιάθο, έκλεισαν ραντεβού για να πλακωθούν στο ξύλο με θεατές τους ίδιους τους συμμαθητές τους.

Χαλκιδική: Κινδυνεύουν σπίτια σε γνωστή περιοχή – Έρχονται κυματοθραύστες 95 μέτρων

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Η διάβρωση ακτών θέτει σε κίνδυνο κατοικίες και δρόμους