E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Αλλάζει από το βράδυ της Κυριακής

Πού θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες

Δημοσίευση 24/10/2021 | 20:43

Καιρός: Αλλάζει από το βράδυ της Κυριακής

Άλλάζει σταδιακά πρόσωπο ο καιρός σήμερα στη χώρα, καθώς η ηλιοφάνεια και οι υψηλές θερμοκρασίες του Σαββάτου, δίνουν τη θέση τους σε βροχές, καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, στη συνέχεια της ημέρας αναμένονται βροχές στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στο Βόρειο Αιγαίο, στις Σποράδες και στην Κρήτη. Τα σημαντικότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στο Ιόνιο, σε περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και ενδεχομένως στην Εύβοια και στη Δυτική Κρήτη, όπου κατά τόπους θα συνοδεύονται και από καταιγίδες. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια - παραθαλάσσια, κυρίως στο Ιόνιο, ενώ από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την κεντρική Στερεά θα ενταθούν.

Στην Αττική αναμένονται βροχές, ενώ εκτιμάται πως τη νύχτα θα σημειωθούν κατά τόπους καταιγίδες, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.

Παράλληλα, άνεμοι βορείων διευθύνσεων με εντάσεις έως 7 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο, ενώ το ανατολικό ρεύμα στο Ιόνιο θα παρουσιάσει σταδιακά σημαντική ενίσχυση, φτάνοντας στα επίπεδα των 6-7 μποφόρ. Είναι χαρακτηριστικό, εξάλλου, πως από το πρωί της Κυριακής βρίσκεται σε ισχύ έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων, που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Έντονα κατά τόπους φαινόμενα και τη Δευτέρα

Στο μεταξύ, τα έντονα φαινόμενα που αναμένεται να εκδηλωθούν τη νύχτα της Κυριακής, θα έχουν συνέχεια και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, κυρίως στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο. Παράληλλα, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά και νότια σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 6 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις τοπικές βροχές που τις πρωινές ώρες θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί με εντάσεις 4-6 μποφόρ και ενδεχομένως στα ανατολικά έως 7 μποφόρ, Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρίο: Ψαροντουφεκάς αγνοείται εδώ και μήνες ‑ Θα γίνει αίτηση για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου

Κόσμος 05.02.2026
Ο ψαροντουφεκάς αγνοείται από τον Οκτώβριο - Πήγε για ψαροντούφεκο στο Κάστρο Ρίου και έκτοτε τα ίχνη του έχουν χαθεί

Βιολάντα: Επιστρέφουν οι πραγματογνόμωνες στο χώρο της έκρηξης – Σε εξέλιξη το ανακριτικό έργο

Ελλάδα 05.02.2026
Εμπειρογνώμονες και πυροσβέστες επιχειρούν στα συντρίμμια του εργοστασίου – Αναστολή των πολιτιστικών εκδηλώσεων στα Τρίκαλα ως ένδειξη πένθους

Κακοκαιρία στην Κέρκυρα: Ανεμοστρόβιλος και διακοπή κυκλοφορίας σε παραλιακή οδό ‑ Βίντεο

Καιρός 05.02.2026
Οι ισχυροί άνεμοι έβγαλαν τη θάλασσα στη στεριά στην παραλιακή της Γαρίτσας, όπου διεκόπη η κυκλοφορία για αρκετές ώρες

Τροχαίο δυστύχημα στη Θηβών ‑ Χαλκίδας: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από πλαγιομετωπική σύγκρουση

Ελλάδα 05.02.2026
Από τη σφοδρή σύγκρουση έχασε τη ζωή του ένας 57χρονος, ενώ έχει τραυματιστεί και ένας 52χρονος

Κρήτη: Νέο επεισόδιο βίας με πρωταγωνιστές ανηλίκους ‑ 13χρονος ξυλοκόπησε συμμαθητή του στο σχολείο

Ελλάδα 05.02.2026
Χειροπέδες στη μητέρα του 13χρονου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου

Αυστραλία: «Σοβαρό έγκλημα» η εξαφάνιση του 4χρονου Γκας Λαμόντ ‑ Ταυτοποιήθηκε ο βασικός ύποπτος

Κόσμος 05.02.2026
Κάποιος που ζούσε με τον τετράχρονο Γκας Λαμόντ θεωρείται πλέον ύποπτος για την εξαφάνισή του, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της Νότιας Αυστραλίας, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση ως σοβαρό έγκλημα

Επίδομα παιδιού 2026: Δύο αλλαγές που φέρνουν ανατροπές – Τι αλλάζει από τον Μάιο

Οικονομία 05.02.2026
Η νέα ενιαία βάση δεδομένων που ενεργοποιείται τον Ιούνιο και οι αλλαγές στη διανομή του επιδόματος παιδιού

Καλώδιο 1 χιλιομέτρου χρησιμοποιούσαν για ρευματοκλοπές στον Ασπρόπυργο!

Ελλάδα 05.02.2026
Αντρες της ΕΛΑΣ εντόπισαν καλώδιο 1 χιλιομέτρου το οποίο χρησιμοποιούνταν για ρευματοκλοπές!

Ξεμπλοκάρουν χιλιάδες μεταβιβάσεις ακινήτων – Οι 4 μεγάλες αλλαγές

Οικονομία 05.02.2026
Ανοίγει ο δρόμος για αγοραπωλησίες κατασχεμένων ακινήτων.

Στις 18 του μήνα τελειώνει ο μισθός για το 62,1% των ελληνικών νοικοκυριών

Οικονομία 05.02.2026
Η μεσαία τάξη στη χώρα μας πιέζεται ασφυκτικά όπως προκύπτει από τα στοιχεία της νέας έρευνας που διενήργησε το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ