E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός με δύο πρόσωπα: Πού θα έχει ήλιο και πού καταιγίδες

Επιδείνωση από την Κυριακή σε όλη τη χώρα

Δημοσίευση 22/10/2021 | 16:38

Καιρός με δύο πρόσωπα: Πού θα έχει ήλιο και πού καταιγίδες
Φωτογραφία από τον χρήστη Mario Cuadros στο Pexels

Πόσο θα διαρκέσει η νέα κακοκαιρία

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά αναμένονται το Σάββατο, ενώ πολύ καλές καιρικές συνθήκες και άνοδος της θερμοκρασίας θα επικρατήσουν στην υπόλοιπη χώρα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το Σάββατο 23 Οκτωβρίου βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά, στην Ήπειρο και ενδεχομένως μετά το μεσημέρι σε ορεινά τμήματα της κεντρικής και νότιας χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 4 έως 24, στην Ήπειρο από 7 έως 22 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 6 έως 25, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 24 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 24-25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ και στα υπόλοιπα πελάγη από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς. Σημαντική επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από την Κυριακή.

Η αλλαγή του καιρού θα γίνει αισθητή από σήμερα Παρασκευή όπου και θα εκδηλωθούν από το απόγευμα τοπικές βροχές στη δυτική Ελλάδα. Ιδιαίτερη προσοχή συστήνουν οι μετεωρολόγοι για την Κέρκυρα.

Η κακοκαιρία εντείνεται από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, επηρεάζοντας Ιόνιο και δυτικά ηπειρωτικά με τοπικές καταιγίδες. Στο βόρειο Ιόνιο και τα Επτάνησα, εκεί όπου αναμένεται ένταση των καιρικών φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν σε νότιες διευθύνσεις τεσσάρων έως πέντε βαθμών. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός, με τη θερμοκρασία να φτάνει έως και τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου στα πεδικά ηπειρωτικά.

Την Κυριακή, τα φαινόμενα επεκτείνονται και στις υπόλοιπες περιοχές, δηλαδή στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, το βορειοανατολικό Αιγαίο και τις Κυκλάδες και προς το βράδυ και τη δυτική Κρήτη.

Στους προγνωστικούς χάρτες του meteo που ακολουθούν αποτυπώνεται η εκτιμώμενη κατανομή των βροχοπτώσεων για τα διαστήματα 15:00 - 18:00 και 21:00 - 00:00 αντίστοιχα για σήμερα Παρασκευή. Bροχές και ενδεχομένως μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας, κυρίως μετά το μεσημέρι της Παρασκευής 22 Οκτωβρίου. Τα σημαντικότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στο Βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Σάββατο οι βροχοπτώσεις στο Ιόνιο θα ενταθούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρούτσι κατά Καρυστιανού: «Πρέπει να παραιτηθεί από τον σύλλογο για τα Τέμπη»

Ελλάδα 09.01.2026
Ο Πάνος Ρούτσι δήλωσε πως όσα έκανε ο ίδιος, ήταν «για το παιδί μου, για να βρω την αλήθεια»

Ιωάννινα στα λευκά: Χιονίζει στο κέντρο της πόλης, μαγευτικές εικόνες από τα ορεινά της Κόνιτσας

Ελλάδα 09.01.2026
Η κακοκαιρία βρίσκεται σε εξέλιξη, με μεγάλο μέρος της Ηπείρου, και ειδικά τις ορεινές περιοχές των Ιωαννίνων και της Αρτας, να έχουν ντυθεί από χθες στα λευκά

«Η Τσέλσι προηγείται στη μάχη για τον Καρέτσα»

Αθλητικά Νέα 09.01.2026
Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός είναι εδώ και αρκετούς μήνες ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Τι προκάλεσε αυτόν τον «διαρκή θόρυβο» στις συχνότητες

Ελλάδα 09.01.2026
Ο διοικητής της ΥΠΑ εξηγεί τι συνέβη στα ελληνικά αεροδρόμια πριν πέντε ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η Υπηρεσία, επισημαίνοντας πως δεν υπήρξε ζήτημα ασφάλειας πτήσεων

Ο Τραμπ ακύρωσε δεύτερη επίθεση στη Βενεζουέλα

Κόσμος 09.01.2026
Δήλωσε ότι ΗΠΑ και Βενεζουέλα συνεργάζονται καλά, προσθέτοντας ότι τουλάχιστον 100 δισ. δολάρια θα επενδυθούν από τις «μεγάλες πετρελαϊκές» εταιρείες στη χώρα της Νότιας Αμερικής

Οι Ρώσοι χτύπησαν με Ορέσνικ στόχο στην πόλη Λβιβ ως «απάντηση» στην ουκρανική επίθεση στην κατοικία του Πούτιν

Κόσμος 09.01.2026
Ρωσική επίθεση με 242 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και 36 πυραύλους σε ουκρανικές υποδομές - 500.000 Ρώσοι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό εξαιτίας ουκρανικής επίθεσης

Δημοσκόπηση GPO: Τι λένε για το κόμμα Καρυστιανού

Ελλάδα 09.01.2026
Από Πλεύση Ελευθερίας, Νίκη, και Ελληνική Λύση οι μεγάλες δεξαμενές ψηφοφόρων για το κόμμα Καρυστιανού

Ροδόπη: Αγνοείται αγρότης – Παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στον Λίσσο ποταμό

Ελλάδα 09.01.2026
Αγωνία για την τύχη του ηλικιωμένου από το χωριό Μίρανα - Τον ψάχνουν και δύτες από την 2η ΕΜΑΚ

Ο καιρός αγριεύει και οι μετεωρολόγοι… διαφωνούν για το αν θα χιονίσει

Καιρός 09.01.2026
«Κάποιοι χαλάνε τη μετεωρολογική πιάτσα»