E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καταπέλτης ο εισαγγελέας: Ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η Έφη

Ενοχή για απόπειρα ανθρωποκτονίας πρότεινε ο εισαγγελέας για την Κακαράντζουλα

Δημοσίευση 21/10/2021 | 10:29

Καταπέλτης ο εισαγγελέας: Ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η Έφη

Τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς της κατηγορουμένης για την επίθεση με το βιτριόλι έχει αρχίσει να αποδομεί ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, ο οποίος συνεχίζει μέχρι αυτή την ώρα την αγόρευση του ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

α κηρυχθεί ένοχη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου και όχι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, η 36χρονη κατηγορούμενη της επίθεσης με βιτριόλι Έφη Κακαράντζουλα, ζήτησε σήμερα με την αγόρευσή του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο εισαγγελέας της έδρας Χαρ. Μαστραντωνάκης.

Ο εισαγγελέας είπε: «Τυγχάνει απορριπτέος ο ισχυρισμός της βαριάς σκοπουμενης σωματικής βλάβης. Συνάγεται ότι οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανό το θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε.

Προτείνω να κηρυχθεί ένοχη για τα απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ζήτησε μια δίκαιη δίκη και μια δεύτερη ευκαιρία. Της δόθηκε δυνατότητα να απολογηθεί στον ανακριτή, να απολογηθεί ενώπιον μας για μια πράξη που έχει τελεσει και έχει ομολογήσει. Δεν έδωσε όμως ποτέ στην Ιωάννα τέτοια δυνατότητα. Την καταδίκασε εφόρου ζωής να ανεβαίνει κάθε μέρα ένα Γολγοθά».

Η αγόρευση του εισαγγελέα

Νωρίτερα, στην αγόρευσή του στο δικαστήριο ο εισαγγελέας Χαρ. Μαστραντωνάκης αναφέρθηκε στη σχετική νομοθεσία που αφορά στην υπόθεση. Στη συνέχεια παρέθεσε στο δικαστήριο το ιστορικό της υπόθεσης, αναλύοντας τα πραγματικά περιστατικά που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία αλλά και τη σχετική δικογραφία.

Αναφερόμενος στη σχέση μεταξύ της Ιωάννας και της κατηγορούμενης, ο εισαγγελέας ανάφερε ότι κατάγονται από την ίδια περιοχή χωρίς να έχουν σχέσεις μεταξύ τους, έχοντας κοινό σύνδεσμο στην Αθήνα την εξαδέλφη του θύματος.

Αναφορικά, με τη σχέση της Έφης Κακαραντζούλα με τον 40χρονο Νώντα, ο κ. Μαστραντωνάκης ανέφερε ότι η κατηγορούμενη διατηρούσε σχέση ελεύθερη μαζί του και όταν εκείνος έκανε αίτημα φιλίας στην Ιωάννα, η τελευταία «με αξιοπρέπεια και σεβασμό προσπάθησε να την βοηθήσει, να την συμβουλεύσει».

Επιπρόσθετα, ο εισαγγελέας τόνισε πως η Ιωάννα είχε στείλει στην 36χρονη και φωτογραφία με τη συνομιλία της με τον Νωντα προκειμένου να την καθησυχάσει. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο εισαγγελέας, η κατηγορούμενη, που ουδέποτε είχε πάψει να ανησυχεί, έστελνε μηνύματα στην άτυχη κοπέλα, ρωτώντας την «τι κανείς με αυτόν τον άνθρωπο;». Η Ιωάννα απαντούσε ευγενικά, τόνισε ο εισαγγελέας και συνέχισε: «Ωστόσο, ο Νώντας δεν παραιτήθηκε της προσπάθειας και έστειλε και πάλι μήνυμα στην Ιωάννα».

Η αγόρευση του κ. Μαστραντωνάκη συνεχίζεται με την παράθεση των πραγματικών περιστατικών της υπόθεσης, και στη συνέχεια αναμένεται η πρότασή του επί της ενοχής της κατηγορουμένης και κυρίως για το νομικό χαρακτηρισμό των πράξεων της.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δίκη Μάτι: Ελεύθεροι χωρίς καταβολή ούτε ενός ευρώ οι καταδικασθέντες

Ελλάδα 29.04.2024
Ελεύθεροι χωρίς να καταβάλουν ούτε ένα ευρώ βρίσκονται οι έξι καταδικασμένοι για την εθνική τραγωδία στο Μάτι με τους 104 vεκρούς

Απίστευτη καταγγελία μητέρας για δασκάλες νηπιαγωγείου ‑ Εκφόβισαν και κούρεψαν τον 5χρονο γιο της

Ελλάδα 29.04.2024
Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε η μητέρα ενός 5χρονου παιδιού για τις δασκάλες του νηπιαγωγείου που φοιτά ο γιος 5χρονος γιος της

Δώρο Πάσχα: Πως υπολογίζεται on line με ειδική εφαρμογή

Οικονομία 29.04.2024
Έως τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή του

Εργατική Πρωτομαγιά: Τραβούν «χειρόφρενο» τα μέσα μεταφοράς ‑ Χωρίς πλοία η χώρα

Ελλάδα 29.04.2024
Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργiα της Μεγάλης Τετάρτης 1η Μαΐου που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Γιάννης Καλλιάνος: 145 αγγειοχειρούργοι ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού

Πολιτική 29.04.2024
Με μία σκληρή επιστολή όλες οι επιστημονικές εταιρείες και ενώσεις Αγγειοχειρουργικής στην Ελλάδα καταδικάζουν τη στάση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Καλλιάνου

Ρένα Δούρου: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

Ελλάδα 29.04.2024
Η πρώτη δήλωση της Ρένας Δούρου μετά την αθώωση για το Μάτι

Ποινές έως 111 έτη για το Μάτι, αλλά εξαγοράσιμες: Φυγαδεύτηκαν οι κατηγορούμενοι

Ελλάδα 29.04.2024
Απογοήτευση των συγγενών μετά την ανακοίνωση των ποινών - Το δικαστήριο μετέτρεψε τις ποινές σε χρηματικές προς 10 ευρώ ημερησίως

Πάσχα: Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων

Ελλάδα 29.04.2024
Αναχωρούν για τα νησιά, αυξημένη η κινητικότητα στο λιμάνι του Πειραιά

Προσποιήθηκε τον υπάλληλο του ΥΠΟΙΚ και απέσπασε από ιδιοκτήτη καφέ 2.000 ευρώ

Ελλάδα 29.04.2024
Ο δράστης συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες Κυριακή στην Τούμπα, στη Θεσσαλονίκη, τη στιγμή που παρέλαβε το συμφωνηθέν ποσό από τον παθόντα

Μπόνους παραγωγικότητας για τους δημόσιους υπαλλήλους ‑ Τι προβλέπει

Ελλάδα 29.04.2024
Θα είναι οι προϊστάμενοι εκείνοι που θα ανάβουν στους υπαλλήλους τους το πράσινο φως για το μπόνους παραγωγικότητας