E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γυναίκες φορούν σκληρά δερμάτινα για να αντιμετωπίσουν τη νέα «επιδημία της βελόνας» στα κλαμπ

Εκατοντάδες πλέον τα περιστατικά που φτάνουν στις αρχές για την προσπάθεια ανδρών να εγχύσουν ναρκωτικό βιασμού

Δημοσίευση 21/10/2021 | 10:11

Γυναίκες φορούν σκληρά δερμάτινα για να αντιμετωπίσουν τη νέα «επιδημία της βελόνας» στα κλαμπ
Φωτογραφία από τον χρήστη RODNAE Productions στο Pexels

Τη μορφή επιδημίας λαμβάνει μία νέα και εξαιρετικά ανησυχητική τακτική ανδρών θαμώνων σε κλαμπ της Βρετανίας οι οποίοι τσιμπούν με ενέσεις κοπέλες προσπαθώντας να εγχύσουν το γνωστό «ναρκωτικό του βιασμού». Μάλιστα η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πάτελ ζήτησε επείγουσα ενημέρωση από την αστυνομία που ερευνά την έκταση της λεγόμενης «επιδημίας της βελόνας» εν μέσω της αύξησης των ισχυρισμών ότι οι γυναίκες έχουν ναρκωθεί από άνδρες σε νυχτερινά κέντρα και πάρτι οι οποίοι χρησιμοποιούν βελόνες για τα αποτρόπαια σχέδια τους.

Ομάδες φοιτητριών και φοιτητών από περισσότερα από 30 πανεπιστήμια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο συμμετείχαν σε μια διαδικτυακή καμπάνια που ζητούσε μποϊκοτάζ των νυχτερινών κέντρων, με τους ακτιβιστές να ζητούν «χειροπιαστές» αλλαγές ώστε αυτά να γίνουν ασφαλέστερα, όπως καλύμματα για τα ποτά, καλύτερη εκπαίδευση για το προσωπικό και πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας και ελέγχους πριν την είσοδο στα μαγαζιά.

Μια 19χρονη φοιτήτρια στο Νότιγχαμ είπε ότι είχε λιποθυμήσει ενώ διασκέδαζε σε κλαμπ της πόλης, πριν ξυπνήσει και βρει μια τρύπα στο πίσω μέρος του ποδιού της. Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα ως ύποπτο για «χορήγηση δηλητηρίου ή επιβλαβούς ουσίας».

Η Ζάρα Όουεν, 19 ετών, από το Σάρεϊ, είπε ότι λιποθύμησε αμέσως μετά την άφιξή της σε ένα μαγαζί την περασμένη Δευτέρα, λέγοντας στο BBC Breakfast: «Ξέρω ότι δεν ήπια τόσο πολύ όσο συνήθως και το γεγονός ότι δεν θυμάμαι τίποτα είναι τρομακτικό γιατί αυτό είναι κάτι που είναι πολύ σπάνιο για μένα. Δεν έχω πάθει ποτέ απώλεια μνήμης και το επόμενο πρωί… ξύπνησα με ένα πραγματικά πρησμένο πόδι. Βρήκα ένα τσίμπημα στο πόδι μου που ήταν το επίκεντρο κάθε πόνου. Με έκανε να μην μπορώ να περπατήσω και να κουτσαίνω».

Και συνέχισε «ως νέα φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο, ακούω ιστορίες ανθρώπων που έχουν πάει σε νυχτερινά κέντρα και τους έχουν κάνει ένεση. Έχω ακούσει ιστορίες για κάποιον που του έκαναν ένεση στο χέρι του ή στην πλάτη του».

«Ξύπνησα στο νοσοκομείο με φρικτούς πόνους στο χέρι»

Μια άλλη φοιτήτρια στο Νότιγχαμ, επίσης 19 ετών, είπε πώς ξύπνησε στο νοσοκομείο έχοντας φρικτούς πόνους στο χέρι της το οποίο είχε φουσκώσει ενώ υπήρχε φανερά το σημάδι από τσίμπημα βελόνας. Και η ίδια πιστεύει ότι έγινε στόχος τσιμπήματος βελόνας στο πίσω μέρος του χεριού της.

Η Σάρα Μπακλ είπε στο ITV ότι έφτασε στο νυχτερινό κέντρο γύρω στις 23:00, αλλά αργότερα χρειάστηκε να την πάρουν σπίτι φίλοι της οι οποίοι πίστευαν ότι είχε είχε πιει πάρα πολύ.

Είπε: «Στο ταξί για το σπίτι άρχισα να κάνω εμετό παντού και οι φίλοι μου κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά». Κάλεσαν ασθενοφόρο και ή κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου ξύπνησε την επόμενη μέρα χωρίς να θυμάται το προηγούμενο βράδυ.

«Το χέρι μου πονούσε πολύ άσχημα. Ήξερα επίσης ότι δεν ήμουν υπερβολικά μεθυσμένη. Γνώριζα ότι είχα ξεκάθαρα καρφωθεί, αλλά δεν θα μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό ότι ήταν μέσω ένεσης αν το χέρι μου δεν είχε πρηστεί και δεν φαινόταν το σημείο της ένεσης.

«Νομίζεις ότι το τσίμπημα έχει να κάνει με το ποτό σου, δεν νομίζεις ότι κάτι θα έμπαινε στο σώμα σου».

Υπήρξαν επίσης μη επαληθευμένες μέχρι στιγμής αναφορές για περιστατικά στο Λίβερπουλ και σε τουλάχιστον δύο πόλεις της Σκωτίας, όπου έχουν αναρτηθεί από ένα γκρουπ στο Facebook – πυροδοτώντας κύμα πανικού στα social media.

Η αστυνομία της Σκωτίας λέει ότι ερευνά το Εδιμβούργο, το Νταντί, τη Γλασκώβη και το Αμπερντίν, αν και δεν πιστεύει ότι οι αναφορές συνδέονται. Η αστυνομία του Μερσεϊσάιντ δήλωσε ότι η έρευνά της δεν αποκάλυψε «κανένα στοιχείο εγκληματικής δραστηριότητας ».

Και η αστυνομία του Γουέστ Μίντλαντς δήλωσε σήμερα ότι έλαβε μια αναφορά όπου οι περιστάσεις «φαίνεται να ταιριάζουν με την περιγραφή κάποιου που του έκαναν ένεση». Ωστόσο, οι αρχές λένε ότι είναι «ασαφές τι ακριβώς συνέβη» και συνεχίζουν τις έρευνες.

Οι ειδικοί στα ναρκωτικά, εν τω μεταξύ, απηύθυναν έκκληση για ηρεμία στις μέχρι στιγμής μη επαληθευμένες αναφορές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για αύξηση των ενέσεων, λέγοντας ότι η χρήση βελονών θα ήταν δύσκολη για κάποιον χωρίς ιατρική εκπαίδευση. Λένε επίσης ότι το είδος των ναρκωτικών που χρειάζονται για μια γρήγορη και διακριτική ένεση είναι «πολύ ανιχνεύσιμο» στο σύστημα του θύματος για αρκετές ημέρες – πράγμα που σημαίνει ότι η αστυνομία θα είναι σε θέση να επαληθεύσει εάν στο άτομο έχει χορηγηθεί αυτή η ουσλια καρφωθεί.

Οι γυναίκες δηλώνουν ότι τώρα λαμβάνουν μέτρα για να προστατευθούν εν μέσω αναφορών για αύξηση των περιστατικών χρήσης βελονών για χορήγηση του ναρκωτικού του βιασμού σε κλαμπ.

Μερικές γυναίκες λένε ότι τώρα φοράνε τζιν μπουφάν σε νυχτερινά κέντρα και μπαρ επειδή το υλικό είναι «πιο δύσκολο να τρυπήσει» με μια βελόνα. Άλλες επιλέγουν να φορέσουν χοντρά δερμάτινα ρούχα φοβούμενες ότι θα τις καρφώσουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Κόσμος 18.08.2025
Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Ελλάδα 18.08.2025
O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Κόσμος 18.08.2025
Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Επιστήμονες κατέγραψαν για πρώτη φορά σε βίντεο την εμφύτευση ανθρώπινου εμβρύου στη μήτρα

Tech + Science 18.08.2025
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής της Καταλονίας (IBEC), σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus της Βαρκελώνης, που παρείχε τα έμβρυα

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Ελλάδα 18.08.2025
Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Κόσμος 18.08.2025
Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Φλόριντα: Η σοκαριστική στιγμή που οδηγός νταλίκας και προκαλεί τροχαίο με τρεις νεκρούς

Κόσμος 18.08.2025
Ο Σινγκ βρίσκεται παράνομα στις ΗΠΑ από το 2018 - Κατηγορείται για τριπλή ανθρωποκτονία

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα 18.08.2025
Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Ελλάδα 18.08.2025
Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Ανετράπη ιδιωτικό ασθενοφόρο στου Γουδή ‑ Nεκρός ο ασθενής που μετέφερε

Ελλάδα 18.08.2025
Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας στο σημείο