E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορονοϊός: Πέθανε και τον άφησαν στο ψυγείο μέχρι να πειστούν ότι έφταιγε ο covid

Δεν δέχτηκαν το πιστοποιητικό θανάτου - Τι έδειξε τελικά η νεκροτομή

Δημοσίευση 19/10/2021 | 13:17

Κορονοϊός: Πέθανε και τον άφησαν στο ψυγείο μέχρι να πειστούν ότι έφταιγε ο covid

Eνα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε με έναν 66χρονο από τη Δράμα που κόλλησε κορονοϊό -όντας αρνητής- και τελικά έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο Σερρών.

Οι συγγενείς του ζήτησαν μετά το θάνατό του να πραγματοποιηθεί νεκροψία – νεκροτομή, προκειμένου να διαπιστώσουν και να πειστούν ότι έχασε τη ζωή του από κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes πρόκειται για έναν 66χρονο ανεμβολίαστο ο οποίος νόσησε από κορονοϊό και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για περίπου μία εβδομάδα στο νοσοκομείο των Σερρών. Η κατάστασή του ήταν τέτοια που οι γιατροί έκριναν απαραίτητη τη διασωλήνωση και νοσηλεία του στην κλινική ΜΕΘ-covid, όπου και τελικά κατέληξε.

Δεν δέχτηκαν το πιστοποιητικό θανάτου

Το πιστοποιητικό θανάτου από κορονοϊό δόθηκε στους συγγενείς, αλλά εκείνοι δεν το δέχθηκαν. Δεν πείστηκαν και δεν πίστεψαν ότι ο θάνατός του 66χρονου προήλθε από κορονοϊό, ενώ είχαν στα χέρια τους και το θετικό PCR.

Έτσι, τον άφησαν στα ψυγεία του νοσοκομείου για περίπου δύο – τρεις ημέρες, μέχρι να κινήσουν και να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες νεκροψίας – νεκροτομής, στις οποίες και προχώρησαν, ώστε να πειστούν για τα αίτια που τον οδήγησαν στο θάνατο.

Σημειώνεται ότι οι περιπτώσεις κατά τις οποίες οι συγγενείς δεν αποδέχονται τον κορονοϊό ως αιτία θανάτου είναι αρκετές στο νοσοκομείο των Σερρών, αυτή όμως είναι η πρώτη που ζητήθηκε επίμονα και τελικά πραγματοποιήθηκε νεκροτομή.

Τι έδειξε η νεκροτομή

Για τη διαδικασία μάλιστα η σορός μεταφέρθηκε στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, τελέστηκε η νεκροτομή από κρατικό ιατροδικαστή και υπό την παρουσία μάλιστα εμπειρογνώμονα που όρισε η οικογένεια του 66χρονου. Επιβεβαιώθηκε τελικά ότι υπήρξε τεράστια και εκτεταμένη βλάβη πνευμόνων, η οποία προήλθε από τον κορονοϊό. Μόνο τότε, οι συγγενείς του πείστηκαν και τελικά τον παρέλαβαν και προχώρησαν στην ταφή του.

«Αυτή δυστυχώς δεν είναι η μοναδική περίπτωση κατά την οποία συγγενείς αμφισβητούν ότι αιτία θανάτου είναι ο κορονοϊός. Είναι αρκετές οι περιπτώσεις στο νοσοκομείο μας. Αυτή ωστόσο ήταν η πρώτη, κατά την οποία ζητήθηκε νεκροψία-νεκροτομή» λέει ο διευθυντής της κλινικής covid του Νοσοκομείου Σερρών, Θεόφιλος Καλλινικίδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα κυβερνήσουν τη Βενεζουέλα ‑ Θα κάνουμε και δεύτερη επίθεση αν χρειαστεί

Κόσμος 03.01.2026
Ο Τραμπ έδειξε τις προθέσεις του μετά τη σύλληψη του Μαδούρου - Οι απειλές για νέο χτύπημα

Φωτογραφία του Νικολάς Μαδούρο μετά τη σύλληψή του έδωσε στη δημοσιότητα o Τραμπ

Κόσμος 03.01.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του προέδρου της Βενεζουέλας

Χωρίς φράγκο στις γιορτές χιλιάδες εποχικοί – Μπάχαλο με τις προπληρωμένες κάρτες

Οικονομία 03.01.2026
Στον «άσο» έμειναν χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι

«Βαθιά σοκαρισμένη» η Κίνα: «Η ενέργεια των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο»

Κόσμος 03.01.2026
«Η Κίνα είναι βαθιά σοκαρισμένη και καταδικάζει έντονα τη χρήση βίας από τις ΗΠΑ εναντίον μιας κυρίαρχης χώρας και τη χρήση βίας εναντίον του προέδρου μιας χώρας»

Η αντίδραση της Ρωσίας στις εξελίξεις στη Βενεζουέλα

Κόσμος 03.01.2026
Η Βενεζουέλα είναι ο κύριος σύμμαχος της Ρωσίας στη Λατινική Αμερική, αν και η Μόσχα δεν προσφέρει βοήθεια στο Καράκας

«Φραστική ενόχληση» ελληνικού εμπορικού από τουρκικό πολεμικό στο Αιγαίο

Ελλάδα 03.01.2026
Το τουρκικό πολεμικό πλοίο προέβη σε «αναγνώριση» του ελληνικού εμπορικού, το οποίο πλέει επί ημέρες στην περιοχή

Πώς εντόπισαν οι ΗΠΑ τον Μαδούρο: Η πηγή της CIA στην Κυβέρνηση της Βενεζουέλας και τα 50 εκατομμύρια της επικήρυξης

Κόσμος 03.01.2026
Η επιτήρηση γινόταν μέσω στόλου μη επανδρωμένων, χαμηλής παρατηρησιμότητας drones, τα οποία εξασφάλιζαν σχεδόν συνεχή κάλυψη πάνω από τη Βενεζουέλα

Νέες δηλώσεις Τραμπ: Παρακολουθούσα την επιχείρηση σε πραγματικό χρόνο

Κόσμος 03.01.2026
Επανήλθε με περισσότερες λεπτομέρειες ο Αμερικανός πρόεδρος

Ο Νικολάς Μαδούρο συνελήφθη ενώ κοιμόταν ‑ Τον έσυραν με τη σύζυγό από το κρεβάτι

Κόσμος 03.01.2026
Στο φως λεπτομέρειες από την αμερικανική επιχείρηση σύλληψης του ζεύγους Μαδούρο