E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αγιο Όρος: Βρέθηκαν σώοι οι δύο προσκυνητές

Θα οδηγηθούν προληπτικά στο Κέντρο Υγείας Αγίου Όρους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/10/2021 | 18:52

Αγιο Όρος: Βρέθηκαν σώοι οι δύο προσκυνητές

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των δύο προσκυνητών στο Άγιο Όρος, για τους οποίους είχε στηθεί μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το πρωί του Σαββάτου (16/10).

Σύμφωνα με την πυροσβεστική οι δύο Ουκρανοί προσκυνητές, μέλη μιας 9μελούς ομάδας ομοεθνών τους που τα ίχνη τους χάθηκαν στους πρόποδες του όρους Άθω, εντοπίστηκαν από τις ομάδες που τους αναζητούσαν και είναι καλά στην υγεία τους.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου, είχε τονίσει πως οι δύο προσκυνητές «αποκόπηκαν από την ομάδα σε μια πεζοπορία», τονίζοντας ότι σήμερα επικρατούν ήπιες καιρικές συνθήκες.

«Αποκόπηκαν από την ομάδα σε μια πεζοπορία και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη τους» είπε ο κ. Κασμίρογλου τονίζοντας ότι σήμερα επικρατούν ήπιες καιρικές συνθήκες και στην επιχείρηση έρευνας έχει προστεθεί και ένα ελικόπτερο. Το απόγευμα οι δύο Ουκρανοί εντοπίστηκαν σώοι, από άντρες της ΕΜΑΚ που έπαιρναν μέρος στις έρευνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο προσκυνητές είπαν πως είχαν πάρει λάθος μονοπάτι και δεν κατάφεραν να επικοινωνήσουν έγκαιρα με μέλη της ομάδας τους. Για καλή τους τύχη ο καιρός τις τελευταίες ώρες ήταν καλός στο Άγιο Όρος και οι ίδιοι παρέμειναν ψύχραιμοι, χωρίς να ρισκάρουν τη ζωή τους.

Το θρίλερ με τους δύο αγνοούμενους ξεκίνησε χθες το απόγευμα (15-10-2021). Η ομάδα τους πήγε για πεζοπορία και ανάβαση στο όρος Αθως ενώ μαινόταν η κακοκαιρία «Μπάλλος.» Καθώς ξεκίνησαν την κατάβαση οι δύο, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν στη συνέχεια, έμειναν πιο πίσω. Όταν οι υπόλοιποι αντιλήφθηκαν την απουσία τους επέστρεψαν για να τους βρουν δίχως όμως να τους εντοπίσουν.

Τα ξημερώματα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική για τους δύο αγνοούμενους και στήθηκε επιχείριση εντοπισμού τους με τη συμμετοχή της ΕΚΑΜ. Οι προσπάθειες απέδωσαν το απόγευμα, όταν το θρίλερ ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Οι δύο προσκυνητές βρέθηκαν σώοι από τους πυροσβέστες περίπου στις 17:45, στη θέση Βίγλα, κοντά στο Ιερό Κελί Αγίας Τριάδας. Πρόκειται για περιοχή που απέχει περίπου ένα χιλιόμετρο από τη Σκήτη Τιμίου Προδρόμου (Ρουμανική σκήτη). Σύμφωνα με το voria.gr, οι δύο Ουκρανοί θα οδηγηθούν προληπτικά στο Κέντρο Υγείας Αγίου Όρους, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συγκλονίζει η ναυαγοσώστρια που έσωσε το κοριτσάκι: «Ήταν παγωμένο, μελανιασμένο, με πρησμένα μάτια»

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
«Όλα γίνονται εντελώς μηχανικά. Βγαίνουν χωρίς να το σκεφτούμε καν»

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραπέμπεται σε δίκη για ψευδή κατάθεση ο «Φραπές»

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Εκκρεμεί επίσης δεύτερη δίκη για απείθεια, η οποία έχει οριστεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο

Φωτιά στον Μαρμαρά Χαλκιδικής – Χαμός στην περιοχή από τους κεραυνούς

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Η Πυροσβεστική βρίσκεται ήδη στο σημείο

«Τσουχτερό» πρόστιμο 1.312 ευρώ σε οδηγό για αποτσίγαρο

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Υπάλληλοι του κλιμακίου αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της Πυροσβεστικής επέβαλαν χρηματική ποινή 1.312 ευρώ στον οδηγό.

Απίστευτο! Πώς η ΑΑΔΕ εντόπισε κρυφό τζίρο 203.000 ευρώ από ένα ... φλιτζάνι καφέ

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Με βάση τις αγορές καφέ, σοκολάτας και τσαγιού, οι ελεγκτές εντόπισαν αδήλωτα έσοδα 203.000 ευρώ και η ΔΕΔ επικύρωσε τον καταλογισμό φόρου και ΦΠΑ.

Εκτάκτως στη Σύρο ο σύζυγος της νεκρής διασώστριας του ΕΚΑΒ – Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ανατροπή στα στοιχεία

Εκπληκτικό θέαμα: Λίμνη στην Κίνα δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι τα αυτοκίνητα οδηγούν στον ουρανό

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Ο συγκεκριμένος δρόμος βρίσκεται στο Τσιζού, στην επαρχία Ανχούι της Κίνας

Αλεξανδρούπολη: Τέσσερις αιτήσεις για την επιμέλεια των δίδυμων αδελφών του 3χρονου που πέθανε από ασιτία

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης εξετάζει τέσσερις αιτήσεις επιμέλειας για τα δίδυμα αδέλφια του τρίχρονου που έχασε τη ζωή του από ασιτία

Μηνύματα «112» σε κατοίκους Βόρειας Εύβοιας, Σκύρου και Λάρισας – «Να αποφεύγετε τις μετακινήσεις»

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας οι Αρχές – Οι πολίτες καλούνται να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις στις περιοχές αυτές