E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κακοκαιρία Μπάλλος: Πού θα χτυπήσουν καταιγίδες και βροχές σήμερα Σάββατο

Βροχές και στην Αττική

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/10/2021 | 08:28

Κακοκαιρία Μπάλλος: Πού θα χτυπήσουν καταιγίδες και βροχές σήμερα Σάββατο

Θα συνεχιστούν και το Σάββατο (16/10) τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έφερε ο «Μπάλλος», καθώς σε αρκετές περιοχές θα σημειωθούν καταιγίδες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία προβλέπονται λίγες τοπικές βροχές. 

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους μέχρι το απόγευμα, στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα θα είναι ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα φτάνουν από το μεσημέρι στα πελάγη τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα νότια.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού που εκδόθηκε από την ΕΜΥ στις 06:00 του Σαββάτου έχει ως εξής:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις, που μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα ανατολικά, βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Nεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Σταδιακή βελτίωση από νωρίς το απόγευμα.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και το πρωί στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Nεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Σταδιακή βελτίωση από νωρίς το απόγευμα.
Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων τις πρωινές ώρες. Σταδιακή βελτίωση από νωρίς το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και νωρίς το πρωί στα νότια νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από νωρίς το απόγευμα.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφώσεις με βροχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Η πρόγνωση για την Κυριακή 17/10

Σχετικά βελτιωμένος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει, στα βόρεια τους 16 με 18 βαθμούς και στα νότια τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καλάβρυτα: Ανδρας μαχαίρωσε τον αδελφό του

Ελλάδα 04.07.2025
Το θύμα διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Τρίπολης με σοβαρό τραύμα

Έρευνα αποκαλύπτει πώς βλέπουν οι Γερμανοί την Ελλάδα

Κόσμος 04.07.2025
Η πρώτη έρευνα για την εικόνα της Ελλάδας στη Γερμανία, παρουσιάζεται σήμερα στην Αθήνα στον χώρο «Έβδομος»

Καιρός: Ο θερμικός θόλος στρέφεται προς τη χώρα μας

Καιρός 04.07.2025
Έρχεται «καυτό» τετραήμερο με 43άρια

Πειραιάς – Ο σοκαριστικός διάλογος της 14χρονης με τον βιαστή

Ελλάδα 04.07.2025
«Θα σε πάω κάπου για να συζητήσουμε»

Οδηγός χωρίς δίπλωμα παραβίασε STOP και συγκρούστηκε με όχημα – Ακρωτηριάστηκε 53χρονη εργαζόμενη στην Κάτω Αχαΐα

Ελλάδα Χτες
Ο 63χρονος οδηγός του ΙΧ παραβίασε το STOP και συγκρούστηκε με όχημα του «Βοήθεια στο Σπίτι» - Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε την 53χρονη

Πέθανε ο Μάικλ Μάντσεν

Κόσμος Χτες
Στη σπουδαία καριέρα του, που ξεπέρασε τα 40 χρόνια, ο Μάικλ Μάντσεν συμμετείχε σε δεκάδες ταινίες

Μαίνεται η φωτιά στην Ιεράπετρα: Διάσπαρτες εστίες σε Φέρμα, Αχλιά και Κουτσουνάρι

Ελλάδα Χτες
Στην περιοχή που πλήττεται από την πυρκαγιά για περισσότερες από 24ωρες επιχειρούν 230 πυροσβέστες, 13 ομάδες πεζοπόρων, 46 οχήματα και δέκα εναέρια μέσα που θα συνεχίσουν να κάνουν ρίψεις νερού μέχρι πριν νυχτώσει

«Κόλαφος» ο Ιβανίσεβιτς για Τσιτσιπά: «Δεν έχω ξαναδεί πιο αγύμναστο παίκτη...»

Αθλητικά Νέα Χτες
O νέος προπονητής του Στέφανου Τσιτσιπά με λίγα λόγια εξήγησε σε μέσο της Σερβίας την πτώση του Έλληνα τενίστα

Φωτιά στη Ραφήνα: «Δύσκολες οι επόμενες ώρες» – 51 πολίτες απομακρύνθηκαν την τελευταία στιγμή

Ελλάδα Χτες
«Οι επόμενες ώρες θα είναι πολύ δύσκολες», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, για τη μεγάλη φωτιά στην Ανατολική Αττική

Όλα τα πλοία με προορισμό τη Ραφήνα θα πηγαίνουν στο Λαύριο μέχρι νεωτέρας λόγω της φωτιάς

Ελλάδα Χτες
Λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή αποφασίστηκε να μην δέσουν πλοία στο λιμάνι