E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κακοκαιρία Μπάλλος: Δύσκολη νύχτα για τη Β. Ελλάδα και όχι μόνο

Σταδιακά βελτιώνεται η κατάσταση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/10/2021 | 08:15

Κακοκαιρία Μπάλλος: Δύσκολη νύχτα για τη Β. Ελλάδα και όχι μόνο

Η κακοκαιρία Μπάλλος υποχωρεί σήμερα Σάββατο (16/10) φέρνοντας όμως στη χώρα ένα τελευταίο «χορό» καταιγίδων. Το σίγουρο είναι ότι τα φαινόμενα δεν θα έχουν την έκταση και την ένταση που είδαμε χτες και προχτές.

Ήδη από χτες Παρασκευή (15/10) στην Αττική τα φαινόμενα είχαν υποχωρήσει. Όμως άλλες περιοχές της χώρας (και ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα) δέχτηκαν το βράδυ της παρασκευής (15/10) ισχυρές βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα να υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα.

Μάλιστα ο όγκος του νερού ανάγκασαν την Τροχαία να διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στο 378ο χιλιόμετρο της Εγνατίας, στο ρεύμα προς Καβάλα.

Σύμφωνα με το kavalapost.gr, από τις βροχές πλημμύρισαν σημεία της Ελευθερούπολης, ενώ ακυρώθηκε η βραδινή πτήση της AEGEAN, καθώς το αεροσκάφος δεν μπορούσε να απογειωθεί. Καταστροφές σημειώθηκαν στην Ηλεία, ενώ σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε ο Έβρος. Τα πιο σοβαρά προβλήματα ανέκυψαν στην Κέρκυρα, καθώς το νησί κόπηκε στα δύο.

Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκε σειρά προβλημάτων όπως διακοπές κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες. Κάτοικοι, παράλληλα, κινδύνευσαν από τις πλημμύρες, ενώ δεκάδες κλήσεις έλαβε η Πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς.

Μήνυμα από την Πολιτική Προστασία εστάλη, το βράδυ της Παρασκευής (15/10), σε κατοίκους Θεσσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λαγκαδά και Βόλβης για να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Εγκλωβισμός οδηγού

Στα Λαγκαδίκια του νομού Θεσσαλονίκης, μετά από έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής ο οδηγός του Ι.Χ απεγκλωβίστηκε και είναι καλά στην υγεία του ένας οδηγός ΙΧ που είχε εγκλωβιστεί από τα ορμητικά νερά.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, τυχερός μέσα στην ατυχία του, ο οδηγός του ΙΧ έχει σταματήσει αυτή τη στιγμή στα αναχώματα του χειμάρρου, ενώ η βροχή συνεχίζεται και στο σημείο αναμένεται όχημα της πυροσβεστικής προκειμένου να τον απεγκλωβίσει.

Ομίχλη… από θρίλερ στα Νέα Μουδανιά

Πολύ πυκνή ομίχλη και χαμηλές οι ταχύτητες υπήρξαν στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών από το ύψος του Κάτω Σχολαρίου.

Την ομίχλη διαδεχόταν η πολύ ισχυρή βροχόπτωση. Το πρόβλημα εντοπιζόταν μέχρι την περιοχή της Καρδίας και μετά υποχωρούσε με την ορατότητα να βελτιώνεται, ωστόσο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς.

Μεγάλες ζημιές στην Ηλεία

«Στις περιοχές των Σαβαλίων, της Γαστούνης, της Βάρδας, της Μανωλάδας και της Κουρούτας εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας στην Ηλεία», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Παράλληλα, όπως τόνισε, «δεν καταγράφηκαν προβλήματα στις περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές του περασμένου καλοκαιριού».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «στην περιοχή των Σαβαλίων διακλαδίζονται διάφορες αποστραγγιστικές τάφροι και αρδευτικά κανάλια, τα οποία έχουν προκαλέσει πλημμύρες σε καλλιέργειες, ενώ ανάλογη κατάσταση προκλήθηκε και στην περιοχή ανάμεσα στην Βάρδα και την Μανωλάδα». Στις προαναφερόμενες περιοχές, όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Γιαννόπουλος, «επιχειρούν συνεχώς μηχανήματα, ώστε να υπάρξει απορροή των υδάτων».

Επίσης, όπως πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης, «ένα ακόμη πρόβλημα με πλημμύρες προκλήθηκε στην περιοχή της Σκαφιδιάς και συγκεκριμένα γύρω από τις εκβολές του Ιάρδανου ποταμού, λόγω των φερτών υλικών».

Εκτός από τις καλλιέργειες, πλημμύρες έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με τον Βασίλη Γιαννόπουλο, σε κτηνοτροφικές μονάδες, σε φυτώρια, σε αποθήκες και σε επιχειρήσεις.

Επιχείρηση διάσωσης οικογένειας στην Εύβοια

Δραματική ήταν και η επιχείρηση διάσωσης στα Στύρα Ευβοίας όπου πυροσβέστης δέθηκε με σχοινί και απεγκλώβισε με επιτυχία πενταμελή οικογένεια τουριστών.



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βρετανία: Νέο βίντεο από το άγριο ξύλο σε πτήση από την Τουρκία

Κόσμος 15.02.2026
Ένας μεγάλος καυγάς μεταξύ επιβατών οδήγησε το αεροσκάφος να προσγειωθεί εκτάκτως στις Βρυξέλλες

Επίδομα θέρμανσης: Πότε πληρώνεται η δεύτερη δόση

Κόσμος 15.02.2026
Οι ημερομηνίες και τα ποσά της δεύτερης δόσης του επιδόματος θέρμανσης

Φθηνά δέματα από Κίνα: «Καπέλο» 3 ευρώ ανά κατηγορία προϊόντος

Ελλάδα 15.02.2026
Η νέα ρύθμιση ενδέχεται να επηρεάσει σημαντικά τις καταναλωτικές συνήθειες

Αλεξανδρούπολη: Τρεις νεαροί, ο ένας ανήλικος, συνελήφθησαν για την δολοφονία του ηλικιωμένου

Ελλάδα 15.02.2026
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηλικιωμένος αρνήθηκε να τους δώσει χρήματα και τον δολοφόνησαν με 15 μαχαιριές

Θρίλερ στην Αλεξανδρούπολη: Αγρια δολοφονία ηλικιωμένου με πολλαπλές μαχαιριές στο σπίτι του

Ελλάδα 15.02.2026
Η ΕΛΑΣ συλλέγει στοιχεία από τον χώρο του εγκλήματος και τη γύρω περιοχή

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική Οδό λόγω εργασιών, κλειστό το ρεύμα προς Αεροδρόμιο από την Ελευσίνα έως το Αιγάλεω

Ελλάδα Χτες
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν έως το πρωί της Δευτέρας – Η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω Λεωφόρου Αθηνών και Κηφισού

«Θύελλα» στις ΗΠΑ από πληροφορίες ότι χρησιμοποιήθηκε τεχνητή νοημοσύνη στην επιχείρηση για τη σύλληψη Μαδούρο

Tech + Science Χτες
Η ενδεχόμενη χρήση του μοντέλου Claude της Anthropic από τον αμερικανικό στρατό προκαλεί πολιτικές και θεσμικές τριβές, με το Πεντάγωνο να επανεξετάζει τη συνεργασία του με την εταιρεία

«Αυτές ήταν σκηνές εγκλήματος»: Η Ζιζέλ Πελικό αποκαλύπτει

Κόσμος Χτες
Σε συνέντευξή της στη βρετανική τηλεόραση, η Γαλλίδα αναφέρθηκε και στην επιστολή συμπαράστασης που της έστειλε η βασίλισσα Καμίλα, δείτε βίντεο

Λαδάδικα: Αγριος καυγάς με εμπλοκή 12 ατόμων και τραυματίες έξω από κέντρο διασκεδάσεως

Ελλάδα Χτες
Ένας από τους εμπλεκόμενους προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, ενώ η προανάκριση για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη

Εύβοια: Αστυνομικός που συνελήφθη ξυλοκόπησε τη γυναίκα που σε οικογενειακό τραπέζι μπροστά στα μάτια των παιδιών τους

Ελλάδα Χτες
Η γυναίκα περιέγραψε στις αρχές τις σκηνές τρόμου που βίωσε από τον σύζυγό της

«Τίτλοι τέλους» από το ΣτΕ για τον 13ο και 14ο μισθό στο Δημόσιο

Ελλάδα Χτες
Έκρινε νόμιμες τις περίκοπτες και αδύνατη δημοσιονομικά την επαναφορά των δώρων παρά τα πολυδιαφημιζόμενα πλεονάσματα