E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κακοκαιρία Μπάλλος: Δύσκολη νύχτα για τη Β. Ελλάδα και όχι μόνο

Σταδιακά βελτιώνεται η κατάσταση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/10/2021 | 08:15

Κακοκαιρία Μπάλλος: Δύσκολη νύχτα για τη Β. Ελλάδα και όχι μόνο

Η κακοκαιρία Μπάλλος υποχωρεί σήμερα Σάββατο (16/10) φέρνοντας όμως στη χώρα ένα τελευταίο «χορό» καταιγίδων. Το σίγουρο είναι ότι τα φαινόμενα δεν θα έχουν την έκταση και την ένταση που είδαμε χτες και προχτές.

Ήδη από χτες Παρασκευή (15/10) στην Αττική τα φαινόμενα είχαν υποχωρήσει. Όμως άλλες περιοχές της χώρας (και ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα) δέχτηκαν το βράδυ της παρασκευής (15/10) ισχυρές βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα να υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα.

Μάλιστα ο όγκος του νερού ανάγκασαν την Τροχαία να διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στο 378ο χιλιόμετρο της Εγνατίας, στο ρεύμα προς Καβάλα.

Σύμφωνα με το kavalapost.gr, από τις βροχές πλημμύρισαν σημεία της Ελευθερούπολης, ενώ ακυρώθηκε η βραδινή πτήση της AEGEAN, καθώς το αεροσκάφος δεν μπορούσε να απογειωθεί. Καταστροφές σημειώθηκαν στην Ηλεία, ενώ σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε ο Έβρος. Τα πιο σοβαρά προβλήματα ανέκυψαν στην Κέρκυρα, καθώς το νησί κόπηκε στα δύο.

Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκε σειρά προβλημάτων όπως διακοπές κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες. Κάτοικοι, παράλληλα, κινδύνευσαν από τις πλημμύρες, ενώ δεκάδες κλήσεις έλαβε η Πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς.

Μήνυμα από την Πολιτική Προστασία εστάλη, το βράδυ της Παρασκευής (15/10), σε κατοίκους Θεσσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λαγκαδά και Βόλβης για να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Εγκλωβισμός οδηγού

Στα Λαγκαδίκια του νομού Θεσσαλονίκης, μετά από έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής ο οδηγός του Ι.Χ απεγκλωβίστηκε και είναι καλά στην υγεία του ένας οδηγός ΙΧ που είχε εγκλωβιστεί από τα ορμητικά νερά.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, τυχερός μέσα στην ατυχία του, ο οδηγός του ΙΧ έχει σταματήσει αυτή τη στιγμή στα αναχώματα του χειμάρρου, ενώ η βροχή συνεχίζεται και στο σημείο αναμένεται όχημα της πυροσβεστικής προκειμένου να τον απεγκλωβίσει.

Ομίχλη… από θρίλερ στα Νέα Μουδανιά

Πολύ πυκνή ομίχλη και χαμηλές οι ταχύτητες υπήρξαν στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών από το ύψος του Κάτω Σχολαρίου.

Την ομίχλη διαδεχόταν η πολύ ισχυρή βροχόπτωση. Το πρόβλημα εντοπιζόταν μέχρι την περιοχή της Καρδίας και μετά υποχωρούσε με την ορατότητα να βελτιώνεται, ωστόσο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς.

Μεγάλες ζημιές στην Ηλεία

«Στις περιοχές των Σαβαλίων, της Γαστούνης, της Βάρδας, της Μανωλάδας και της Κουρούτας εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας στην Ηλεία», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Παράλληλα, όπως τόνισε, «δεν καταγράφηκαν προβλήματα στις περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές του περασμένου καλοκαιριού».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «στην περιοχή των Σαβαλίων διακλαδίζονται διάφορες αποστραγγιστικές τάφροι και αρδευτικά κανάλια, τα οποία έχουν προκαλέσει πλημμύρες σε καλλιέργειες, ενώ ανάλογη κατάσταση προκλήθηκε και στην περιοχή ανάμεσα στην Βάρδα και την Μανωλάδα». Στις προαναφερόμενες περιοχές, όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Γιαννόπουλος, «επιχειρούν συνεχώς μηχανήματα, ώστε να υπάρξει απορροή των υδάτων».

Επίσης, όπως πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης, «ένα ακόμη πρόβλημα με πλημμύρες προκλήθηκε στην περιοχή της Σκαφιδιάς και συγκεκριμένα γύρω από τις εκβολές του Ιάρδανου ποταμού, λόγω των φερτών υλικών».

Εκτός από τις καλλιέργειες, πλημμύρες έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με τον Βασίλη Γιαννόπουλο, σε κτηνοτροφικές μονάδες, σε φυτώρια, σε αποθήκες και σε επιχειρήσεις.

Επιχείρηση διάσωσης οικογένειας στην Εύβοια

Δραματική ήταν και η επιχείρηση διάσωσης στα Στύρα Ευβοίας όπου πυροσβέστης δέθηκε με σχοινί και απεγκλώβισε με επιτυχία πενταμελή οικογένεια τουριστών.



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πτώση δέντρου στο Ίλιον πάνω σε ταξί μετά το μπουρίνι στην Αττική – Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ατόμου

Συναγερμός στην Ιταλία για δαγκώματα από ψάρι σε λουόμενους

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
«Έχασε πολύ αίμα» – Γιατί οι αρχές αποκλείουν τον λαγοκέφαλο

Ανατροπή στο NBA: Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς υπογράφει με τη Φιλαδέλφεια

E-Daily 3.Left 24.07.2026
Θα αγωνιστεί στην τέταρτη ομάδα της καριέρας του στο NBA

Η κακοκαιρία σφυροκοπά τη χώρα με μπουρίνια, χαλάζι και πάνω από 100.000 κεραυνούς σε μία ώρα – Σε ετοιμότητα η Αττική

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Οι καταιγίδες αναμένεται να συνοδεύονται από έντονη κεραυνική δραστηριότητα

Η εκκένωση του Καπ Φερέ στη Γαλλία, ένα πρωτοφανές σχέδιο, που είχε εκπονηθεί από το 2023

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Η πυρκαγιά έχει ήδη κάψει περισσότερα από 125.000 στρέμματα, μια επιφάνεια μεγαλύτερη εκείνης του Παρισιού και οδήγησε στην εκκένωση 44.000 ανθρώπων σε διάστημα δύο ημερών

Συγκλονίζει η ναυαγοσώστρια που έσωσε το κοριτσάκι: «Ήταν παγωμένο, μελανιασμένο, με πρησμένα μάτια»

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
«Όλα γίνονται εντελώς μηχανικά. Βγαίνουν χωρίς να το σκεφτούμε καν»

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραπέμπεται σε δίκη για ψευδή κατάθεση ο «Φραπές»

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Εκκρεμεί επίσης δεύτερη δίκη για απείθεια, η οποία έχει οριστεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο

Φωτιά στον Μαρμαρά Χαλκιδικής – Χαμός στην περιοχή από τους κεραυνούς

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Η Πυροσβεστική βρίσκεται ήδη στο σημείο

«Τσουχτερό» πρόστιμο 1.312 ευρώ σε οδηγό για αποτσίγαρο

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Υπάλληλοι του κλιμακίου αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της Πυροσβεστικής επέβαλαν χρηματική ποινή 1.312 ευρώ στον οδηγό.