E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συζυγοκτονία στα Τρίκαλα: «Τσακωθήκαμε και την σκότωσα»

Φωτογραφίες από τον τόπο του στυγερού εγκλήματος

Δημοσίευση 15/10/2021 | 14:16

Συζυγοκτονία στα Τρίκαλα: «Τσακωθήκαμε και την σκότωσα»

Γυναίκες που κακοποιήθηκαν, ξυλοκοπήθηκαν, παγιδεύτηκαν στο φόβo, υποτάχτηκαν και όταν προσπάθησαν να σπάσουν την σιωπή του δολοφονήθηκαν με άγριο τρόπο. Η υπόθεση της δολοφονίας της Βάιας Γκανιά από τον σύζυγό της είχε συγκλονίσει το 2018 τα Τρίκαλα.

Η άτυχη γυναίκα, επί χρόνια θύμα κακοποίησης, δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της, με την υπόθεση να αποτελεί την απαρχή ενός κύκλου αίματος με θύματα γυναίκες.

Οι φρικιαστικές στιγμές που έζησε στα χέρια του συζύγου της, ο οποίος την σκότωσε με 60 μαχαιριές επειδή μετά τους συνεχείς ξυλοδαρμούς, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του, καταγράφηκαν από τον φωτογραφικό φακό της ΕΛ.ΑΣ

Αρπάζοντας ένα μεγάλο μαχαίρι από την κουζίνα, ο Κωνσταντίνος Μπούκας δολοφόνησε τη σύζυγό του και μητέρα τριών παιδιών. Στη συνέχεια ομολόγησε τη δολοφονία, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Φωτό από protothema.gr

«Τσακωθήκαμε και την σκότωσα»

Για την τελευταία πράξη του δράματος μίλησε ο αστυνομικός που μετέβη στον τόπο του εγκλήματος, στο σπίτι δηλαδή της Βάιας.

«Η πόρτα του σπιτιού ήταν ελαφρώς ανοιχτή. Μπήκαμε στην κρεβατοκάμαρα. Το θύμα βρισκόταν σε πλάγια θέση, με το ένα χέρι στο πλάι και με το άλλο στο μαξιλάρι και στην κοιλιά φαίνονταν τα έντερα», είχε καταθέσει ο αστυνομικός που βρήκε τη Βάια νεκρή.

«Στην κουζίνα βρήκαμε μαχαίρι μήκους 30 εκατοστών», είναι επιπλέον τα λόγια του αστυνομικού, ο οποίος περιέγραψε και την ψυχολογία του δράστη μετά τον φόνο.

Βρισκόταν σε σύγχυση, όπως αναφέρει, όμως όταν ρωτήθηκε ομολόγησε τη δολοφονία της συζύγου του, λέγοντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση: «τσακωθήκαμε και την σκότωσα».

Στην πορεία, σύμφωνα με το protothema.gr, οι τρεις κατηγορίες, με τις οποίες καταδικάστηκε ο Μπούκας σε φυλάκιση στο κέντρο κράτησης Λάρισας, ήταν ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

«Η κόρη μου φοβόταν – Την κυνηγούσε με μαχαίρι»

Αποκαλύψεις που προκαλούν σοκ ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και από τη μητέρα της δολοφονημένης γυναίκας. «H κόρη μου φοβόταν, ερχόταν σε μας και κρυβόταν. Την κυνηγούσε με το μαχαίρι», αποκαλύπτει η μητέρα της γυναίκας που σε ηλικία 45 ετών δολοφονήθηκε από τον 50χρονο, τότε, σύζυγό της.

Μιλώντας για τις δραματικές συνθήκες που ζούσε, η μεγάλη της κόρη επιβεβαιώνει την αυταρχική φύση του πατέρα της, λέγοντας πως δεν χρειαζόταν πολλές αφορμές για να βιαιοπραγήσει σε βάρος των παιδιών.

«Μας χτυπούσε, ξεσπούσε πάνω μας, ήταν ένας βίαιος σύζυγος, οι καβγάδες ήταν μικροπράγματα μπροστά στα όσα συνέβαιναν». Με αυτά τα λόγια περιγράφει τις εμπειρίες που είχε από τον πατέρα της η μεγαλύτερη κόρη.

«Η μητέρα μου ερχόταν στο σπίτι και έλεγε: «Κρύψε με, θα με σκοτώσει»», θυμάται η κόρη της Βάιας, που επισημαίνει στην κατάθεσή της ότι ο πατέρας της είχε σχέση με άλλη γυναίκα για ένα διάστημα και επί δύο μήνες έλειπε από το σπίτι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τη Δευτέρα στις 17:00 περιμένω αντιπροσωπεία αγροτών στο Μαξίμου»

Πολιτική 12.12.2025
Η αναφορά στην εκλογή Πιερρακάκη ως προέδρου του Eurogroup και το σχόλιο για τον προϋπολογισμό

Στάση εργασίας στα λεωφορεία στις 17 Δεκεμβρίου

Ελλάδα 12.12.2025
Ποιες ώρες τραβούν «χειρόφρενο» οι εργαζόμενοι

Εuropa League: Κι όμως, υπάρχει σενάριο για… ελληνικό «εμφύλιο»

Αθλητικά Νέα 12.12.2025
Παναθηναϊκός vs ΠΑΟΚ για μια θέση στους 16; Καθόλου απίθανο...

Όρκα και δελφίνια κυνηγούν παρέα σολομό και μοιράζονται το γεύμα

Κόσμος 12.12.2025
Βίντεο με την απρόσμενη θαλάσσια συμμαχία

Απαράδεκτο σχόλιο σε βάρος διαιτήτριας στη Serie C Γυναικών: «Πήγαινε να πλύνεις τα πιάτα»

Αθλητικά Νέα 12.12.2025
Η 26χρονη Αριάννα Κουάντρο δέχθηκε προσβλητικά σχόλια από οπαδό της Pro Palazzolo

Νέο κύμα κακοκαιρίας πριν τις γιορτές – Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων

Καιρός 12.12.2025
Η πορεία του καιρού έως τις 20 Δεκεμβρίου

Eurovision: Το Nemo επιστρέφει το βραβείο του, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμμετοχή του Ισραήλ

Κόσμος 12.12.2025
Είχε εκπροσωπήσει την Ελβετία με το κομμάτι «The Code»

To τελευταίο παιδί στην Ελλάδα από τον δότη σπέρματος με το «γονίδιο καρκίνου» γεννήθηκε το 2017

Ελλάδα 12.12.2025
Πώς έγινε αντιληπτό το σπέρμα, τι μπορεί να γίνει τώρα

Λαμία: Συνελήφθη αγρότισσα για βίντεο στο Tik Tok ‑ Προέτρεπε σε πράξεις βίας

Ελλάδα 12.12.2025
Η υπόθεση διερευνάται βάσει των σχετικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα

Αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη – 14 προσαγωγές για παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ελλάδα 12.12.2025
Ερευνάται το διάστημα από το 2019 μέχρι το 2025 με τα συνολικά χρήματα που έχουν λάβει να ανέρχονται σε 1.700.000 €

Θεσσαλονίκη: 45χρονος επαίτης γρονθοκόπησε δύο γυναίκες μετά από καυγά

Ελλάδα 12.12.2025
Στο νοσοκομείο κατέληξε η μία από τις δύο γυναίκες