E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συζυγοκτονία στα Τρίκαλα: «Τσακωθήκαμε και την σκότωσα»

Φωτογραφίες από τον τόπο του στυγερού εγκλήματος

Δημοσίευση 15/10/2021 | 14:16

Συζυγοκτονία στα Τρίκαλα: «Τσακωθήκαμε και την σκότωσα»

Γυναίκες που κακοποιήθηκαν, ξυλοκοπήθηκαν, παγιδεύτηκαν στο φόβo, υποτάχτηκαν και όταν προσπάθησαν να σπάσουν την σιωπή του δολοφονήθηκαν με άγριο τρόπο. Η υπόθεση της δολοφονίας της Βάιας Γκανιά από τον σύζυγό της είχε συγκλονίσει το 2018 τα Τρίκαλα.

Η άτυχη γυναίκα, επί χρόνια θύμα κακοποίησης, δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της, με την υπόθεση να αποτελεί την απαρχή ενός κύκλου αίματος με θύματα γυναίκες.

Οι φρικιαστικές στιγμές που έζησε στα χέρια του συζύγου της, ο οποίος την σκότωσε με 60 μαχαιριές επειδή μετά τους συνεχείς ξυλοδαρμούς, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του, καταγράφηκαν από τον φωτογραφικό φακό της ΕΛ.ΑΣ

Αρπάζοντας ένα μεγάλο μαχαίρι από την κουζίνα, ο Κωνσταντίνος Μπούκας δολοφόνησε τη σύζυγό του και μητέρα τριών παιδιών. Στη συνέχεια ομολόγησε τη δολοφονία, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Φωτό από protothema.gr

«Τσακωθήκαμε και την σκότωσα»

Για την τελευταία πράξη του δράματος μίλησε ο αστυνομικός που μετέβη στον τόπο του εγκλήματος, στο σπίτι δηλαδή της Βάιας.

«Η πόρτα του σπιτιού ήταν ελαφρώς ανοιχτή. Μπήκαμε στην κρεβατοκάμαρα. Το θύμα βρισκόταν σε πλάγια θέση, με το ένα χέρι στο πλάι και με το άλλο στο μαξιλάρι και στην κοιλιά φαίνονταν τα έντερα», είχε καταθέσει ο αστυνομικός που βρήκε τη Βάια νεκρή.

«Στην κουζίνα βρήκαμε μαχαίρι μήκους 30 εκατοστών», είναι επιπλέον τα λόγια του αστυνομικού, ο οποίος περιέγραψε και την ψυχολογία του δράστη μετά τον φόνο.

Βρισκόταν σε σύγχυση, όπως αναφέρει, όμως όταν ρωτήθηκε ομολόγησε τη δολοφονία της συζύγου του, λέγοντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση: «τσακωθήκαμε και την σκότωσα».

Στην πορεία, σύμφωνα με το protothema.gr, οι τρεις κατηγορίες, με τις οποίες καταδικάστηκε ο Μπούκας σε φυλάκιση στο κέντρο κράτησης Λάρισας, ήταν ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

«Η κόρη μου φοβόταν – Την κυνηγούσε με μαχαίρι»

Αποκαλύψεις που προκαλούν σοκ ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και από τη μητέρα της δολοφονημένης γυναίκας. «H κόρη μου φοβόταν, ερχόταν σε μας και κρυβόταν. Την κυνηγούσε με το μαχαίρι», αποκαλύπτει η μητέρα της γυναίκας που σε ηλικία 45 ετών δολοφονήθηκε από τον 50χρονο, τότε, σύζυγό της.

Μιλώντας για τις δραματικές συνθήκες που ζούσε, η μεγάλη της κόρη επιβεβαιώνει την αυταρχική φύση του πατέρα της, λέγοντας πως δεν χρειαζόταν πολλές αφορμές για να βιαιοπραγήσει σε βάρος των παιδιών.

«Μας χτυπούσε, ξεσπούσε πάνω μας, ήταν ένας βίαιος σύζυγος, οι καβγάδες ήταν μικροπράγματα μπροστά στα όσα συνέβαιναν». Με αυτά τα λόγια περιγράφει τις εμπειρίες που είχε από τον πατέρα της η μεγαλύτερη κόρη.

«Η μητέρα μου ερχόταν στο σπίτι και έλεγε: «Κρύψε με, θα με σκοτώσει»», θυμάται η κόρη της Βάιας, που επισημαίνει στην κατάθεσή της ότι ο πατέρας της είχε σχέση με άλλη γυναίκα για ένα διάστημα και επί δύο μήνες έλειπε από το σπίτι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τσιμίκας για τροχαίο στη Ρουμανία: «Πήγαινα στο ίδιο σχολείο με έναν από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ»

Αθλητικά Νέα 30.01.2026
Ο διεθνής ποδοσφαιριστής έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στις οικογένειες των φιλάθλων που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία

Ερωτικό σκάνδαλο στο Μαυροβούνιο: Κυβερνητικοί αξιωματούχοι παραιτήθηκαν λόγω seχ tape που διέρρευσε

Κόσμος 30.01.2026
Στο σκάνδαλο εμπλέκονται η γενική διευθύντρια για την προώθηση και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Μαυροβουνίου, Μιριάνα Πάικοβιτς, και ο πρώην σύμβουλος του προέδρου της χώρας, Ντέγιαν Βούκσιτς

ΗΠΑ: Αντρας ντυμένος Μπάτμαν διαμαρτυρύθηκε σε δημοτικό συμβούλιο για τη βία της ICE

Κόσμος 30.01.2026
«Μπορεί κάποιος από εσάς να πάει σπίτι του και να πει στα παιδιά του ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να προστατεύσει τους συμμαθητές τους, να προστατεύσει τους παππούδες τους;»

Ιός Nipah: Έχει θνησιμότητα 40 με 50 τοις εκατό ‑ Ποιες οι πιθανότητες να φτάσει στην Ελλάδα

Tech + Science 30.01.2026
Πώς μεταδίδεται; - Όλα όσα γνωρίζουμε για τον ιό που ανησυχεί τις υγειονομικές αρχές στις ασιατικές χώρες

Φάλαινα στον Παγασητικό: Τραυματισμένη και σε κίνδυνο – Επιχειρεί ειδική ομάδα

Ελλάδα 30.01.2026
Εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο για την περιοχή

Κατασχέθηκαν έξι φάκελοι με τις άδειες λειτουργίας της Βιολάντα ‑ Ψάχνουν τα κενά και τις παραλείψεις που έφεραν την τραγωδία

Ελλάδα 30.01.2026
Σε έγγραφα που έχουν κατατεθεί, αναφέρεται η ύπαρξη ανιχνευτών αερίων - Οι ερευνητές δεν τους έχουν εντοπίσει στον χώρο του εργοστασίου

Ρουμανία: Αποσωληνώθηκε ο 20χρονος τραυματίας που έμεινε πίσω στην Τιμισοάρα

Ελλάδα 30.01.2026
Νέες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του φίλου του ΠΑΟΚ που νοσηλεύεται στη Ρουμανία

Αυξήσεις για 2 εκατ. εργαζόμενους: Ποιοι κερδίζουν έως και δύο μισθούς

Οικονομία 30.01.2026
«Ευνοημένοι» από τις αλλαγές στη φορολογική κλίμακα είναι οι εργαζόμενοι έως 25 ετών

Αχαΐα: Χειροπέδες σε 15χρονο για ξυλοδαρμό 13χρονου ‑ Συνελήφθη και ο πατέρας του

Ελλάδα 30.01.2026
Το περιστατικό σημειώθηκε μέσα σε Γυμνάσιο του Αιγίου

Σε Θεσσαλονίκη και Πιερία οι πρώτες κηδείες των 7 οπαδών του ΠΑΟΚ

Ελλάδα 30.01.2026
Στις 12 το μεσημέρι ο τελευταίος αποχαιρετισμός στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης και στον Αρωνά Πιερίας