E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καλλιάνος: «Πυρήνας καταιγίδων» κινείται προς την Αττική

«Ο καιρός θα επιδεινωθεί. Προσοχή»

Δημοσίευση 15/10/2021 | 13:49

Καλλιάνος: «Πυρήνας καταιγίδων» κινείται προς την Αττική

Για «πυρήνα καταιγίδων» που μετακινείται από τον Σαρωνικό προς την Αττική, προειδοποίησε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

«Σε λίγη ώρα πυρήνας καταιγίδων προερχόμενος από τον Σαρωνικό θα κινηθεί προς την Αττική. Ο καιρός θα επιδεινωθεί. Προσοχή» έγραψε ο κ. Καλλιάνος στο Facebook.

Εν τω μεταξύ, πρόγνωση για την κακοκαιρία «Μπάλλος» και την πορεία της έως το πρωί του Σαββάτου εξέδωσε το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται για όλη την υπόλοιπη ημέρα της Παρασκευής, που θα είναι ισχυρότερες στη Θράκη, στη Μακεδονία, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο Νότιο Ιόνιο και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο.

Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στα βόρεια και δυτικά τμήματα της χώρας. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει σε Αιγαίο και Ιόνιο καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής. Σημειώνεται ότι στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου, το χαλάζι θα έχει πιθανώς μεγάλο μέγεθος.

Τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο τα φαινόμενα θα είναι ασθενέστερα και θα επηρεάσουν κυρίως τη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, το Νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο. Στον σχετικό χάρτη φαίνεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το πρωί του Σαββάτου 16/10 καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

Στο Αιγαίο αναμένονται άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 5 έως 7 μποφόρ. Στο Βόρειο Ιόνιο έως τις πρώτες βράδυνες ώρες αναμένονται άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων 5 έως 7 μποφόρ όμως στη συνέχεια θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Ιόνιο αναμένονται αρχικά νοτιοδυτικοί άνεμοι 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ όμως από τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 18-21 βαθμούς στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο και τους 24-26 στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στο «κόκκινο» η κίνηση: Μεγάλη η έξοδος των εκδρομέων, μποτιλιαρίσματα σε Κηφισό, Αθηνών‑Κορίνθου και Αττική Οδό

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Μεγάλες καθυστερήσεις στο οδικό δίκτυο - Αυξημένη η κίνηση εν όψει Σαββατοκύριακου  και στο λιμάνι του Πειραιά - Δυσχέρεια στην κυκλοφορία και στην Πανεπιστημίου λόγω τροχαίου

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα προσλαμβάνει ‑ δείτε ποιες θέσεις ανοίγουν και τι μισθούς προσφέρουν

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Εννέα θέσεις εργασίας με αποδοχές έως 48.225 δολάρια ετησίως ανακοίνωσε η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στην Αθήνα, με προθεσμίες που εκπνέουν από τον Ιούλιο έως τα τέλη Αυγούστου 2026.

ΔΥΠΑ: Ποιοι άνεργοι δικαιούνται επιδότηση μισθού έως 1.250 ευρώ και πώς μπορούν να υποβάλουν αίτηση

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Η ΔΥΠΑ ανοίγει 8.000 θέσεις εργασίας για ανέργους με διετείς συμβάσεις, πλήρη ασφάλιση και δυνατότητα συμπλήρωσης ενσήμων για συνταξιοδότηση.

Κηδεία Μάρως Κοντού: Ο συγκλονιστικός αποχαιρετισμός που απηύθυνε ο Κακλαμάνης

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Ο Νικήτας Κακλαμάνης συγκλόνισε με τον επικήδειο λόγο του στην εξόδιο ακολουθία της σπουδαίας ηθοποιού, εκπληρώνοντας παράλληλα και την τελευταία της επιθυμία.

Ρωγμές στην Κυψέλη από τα έργα του Μετρό: Τι αποκάλυψε ο καθηγητής Λέκκας για τα γεωλογικά προβλήματα

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Ο καθηγητής γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας μίλησε στην ΕΡΤ για τα γεωλογικά ζητήματα που δεν είχαν επισημανθεί στις αρχικές μελέτες, ενώ οι κάτοικοι της Κυψέλης ζητούν έγγραφες εγγυήσεις για τη στατική επάρκεια των κτιρίων τους.

Ποια ήταν η Νάκυ Αγάθου που έφυγε από τη ζωή και έγραψε ιστορία στην ελληνική τηλεόραση

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Η πρωτοπόρος τηλεπαρουσιάστρια της κρατικής τηλεόρασης άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 86 ετών.

Σε μαρούλι αλυσίδας fast food οφείλεται το παράσιτο που προκαλεί «εκρηκτική» διάρροια

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Πάνω από 1.600 κρούσματα κυκλοσπορίασης σε πέντε αμερικανικές πολιτείες έχουν συνδεθεί με κατανάλωση φαγητού από την αλυσίδα ταχυφαγείων, με το FDA να εκδίδει προειδοποίηση και την εταιρεία να προχωρά σε άμεση απόσυρση προϊόντος.

Ποιες γωνίες λήψης απαγόρευσαν EBU και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου για τους αθλητές

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Νέες κατευθυντήριες γραμμές από EBU και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου θέτουν περιορισμούς σε 13 γωνίες λήψης για να αντιμετωπιστεί η σeξουαλικοποίηση των αθλητριών στις τηλεοπτικές μεταδόσεις.

Xάπι κατά της παχυσαρκίας μόλις πήρε το «πράσινο φως» στην Ευρώπη

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε για πρώτη φορά αγωνιστή GLP-1 σε μορφή χαπιού για τη διαχείριση του σωματικού βάρους σε ενήλικες με παχυσαρκία.

Μουντιάλ 2026: Ποιοι παίζουν στον μεγάλο τελικό και πού θα τον δείτε

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Το πρόγραμμα του μικρού και του μεγάλου τελικού, με ώρες και κανάλια μετάδοσης για το ελληνικό κοινό.

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γεροβασίλη, Καλαματιανός, Ζαμπάρας

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Με την αποχώρηση Γεροβασίλη, Ζαμπάρα και Καλαματιανού, ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται στους 11 βουλευτές - ισόπαλος με την Ελληνική Λύση.

Η Γαλλία νομιμοποίησε το «δικαίωμα στον θάνατο» και τι προβλέπει ο νέος νόμος

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Η Εθνοσυνέλευση ενέκρινε με οριακή πλειοψηφία νόμο που επιτρέπει την «βοήθεια στον θάνατο» για ανίατα ασθενείς, υπό αυστηρές προϋποθέσεις.