E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κώστας Αντετοκούνμπο: «Δεν γνωρίζαμε πότε θα ήταν το επόμενο γεύμα, αλλά υπήρχε ευτυχία»

Η εξομολόγηση του Κώστα

Δημοσίευση 14/10/2021 | 15:18

Κώστας Αντετοκούνμπο: «Δεν γνωρίζαμε πότε θα ήταν το επόμενο γεύμα, αλλά υπήρχε ευτυχία»

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο μίλησε στο Μέσο του Ισραήλ “Sports Rabbi”, ενόψει του αγώνα της Βιλερμπάν με την Μακάμπι (14/10, 21:00), αναφέρθηκε στο καλό του ξεκίνημα με την γαλλική ομάδα, στα αδέρφια του και στο ΝΒΑ.

«Ήταν απίθανη εμπειρία. Δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα. Ήταν φοβερό που βοήθησα την ομάδα να φτάσει στη νίκη. Οι φίλαθλοι μας φέρνουν τρομερή ενέργεια και είναι ό,τι ακριβώς χρειάζονται οι παίκτες για να την βγάλουν στο παρκέ» ανέφερε για το νικητήριο καλάθι του κόντρα στην Αναντολού Εφές.

«Απλά προσπαθούμε να παίζουμε καλά και σκληρά. Τίποτε περισσότερο από αυτό. Να βγάζουμε όλη μας την προσπάθεια σε κάθε παιχνίδι» επισήμανε για το 3-0 της Βιλερμπάν στη Euroleague, ενώ… γυρίζοντας τον χρόνο πολλά χρόνια πίσω, τότε που ήταν ακόμα στα Σεπόλια μαζί με την οικογένειά του, ανέφερε: «Όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι, ποτέ δεν ήταν εύκολα τα πράγματα. Έπρεπε να πουλάμε διάφορα πράγματα στα πεζοδρόμια. Δεν γνωρίζαμε καν πότε θα ήταν το επόμενο γεύμα μας. Όμως υπήρχε ευτυχία γιατί ήμασταν όλοι δεμένοι μεταξύ μας».

Για τη συνεργασία του με τον Λούκα Ντόντσιτς στους Ντάλας Μάβερικς ο Κώστας Αντετοκούνμπο είπε ότι «έβλεπες από την πρώτη στιγμή το ταλέντο στον Λούκα. Είναι δουλευταράς εντός και εκτός παρκέ και ένας ωραίος τύπος για να κάνεις παρέα μαζί του» ενώ σε ερώτηση για το πρωτάθλημα με τους Λέικερς και τα όσα του είπαν τα αδέρφια του, εξήγησε: «Ήταν πολύ χαρούμενοι για εμένα και μου έλεγαν ότι ήταν και ένα κίνητρο για εκείνους να δουλέψουν περισσότερο ώστε να κατακτήσουν και εκείνοι ένα δαχτυλίδι».

Για τη συνύπαρξή του με τον Λεμπρόν Τζέιμς; «Ήταν φοβερή η εμπειρία να παίξω μαζί με τον Λεμπρόν. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών και έμαθα πολλά από εκείνον στις προπονήσεις. Για το πώς σκέφτεται και το πώς διαχειρίζεται όλες τις καταστάσεις».

Για το πρωτάθλημα των Γιάννη και Θανάση με τους Μπακς, είπε: «Ήταν ένα όνειρο για εκείνους που έγινε πραγματικότητα. Ήταν απίθανο και για εμένα επίσης» ενώ για τα αδέρφια του είπε: «Ο Γιάννης σημαίνει πολλά για εμένα. Είναι ο αδερφός μου από τη πρώτη μέρα της ζωής μου και ισχύει για όλα τα αδέρφια μου. Ο Γιάννης και ο Θανάσης είναι τα πρότυπά μου. Πάντα βοηθάμε ο ένας τον άλλον».

Όσον αφορά την απόφασή του να αγωνιστεί στην Ευρώπη, είπε: «Ήταν μια απόφαση που πήρα μαζί με την οικογένειά μου. Ήθελα να αποκτήσω εμπειρίες αγώνων και η Βιλερμπάν ήταν το καλύτερο fit για εμένα και την καριέρα μου. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Έπαιξε ρόλο ο Τόνι Πάρκερ για να έρθω ενώ ο κόουτς Τι Τζέι Πάρκερ με καθοδήγησε εξίσου καλά. Οπότε νιώθω ότι έκανα την καλύτερη επιλογή. Δεν βάζω προσδοκίες για τον εαυτό μου, παρά μόνο θέλω να πιστεύω σε εμένα, να δουλεύω πολύ και να παιζω σκληρά. Είμαι χαρούμενος που κερδίζουμε και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Αν θα επιστρέψει στο ΝΒΑ: «Δεν ξέρω. Ελπίζω κάποια μέρα. Προς το παρόν το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να γίνομαι καλύτερος και να βοηθάω την ομάδα να κερδίζει».

Στο δίλημμα… Γιάννη ή Λεμπρόν, είπε: «Είναι μια πολύ δύσκολη ερώτηση για εμένα και πολύ δύσκολο να την απαντήσω. Θα αφήσω άλλους να το κάνουν γιατί εγώ θα είμαι προκατειλημμένος».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επεισοδιακή συνέντευξη Τραμπ – Κάρνεϊ: «Ο Καναδάς δεν πωλείται»

Κόσμος 06.05.2025
Επεισοδιακή η πρώτη συνάντηση του Καναδού πρωθυπουργού με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο

Οι ΗΠΑ «κατασκεύασαν υπόγεια πόλη αξίας 21 τρισεκατομμυρίων» για να επιβιώσουν οι πλούσιοι σε περίπτωση αποκάλυψης

Κόσμος 06.05.2025
Τι υποστήριξε η 74χρονη Catherine Austin Fitts με θητεία στον Λευκό Οίκο και πρώην βοηθός υπουργού στην κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου

Οι 9 παράγοντες που οδηγούν τους έφηβους σε προβληματική χρήση των social media

Tech + Science 06.05.2025
Σχεδόν όλα τα παιδιά ηλικίας 12-18 ετών διαθέτουν smartphone και περνούν πολλές ώρες καθημερινά συνδεδεμένα στο διαδίκτυο

Μητέρα έσφαξε με μπαλτά τα δύο παιδιά της για να εκδικηθεί τον σύζυγο

Κόσμος 06.05.2025
Ζητούσε λεφτά για να μετακομίσει

Εκλογή νέου πάπα: Πότε θα βγει ο πρώτος καπνός από την Καπέλα Σιξτίνα

Κόσμος 06.05.2025
Από μεθαύριο Πέμπτη, κάθε ημέρα θα διεξάγονται τέσσερις ψηφοφορίες

Παναθηναϊκός: Πυροτεχνήματα έξω από το ξενοδοχείο της Αναντολού Εφές τα ξημερώματα

Αθλητικά Νέα 06.05.2025
Σε λίγες ώρες το καθοριστικό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ

Ανακούφιση μετά το θρίλερ στη Γερμανία: Εξελέγη καγκελάριος ο Μερτς, στη δεύτερη ψηφοφορία

Κόσμος 06.05.2025
Εξελέγη τελικά καγκελάριος Γερμανίας ο Φρίντριχ Μερτς, στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας

Αναίρεση της αθώωσης του Γιάννου Παπαντωνίου από τον Αρειο Πάγο

Ελλάδα 06.05.2025
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα αποφασίσει αν ο πρώην υπουργός καθίσει ξανά στο εδώλιο

Ζαχαράκη: «Όποιος συμμετέχει σε επεισόδια θα χάνει τη φοιτητική ιδιότητα»

Πολιτική 06.05.2025
Η τοποθέτηση της υπουργού Παιδείας μετά τα επεισόδια στην Πολυτεχνειούπολη

Μυστήριο στη Γαλλία: Η 28χρονη βρέθηκε νεκρή – Έγκλημα, ατύχημα ή κάτι πιο σκοτεινό;

Κόσμος 06.05.2025
Η 28χρονη Αγκάτ Χιλερέ είχε βγει για τζόκινγκ από το σπίτι της στη μικρή πόλη Βιβόν της δυτικής Γαλλίας το πρωί της 10ης Απριλίου και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη της - Η σορός της εντοπίστηκε την Κυριακή, 4 Μαΐου, σε θαμνώδη περιοχή έξω από την πόλη

Ακρωτηριάστηκε ο 44χρονος εργάτης που τραυματίστηκε στην εθνική οδό Μουδανιών ‑ Θεσσαλονίκης: Νοσηλεύεται διασωληνωμένος

Ελλάδα 06.05.2025
Ο άνδρας τραυματίστηκε όταν αυτοκίνητο έπεσε στο φορτηγό που έβαζε σήμανση για έργα ασφαλτόστρωσης στην έξοδο προς Χαλκιδική