E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πώς το Brexit θα χαλάσει τα Χριστούγεννα των Βρετανών

Αλλαγές στις συνήθειες των Βρετανών και χριστουγεννιάτικα προβλήματα

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 18/10/2021 | 00:13

Πώς το Brexit θα χαλάσει τα Χριστούγεννα των Βρετανών
Photo by Nicole Michalou from Pexels

Πώς επηρεάζει το Brexit την αγαπημένη γιορτή των Χριστουγέννων; 

Έχοντας περίπου δύο μήνες έως ότου ο Άγιος Βασίλης κατέβει από την καμινάδα, οι έμποροι λιανικής πώλησης αρχίζουν να γεμίζουν τα ράφια στις αποθήκες τους με τρόφιμα και παιχνίδια. Όμως στην Βρετανία έχουν να λύσουν μερικά θεματάκια...

H McDonald's ανακοίνωσε ότι είχε ξεμείνει από μιλκσέικ και κάποια εμφιαλωμένα ποτά. Την περασμένη εβδομάδα, η Nando έκλεισε τα 45 από τα 450 καταστήματά της, αφού η παροχή κοτόπουλου διαταράχθηκε από την έλλειψη φορτηγών και άλλα προβλήματα σε σχέση με το προσωπικό της.

Οι αναλυτές του κλάδου κατηγορούν την κρίση για τη μείωση του αριθμού των οδηγών που σχετίζονται με το Brexit και τον Covid.

Στην καρδιά της αγγλικής υπαίθρου οι αγρότες δεν βρίσκουν αρκετούς εργάτες για να μπορέσουν να παραδώσουν στα καταστήματα τις γαλοπούλες και τα λαχανικά ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων.

Εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη 100.000 οδηγών φορτηγών, και είναι το κρισιμότερο διάστημα της χρονιάς - όπου απαιτούνται τα περισσότερα φορτηγά για να αρχίσουν να παραδίδουν τα χριστουγεννιάτικα αποθέματα των λιανοπωλητών.

Photo by Any Lane from Pexels

Η μαζική απώλεια εργατικών χεριών, από την 1η Ιανουαρίου έκανε ακόμη πιο δύσκολο για κάποιον να εργαστεί στη Βρετανία καθώς χρειάζεται να εκδώσει βίζα.

Αντιμέτωποι με ελλείψεις εργατών, πολλοί πτηνοτρόφοι καταφεύγουν στις μικρές αγγελίες αναζητώντας εργατικά χέρια, αλλά μάταια. Λόγω της έλλειψης εργατικών χεριών, κάποιοι πτηνοτρόφοι μείωσαν φέτος τον αριθμό των γαλοπούλων που εξέθρεψαν και τα σούπερ μάρκετ αναγκάστηκαν να αναθεωρήσουν προς τα κάτω τις παραγγελίες τους.Συνέπεια της κατάστασης θα είναι και η αύξηση της τιμής της γαλοπούλας. 

Simply Crackers

Ο Tony Pressdeno, διευθυντής της οικογενειακής επιχείρησης Simply Crackers, με έδρα το Bottesford, Nottinghamshire, λέει ότι το κόστος του χαρτιού που εισάγει από την Ιταλία έχει αυξηθεί ως αποτέλεσμα της πτώσης της αξίας της λίρας. Το κόστος παρασκευής των πυροτεχνημάτων που παρασκευάζει η εταιρεία του κατά παραγγελία για επιχειρήσεις, εστιατόρια και ορισμένα πολυτελή καταστήματα-αυξήθηκε κατά 10 τοις εκατό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι πιο διάσημες ιστορίες με ορειβάτες που χάθηκαν για πάντα στις κορυφές

Stories 10.01.2026
Με αφορμή την ιστορία της 47χρονης Ρωσίδας ορειβάτισσας Ναταλία Ναγκοβίτσινα

Πώς η Ρουάντα αναπτύχθηκε ραγδαία μετά τη γενοκτονία του 1994

Stories 10.01.2026
Το σύμβολο μιας σύγχρονης τραγωδίας αναγεννήθηκε από τις στάχυτες του

Η σκληρή αλήθεια για τον διάβολο της Τασμανίας

Stories 10.01.2026
Για ποιον λόγο, δεν μπορούμε να καταλάβουμε

Γιατί η Κίνα έχει 65 εκατομμύρια άδεια σπίτια

Stories 10.01.2026
Ολόκληρες πόλεις που χτίστηκαν αλλά δεν κατοικήθηκαν ποτέ

Οι Barbie που έχουν απαγορευτεί στην ιστορία της Mattel

Stories 10.01.2026
Οι εκδόσεις που προκάλεσαν σάλο

Ken And Barbie Killers: Το παντρεμένο ζευγάρι που φαινόντουσαν τέλειοι κι όμως ήταν δολοφόνοι

Πρόσωπα 10.01.2026
Η υπόθεση που συγκλόνισε τον Καναδά τη δεκαετία του 1990

10 αποφθέγματα του Αριστοτέλη Ωνάση για τις επιχειρήσεις και τις γυναίκες

Πρόσωπα 10.01.2026
Ο Έλληνας κροίσος που έγινε συνώνυμο του πλούτου

Δεν είναι στραβή η φωτογραφία, το γήπεδο είναι στραβό: Το πιο extreme που είδατε ποτέ

Αθλητισμός 10.01.2026
Mία από τις βασικές προϋποθέσεις είναι ότι το γήπεδο πρέπει να είναι απότομο

Πώς ξοδεύουν τα κέρδη τους οι χρηματιστές της Wall Street

Πρόσωπα 10.01.2026
Αυτοκίνητα, χαβιάρι και κρυπτονομίσματα