E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πώς το Brexit θα χαλάσει τα Χριστούγεννα των Βρετανών

Αλλαγές στις συνήθειες των Βρετανών και χριστουγεννιάτικα προβλήματα

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 18/10/2021 | 00:13

Πώς το Brexit θα χαλάσει τα Χριστούγεννα των Βρετανών
Photo by Nicole Michalou from Pexels

Πώς επηρεάζει το Brexit την αγαπημένη γιορτή των Χριστουγέννων; 

Έχοντας περίπου δύο μήνες έως ότου ο Άγιος Βασίλης κατέβει από την καμινάδα, οι έμποροι λιανικής πώλησης αρχίζουν να γεμίζουν τα ράφια στις αποθήκες τους με τρόφιμα και παιχνίδια. Όμως στην Βρετανία έχουν να λύσουν μερικά θεματάκια...

H McDonald's ανακοίνωσε ότι είχε ξεμείνει από μιλκσέικ και κάποια εμφιαλωμένα ποτά. Την περασμένη εβδομάδα, η Nando έκλεισε τα 45 από τα 450 καταστήματά της, αφού η παροχή κοτόπουλου διαταράχθηκε από την έλλειψη φορτηγών και άλλα προβλήματα σε σχέση με το προσωπικό της.

Οι αναλυτές του κλάδου κατηγορούν την κρίση για τη μείωση του αριθμού των οδηγών που σχετίζονται με το Brexit και τον Covid.

Στην καρδιά της αγγλικής υπαίθρου οι αγρότες δεν βρίσκουν αρκετούς εργάτες για να μπορέσουν να παραδώσουν στα καταστήματα τις γαλοπούλες και τα λαχανικά ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων.

Εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη 100.000 οδηγών φορτηγών, και είναι το κρισιμότερο διάστημα της χρονιάς - όπου απαιτούνται τα περισσότερα φορτηγά για να αρχίσουν να παραδίδουν τα χριστουγεννιάτικα αποθέματα των λιανοπωλητών.

Photo by Any Lane from Pexels

Η μαζική απώλεια εργατικών χεριών, από την 1η Ιανουαρίου έκανε ακόμη πιο δύσκολο για κάποιον να εργαστεί στη Βρετανία καθώς χρειάζεται να εκδώσει βίζα.

Αντιμέτωποι με ελλείψεις εργατών, πολλοί πτηνοτρόφοι καταφεύγουν στις μικρές αγγελίες αναζητώντας εργατικά χέρια, αλλά μάταια. Λόγω της έλλειψης εργατικών χεριών, κάποιοι πτηνοτρόφοι μείωσαν φέτος τον αριθμό των γαλοπούλων που εξέθρεψαν και τα σούπερ μάρκετ αναγκάστηκαν να αναθεωρήσουν προς τα κάτω τις παραγγελίες τους.Συνέπεια της κατάστασης θα είναι και η αύξηση της τιμής της γαλοπούλας. 

Simply Crackers

Ο Tony Pressdeno, διευθυντής της οικογενειακής επιχείρησης Simply Crackers, με έδρα το Bottesford, Nottinghamshire, λέει ότι το κόστος του χαρτιού που εισάγει από την Ιταλία έχει αυξηθεί ως αποτέλεσμα της πτώσης της αξίας της λίρας. Το κόστος παρασκευής των πυροτεχνημάτων που παρασκευάζει η εταιρεία του κατά παραγγελία για επιχειρήσεις, εστιατόρια και ορισμένα πολυτελή καταστήματα-αυξήθηκε κατά 10 τοις εκατό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί οι ψυχολόγοι λένε ότι η γενιά που γεννήθηκε μεταξύ 1960 και 1980 έχει ένα σπάνιο ψυχολογικό πλεονέκτημα

E-Daily 3.Left 26.07.2026
Μεγάλωσαν χωρίς διαδίκτυο και smartphones, αναπτύσσοντας δεξιότητες ανθεκτικότητας, υπομονής και αυτονομίας που γίνονται ολοένα πιο σπάνιες στις νεότερες γενιές.

Biscoff: Πώς ένα μπισκότο αεροπορικής εταιρείας κατέκτησε τον κόσμο μέσω TikTok

E-Daily 3.Left 26.07.2026
Η βελγική Lotus Bakeries μετρά αύξηση πωλήσεων 17% ετησίως την τελευταία δεκαετία, με τη μετοχή της να εκτοξεύεται κατά 590% - και το viral TikTok cheesecake να παίζει τον δικό του ρόλο.

Πώς σε λένε; Τι αποκαλύπτει το όνομά σου για τον χαρακτήρα σου

E-Daily 3.Left 26.07.2026
Από τα πιο συνηθισμένα ονόματα στην Ελλάδα μέχρι τις ερμηνείες που αποδίδονται σε καθένα, η λαϊκή αντίληψη συνδέει το όνομα με την προσωπικότητα.

Ιδιοκτήτρια seχ club αποκαλύπτει τον κανόνα που εφαρμόζεται σε κάθε δωμάτιο

E-Daily 1.Hero 26.07.2026
Το αυστηρό μέτρο ασφαλείας σε ευρωπαϊκό seχ club

Η γυναίκα που συνελήφθη από την αστυνομία επειδή ήταν όμορφη

E-Daily 3.Left 26.07.2026
Κατάφερε να σταματήσει τον χρόνο

Πήγε στο διάστημα με αμαξίδιο – και άλλαξε όσα θεωρούσαμε δεδομένα

E-Daily 3.Left 26.07.2026
Από το ατύχημα στη γραμμή Κάρμαν: Η Michaela Benthaus σπάει το τελευταίο σύνορο

H άγνωστη λίμνη της Ηπείρου που ξεπήδησε από τα παραμύθια

E-Daily 3.Left 26.07.2026
Την αποκαλούν γαλάζια λίμνη από το έντονο χρώμα των νερών που εντυπωσιάζουν

Το «άρωμα» που έγινε παγίδα θανάτου: Η γυναίκα που έχασε τη ζωή της από ένα μπουκαλάκι Nina Ricci

E-Daily 3.Left Χτες
Η υπόθεση της Ντον Στέρτζες εξελίχθηκε σε μία από τις πιο σοκαριστικές συνέπειες της δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και αποκάλυψε πόσο επικίνδυνο μπορεί να παραμείνει ένα χημικό όπλο ακόμη και μήνες μετά τη χρήση του.

Λίγα λεπτά από την Αθήνα βρίσκεται ένας από τους 10 πιο καλά κρυμμένους κήπους της Ευρώπης

E-Daily 3.Left Χτες
Δεν είναι από τα μέρη που θα βρει κανείς εύκολα στους ταξιδιωτικούς οδηγούς, όμως θεωρείται ένας από τους πιο γαλήνιους και εντυπωσιακούς αστικούς κήπους της Ευρώπης.

Το τελευταίο γράμμα από τον Τιτανικό: «Περνάμε υπέροχα» λίγο πριν από την τραγωδία

E-Daily 3.Left Χτες
Η ζωή στον Τιτανικό πριν από την καταστροφή μέσα από ένα σπάνιο γράμμα

Ο Ιρανός που έμεινε για 18 χρόνια σε ένα αεροδρόμιο

E-Daily 3.Left Χτες
Από το 1988 μέχρι το 2006