E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έρχεται μηδενικό όριο στο αλκοόλ

Αλλάζουν όλα

Δημοσίευση 11/10/2021 | 21:40

Έρχεται μηδενικό όριο στο αλκοόλ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σκληραίνει την στάση του για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, με στόχο την μείωση του αριθμού των θανάτων από αυτή την μάστιγα.

Κάθε χρόνο περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους στους δρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το 2020, ο συγκεκριμένος αριθμός αντιπροσώπευε ένα μέσο ποσοστό 42 θανάτων ανά εκατομμύριο κατοίκων. Πέρα από αυτό όμως, κάθε χρόνο τραυματίζονται σοβαρά περίπου 120.000 άνθρωποι.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία παραμένουν πολύ υψηλά στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τονίζοντας ότι η Ε.Ε. απέχει αρκετά από τον στόχο που έχει θέσει, δηλαδή να μειώσει στο μισό τον αριθμό των θανάτων από τροχαία ατυχήματα την προηγούμενη δεκαετία. Ενημερωτικά, η θνησιμότητα μεταξύ 2010 και 2020 έπεσε κατά 36%. Σίγουρα, αποτελεί μια καλή μείωση στα τροχαία, αλλά η Ε.Ε. σημειώνει ότι η πρόοδος στον συγκεκριμένο τομέα έχει μειωμένο ρυθμό τα τελευταία χρόνια.

Για την βελτίωση αυτής της κατάστασης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε επιπλέον κινητοποίηση από τις αρμόδιες αρχές και έκανε περισσότερες διευκρινήσεις. Συνεπώς, απαιτεί την μείωση του ορίου ταχύτητας στα 30 χλμ./ώρα σε κατοικημένες περιοχές, όπου όλο και περισσότεροι οδηγοί, πεζοί και ποδηλάτες συμβιώνουν.

Μεταξύ των ιδεών που έριξε στο τραπέζι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπάρχει επίσης και η δημιουργία μιας νέας λειτουργίας για τα κινητά τηλέφωνα με την ονομασία “Safe Driving Mode” με σκοπό την μείωση των αντιπερισπασμών κατά την οδήγηση. Ακόμα, σε περίπτωση που ισχύσουν αρκετά από τα μέτρα που υπάρχουν στο τραπέζι, τότε οι ασφαλιστικές εταιρείες θα πρέπει να μειώσουν τα κόστη ασφάλισης των νέων αυτοκινήτων.

Τέλος, η Ευρώπη στοχεύει κυρίως στην μείωση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, μιας και ο συγκεκριμένος λόγος αφορά το 25% των συνολικών θανάτων. Για αυτό, όλοι οι βουλευτές προτείνουν εκστρατεία για μηδενική ανοχή στο όριο του αλκοόλ για τους οδηγούς. Οι χώρες που έχουν ήδη μηδενικό όριο στο αλκοόλ είναι η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Σλοβακία και η Ρουμανία.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαρούσι: Στη σκηνή η τραγουδίστρια Μαλού την ώρα της φονικής συμπλοκής

Ελλάδα 29.04.2024
Ένας άνδρας έπεσε vεκρός ύστερα από καυγά που ξέσπασε σε γνωστό νυχτερινό κέντρο στο Μαρούσι τα ξημερώματα της Κυριακής (28.4.2024) και τουλάχιστον δύο άνδρες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο

Μαρούσι: Σoκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο από τη φονική συμπλoκή

Ελλάδα Χτες
Κοντά στη σύλληψη του δράστη η Αστυνομία

Πέθανε ο Κώστας Πάντζιος – Υπήρξε ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Ελλάδα Χτες
Σε ηλικία 91 ετών άφησε την τελευταία του πνοή

Χωρίς σούπερ μάρκετ για τρεις ημέρες ‑ Πότε κλείνουν

Ελλάδα Χτες
Για τρεις ημέρες θα κατεβάσουν ρολά τα σούπερ μάρκετ τον επόμενο μήνα

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ετοιμάζει ένταλμα σύλληψης για τον Νετανιάχου!

Κόσμος Χτες
Την πληροφορία μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης

Ειδικός κυβερνοασφάλειας προειδοποιεί: Μην googlάρετε ποτέ αυτές τις 6 φράσεις

Tech + Science Χτες
Λάθη που μπορεί να σας κοστίσουν ακριβά

Σάμος: Ένας vεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε vαυάγιο μεταναστών

Ελλάδα Χτες
Η λέμβος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια

Ρίψη βόμβας μέσω drone σε επιχείρηση στην Κρήτη

Ελλάδα Χτες
Αγνωστοι κατέβασαν με drone εμπρηστικό μηχανισμό μέσα στην επιχείρηση με πυροκροτητή και χρονόμετρα