E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται χειρότερη κακοκαιρία

Πού θα χιονίσει

Δημοσίευση 11/10/2021 | 18:49

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται χειρότερη κακοκαιρία

Για νέα, πιο σοβαρή επιδείνωση του καιρού σε σύγκριση με την κακοκαιρία «Αθηνά» που έπληξε τη χώρα την περασμένη εβδομάδα και προκάλεσε τρομερές ζημιές στην Εύβοια, μιλά ο Σάκης Αρναούτογλου. Η νέα κακοκαιρία θα φτάσει στη χώρα με έντονα και δυνητικά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και πιθανές χιονοπτώσεις στα βόρεια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόβλεψη του κ. Αρναούτογλου, ο καιρός θα χαλάσει την Τετάρτη από το απόγευμα και έπειτα καθώς μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα είναι καλός με εξαίρεση κάποιες τοπικές βροχές στη Θράκη. Όμως από το απόγευμα και ιδιαίτερα το βράδυ της Τετάρτης, θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Πηγαίνοντας προς την Πέμπτη η επιδείνωση φαίνεται να είναι σοβαρότερη και η κακοκαιρία αναμένεται να χτυπήσει ολόκληρη την Ελλάδα. Στα δυτικά και τα βόρεια τα φαινόμενα θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ενώ οι άνεμοι θα είναι ισχυροί στα 7 με 8 μποφόρ.

Μάλιστα, όπως λέει ο Σάκης Αρναούτογλου θα κάνουν την εμφάνισή τους τα χιόνια στα βόρεια και όχι σε χαμηλό υψόμετρο. Ειδικότερα, οι πρώτες νιφάδες χιονιού αναμένονται στα ορεινά μεταξύ Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, πάνω από τα 1.500 μ. υψόμετρο.

Η κακοκαιρία θα παραμείνει την Πέμπτη ίσως και την Παρασκευή αλλά σε μεγαλύτερα ακόμα υψόμετρα ενώ το Σάββατο θα έχουμε λίγες μπόρες στην ανατολική Ελλάδα και στα δυτικά και στη συνέχει ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

«Πιο σοβαρή η επικείμενη επιδείνωση του καιρού προς τα μέσα της εβδομάδας που διανύουμε»

Για τη νέα κακοκαιρία, ενημερώνει ο κ. Αρναούτογλου και με ανάρτησή του στα social media:

«Πιο σοβαρή η επικείμενη επιδείνωση του καιρού προς τα μέσα της εβδομάδας που διανύουμε!

Έκκληση σε όλους τους Δήμους της χώρας τα επόμενα δύο 24ωρα για έλεγχο και προληπτικό καθαρισμό ρεμάτων, φρεατίων αλλά και για παρεμβάσεις στην κοίτη ποταμών για την αντιμετώπιση κινδύνων απέναντι σε πλημμυρικά φαινόμενα που ενδεχομένως να προκύψουν από τις προς το παρόν απρόβλεπτης έντασης και διάρκειας αλλά εν δυνάμει επικίνδυνες βροχές και καταιγίδες που θέλουν και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να εκδηλώνονται κυρίως κατά τη διάρκεια της Πέμπτης και της Παρασκευής 14-15 Οκτωβρίου σε αρκετές περιοχές της χώρας» γράφει χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Φέρεται να πλήρωσε το πρόστιμο και να παρέδωσε το δίπλωμα αυτοκινήτου

Ελλάδα Χτες
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ενημέρωσε ποτέ τις αρχές για το ποιος οδηγούσε το βράδυ της Τετάρτης στην Αττική Οδό

«Ανεβαίνει» κι άλλο το σουβλάκι: Φτάνει και ξεπερνάει τα 5 ευρώ το τυλιχτό

Οικονομία Χτες
Το σουβλάκι το 2015 κόστιζε, μόλις, 2 ευρώ και 20 λεπτά

Παναθηναϊκός AKTOR: Ξανά στο χειρουργείο ο Λεσόρ, ταξιδεύει για Πορτογαλία

Αθλητικά Νέα Χτες
Δείτε την ανακοίνωση της ομάδας

Θεσσαλονίκη: Στην Ιταλία μεταφέρεται σήμερα το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Ελλάδα Χτες
Το ζευγάρι νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με οξεία ηπατική ανεπάρκεια έπειτα από κατανάλωση μανιταριών

Τραμπ για Ουκρανία: Διορία έως την επόμενη Πέμπτη για την αποδοχή ή όχι του σχεδίου 28 σημείων

Κόσμος Χτες
Εκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας συγκάλεσε στη Μόσχα ο Πούτιν

Αυστρία: Απαγορεύεται η ισλαμική μαντίλα στα σχολεία από τη νέα σχολική χρονιά

Κόσμος Χτες
Πρόστιμα στους γονείς μαθητριών που θα παραβιάσουν το μέτρο

Ζελένσκι: Η Ουκρανία βρίσκεται σε δίλημμα είτε να χάσει τον βασικό της εταίρο ή την αξιοπρέπειά της

Κόσμος Χτες
«Είτε τα δύσκολα 28 σημεία, είτε ένας εξαιρετικά δύσκολος χειμώνας, ο δυσκολότερος, και περαιτέρω κίνδυνοι» είπε στους πολίτες

Συνολική κάθειρξη 8 ετών στον Παναγιώτη Ψωμιάδη

Ελλάδα Χτες
Λόγω ηλικίας, η ποινή εκτίεται κατ` οίκον - Με την ίδια απόφαση δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής μέχρι το Εφετείο

Ελεύθερος ο πατέρας Φραγκιαδάκης ‑ Απαγορεύεται να πάει στα Βορίζια

Ελλάδα Χτες
Στον 58χρονο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι