E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Έξαλλος» ο Σωτήρης Τσιόδρας: «Ακούγονται πολλές αντιεπιστημονικές ανοησίες»

Έρχεται έξαρση της πανδημίας σε περιοχές με ανεμβολίαστους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/10/2021 | 16:03

«Έξαλλος» ο Σωτήρης Τσιόδρας: «Ακούγονται πολλές αντιεπιστημονικές ανοησίες»

Ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι σε όσους διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για τον κορονοϊό και τα εμβόλια εμφανίστηκε ο Καθηγητής Παθολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας μίλησε σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου της Αθήνας και τόνισε πως όσοι διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για την πανδημία του κορονοϊού συμβάλλουν στην «επικοινωνία του κινδύνου», όπως είπε.

«Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί όταν μιλάμε για μελέτες που μιλούν για θεωρίες για την προέλευση του ιού, για την προέλευσή του από εργαστήρια», σημείωσε ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών, προς τιμήν του ελληνοαμερικανού Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Yale, Ν. Χρηστάκη. Του επιστήμονα που έχει προβλέψει πως η πανδημία του κορονοϊού θα ταλαιπωρήσει τον πλανήτη, έως το έτος 2024.

«Όσο περισσότερο εμβολιασμένος είναι ο πληθυσμός, στο 70% με 75%, τόσο μικρότερες θα είναι οι επιπτώσεις της πανδημίας»

Αναφερόμενος στην «επικοινωνία του κινδύνου», όπως την χαρακτήρισε, τόνισε πως είναι πολλοί αυτοί που διατυπώνουν «αντιεπιστημονικές ανοησίες, ενώ δεν έχουν ιδέα πως γίνεται η σύγκριση των δεδομένων», προσθέτοντας πως χρειάζεται προσεκτική και αμερόληπτη αξιολόγηση των στοιχείων.

Έξαρση της πανδημίας σε περιοχές με ανεμβολίαστους

Ο Σωτήρης Τσιόδρας παρουσιάζοντας στοιχεία για την πανδημία από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC) προέβλεψε πως έρχεται έξαρση της πανδημίας σε περιοχές με πολλούς ανεμβολίαστους πολίτες και υπογράμμισε πως, όσο υψηλότερη είναι η εμβολιαστική κάλυψη, τόσο χαμηλότερος είναι ο αριθμός των νοσηλειών, ενώ το ίδιο ισχύει και με τους θανάτους.

«Όσο περισσότερο εμβολιασμένος είναι ο πληθυσμός, στο 70% με 75%, τόσο μικρότερες θα είναι οι επιπτώσεις της πανδημίας», σημείωσε συγκεκριμένα και πρόσθεσε πως,«όσο περισσότερο διστακτικός είναι κάποιος τόσο περισσότερο θα πρέπει να του δώσεις κίνητρα για να εμβολιαστεί».

Ο κ. Τσιόδρας εκτίμησε, ωστόσο, πως η Ελλάδα αντεπεξήλθε σε ικανοποιητικό βαθμό με την πανδημία, καθώς στα πρώτα κύματα, οι πολίτες άκουγαν τους ειδικούς και συμμορφώνονταν με τους κανόνες προστασίας από τον κορονοϊό.

«Είναι άδικο να προσπαθείς να συγκρίνεις χώρες που έχουν διαφορετικά μέτρα και διαφορετική αποδοχή των μέτρων και διαφορετική εφαρμογή των μέτρων», ανέφερε συγκεκριμένα.

Από την πλευρά του ο Καθηγητής κ. Ν Χρηστάκης σημείωσε πως θα ήταν τραγική εξέλιξη να ξεφύγει ο ιός από τα εμβόλια και να καταστεί ακόμη πιο θανατηφόρος, ενώ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Δημόπουλος, παρουσίασε διεξοδικά την προσφορά και το έργο των πανεπιστημιακών κλινικών στην νοσηλεία και την αποθεραπεία ασθενών με νόσο Covid 19.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Λατινοπούλου ειρωνεύεται τον Ιάσονα Αποστολόπουλο: «Αχου και δεν μας νοιάζει! Ας σας κρατήσουν εκεί»

Ελλάδα 03.10.2025
Αυτή τη φορά «τα έβαλε» με τον ακτιβιστή Ιάσονα Αποστολόπουλο που μαζί με άλλους Έλληνες αιχμαλωτίστηκε από το Ισραήλ

Βασίλης Παϊτέρης: Ελεύθερος αφέθηκε ο τραγουδιστής ‑ «Είναι πολύ λιγότερα τα χρέη του»

Ελλάδα 03.10.2025
Οι δηλώσεις του δικηγόρου του γνωστού τραγουδιστή μετά την απρόσμενη εξέλιξη

ΗΠΑ: Ποινή φυλάκισης σε γυναίκα που επιχείρησε να πνίξει 3χρονη Παλαιστίνια

Κόσμος 03.10.2025
Μία 43χρονη Τεξανή καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών για απόπειρα πνιγμού ενός τρίχρονου κοριτσιού παλαιστινιακής καταγωγής.

«Ο φονιάς είναι έξω, μου σκότωσε τα παιδιά και πρέπει να πληρώσει»

Ελλάδα 03.10.2025
Συγκλονίζει η μητέρα του Ακη και της Χαριτίνης που σκοτώθηκαν σε τροχαίο

Έκλεισε το αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω drones που θεάθηκαν στην περιοχή

Κόσμος 03.10.2025
Eπαναλειτουργεί από σήμερα το πρωί

Ξυλοδαρμός γυναίκας δικηγόρου μέσα στο δικαστήριο: «Μου άστραψε χαστούκι και με γρονθοκόπησε»

Ελλάδα 03.10.2025
Δέχθηκε χτυπήματα από τον αντίδικο της εντολέως της - Στο σημείο κλήθηκε αστυνομία και το ΕΚΑΒ

Αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς στην Ομόνοια ‑ Ένας τραυματίας

Ελλάδα 03.10.2025
Ο άνδρας που πυροβολήθηκε, τραυματίστηκε στον ώμο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Καιρός 03.10.2025
112 για έντονα φαινόμενα σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Σέρρες, Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Λήμνο

Αδιανόητο: η Ρόμα αστόχησε τρεις φορές στο ίδιο πέναλτι!

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Οζέρ έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής, αποκρούοντας και τις τρεις εκτελέσεις