E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Πέθανε 60χρονη από κορωνοϊό σε αδελφότητα «προπύργιο» αρνητών

Αρνούνται πεισματικά να δεχθούν ιατρική βοήθεια στη συγκεκριμένη κοινότητα

Δημοσίευση 8/10/2021 | 10:16

Θεσσαλονίκη: Πέθανε 60χρονη από κορωνοϊό σε αδελφότητα «προπύργιο» αρνητών

Μέλος μιας από τις πιο «σκληροπυρηνικές» αδελφότητες στη Θεσσαλονίκη φέρεται να ήταν η 60χρονη γυναίκα που πέθανε χθες (07.10.2021) από κορονοϊό.

Δεν είναι γνωστό για πόσο καιρό νοσούσε από κορονοϊό η 60χρονη, αφού στη συγκεκριμένη αδελφότητα, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, απαγορεύεται στον ΕΟΔΥ ακόμη και να… πλησιάσει!

Ο θάνατος της γυναίκας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του GRTimes.gr, καταγράφηκε την Πέμπτη (07.10.2021) αλλά κανείς δεν ξέρει πόσο καιρό μπορεί να ήταν άρρωστη η 60χρονη. Για τον θάνατό της, ειδοποιήθηκε χθες και η Αστυνομία η οποία μετέβη στο σημείο και κατέγραψε το περιστατικό.

Το νέο θύμα της πανδημίας φέρεται να ανήκε σε μία από τις «σκληροπυρηνικές» αδελφότητες γυναικών στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, εκεί όπου τα ποσοστά των ανεμβολίαστων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, αγγίζουν σε ποσοστό το 80-90%.

Στη συγκεκριμένη κοινότητα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του GRTimes.gr, είναι όλοι ανεμβολίαστοι και αρνούνται πεισματικά ακόμη και να δεχθούν ιατρική βοήθεια, τουλάχιστον εκτός αυτής ή να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.

Κλειστές οι πόρτες στον ΕΟΔΥ

Το φαινόμενο των αρνητών μοναχών τείνει να λάβει μορφή «εκρηκτικού κοκτέιλ διασποράς» στη Βόρεια Ελλάδα, που θεωρείται περιοχή «προπύργιο» των αντιεμβολιαστών, με τελευταίο και χαρακτηριστικό παράδειγμα την «παλαιά αδελφότητα» της Μονής Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος, όπου αν και υπήρχε μεγάλη διασπορά αρνούνταν την ιατρική βοήθεια.

Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό είναι το γεγονός πως, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι νοσούν με κορονοϊό και άλλες γυναίκες, η αδελφότητα αρνείται να συνεργαστεί τόσο με τον ΕΟΔΥ όσο και με την Πολιτική Προστασία, η οποία είναι αρμόδια να αναλάβει την ιχνηλάτηση, προκειμένου να εντοπιστούν στενές επαφές και να διερευνηθεί η τυχόν διασπορά στην κοινότητα.

Υγειονομικές πηγές υπογράμμισαν χαρακτηριστικά στο GRTimes.gr πως είναι άγνωστη η κατάσταση που επικρατεί εντός της αδελφότητας, καθώς δεν υπάρχει καμία ενημέρωση. Τονίζουν μάλιστα πως το γεγονός αυτό δεν προκαλεί «έκπληξη», καθώς και σε άλλες περιπτώσεις συρροής κρουσμάτων, υπήρξαν «σκληροπυρηνικές» μόνες που δεν ενημέρωναν, ούτε καν τον ΕΟΔΥ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι Ρώσοι χτύπησαν με Ορέσνικ στόχο στην πόλη Λβιβ ως «απάντηση» στην ουκρανική επίθεση στην κατοικία του Πούτιν

Κόσμος 09.01.2026
Ρωσική επίθεση με 242 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και 36 πυραύλους σε ουκρανικές υποδομές - 500.000 Ρώσοι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό εξαιτίας ουκρανικής επίθεσης

Δημοσκόπηση GPO: Τι λένε για το κόμμα Καρυστιανού

Ελλάδα 09.01.2026
Από Πλεύση Ελευθερίας, Νίκη, και Ελληνική Λύση οι μεγάλες δεξαμενές ψηφοφόρων για το κόμμα Καρυστιανού

Ροδόπη: Αγνοείται αγρότης – Παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στον Λίσσο ποταμό

Ελλάδα 09.01.2026
Αγωνία για την τύχη του ηλικιωμένου από το χωριό Μίρανα - Τον ψάχνουν και δύτες από την 2η ΕΜΑΚ

Ο καιρός αγριεύει και οι μετεωρολόγοι… διαφωνούν για το αν θα χιονίσει

Καιρός 09.01.2026
«Κάποιοι χαλάνε τη μετεωρολογική πιάτσα»

Επεισόδιο με Κωνσταντοπούλου και Καιρίδη στη Βουλή: «Με ενοχλείτε» ‑ «Ασε μας καλέ κουκλίτσα μου»

Πολιτική 09.01.2026
Ο υπουργός Αμυνας ζήτησε συγγνώμη από την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας

Ιράν: Kόπηκε η πρόσβαση στο Ίντερνετ και οι τηλεπικοινωνίες ‑ Στους δρόμους οι διαδηλωτές

Κόσμος 09.01.2026
Αναφορές για πυροβολισμούς - Τουλάχιστον 45 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των κινητοποιήσεων - Στις φλόγες και αστυνομικά οχήματα

Πέθανε ο Χρήστος Πολίτης, ο «Γιάγκος Δράκος» της «Λάμψης»

Ελλάδα 09.01.2026
Από τη Λάμψη και τον ρόλο του Γιάγκου Δράκου μέχρι το Απλό Θέατρο και τον ελληνικό κινηματογράφο

Ορεστιάδα: Εν αναμονή εισροής μεγάλου όγκου υδάτων στους ποταμούς Αρδα και Έβρο

Ελλάδα Χτες
Σε αυξημένη επιφυλακή καλεί κατοίκους, αγρότες και επαγγελματίες ο Δήμος Ορεστιάδας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται τις επόμενες ώρες