E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επίδομα θέρμανσης για το φυσικό αέριο και για το ρεύμα

Όλα τα εισοδηματικά κριτήρια

Δημοσίευση 8/10/2021 | 08:21

Επίδομα θέρμανσης για το φυσικό αέριο και για το ρεύμα

Αναλυτικά το σχέδιο στήριξης των νοικοκυριών, με επίδομα θέρμανσης και ρεύματος, απέναντι στις εκρηκτικά αυξανόμενες τιμές ανακοινώνει σήμερα το πρωί η κυβέρνηση. Το συνολικό πακέτο εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 500 εκατ.

Στόχος είναι η μειωθούν στο ελάχιστο οι επιπτώσεις από την έκρηξη των τιμών στην ενέργεια για τα νοικοκυριά.

Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης θα κινηθούν στους εξής άξονες:

  • Θα μειωθεί οριζόντια το 25% των ανατιμήσεων για το φυσικό αέριο, ποσοστό το οποίο θα το απορροφήσει η ΔΕΠΑ.
  • Θα δοθεί επίδομα θέρμανσης και σε εκείνους που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο.
  • Θεσπίζονται νέα διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια για εκείνους που θα λάβουν το επίδομα θέρμανσης. Η αύξηση θα είναι της τάξεως του 20%-30% με διπλασιασμό του ποσού της συνολικής επιδότησης από τα 100 στα 200 εκατ. ευρώ.
  • Αυξάνεται η επιδότηση όλων των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας είτε είναι πελάτες της ΔΕΗ είτε των ιδιωτών παρόχων, με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα η επιδότηση είναι 200 εκατ. ευρώ έως το τέλος του έτους μεταφράζεται σε έκπτωση 9 ευρώ ανά 300 Kwh. Το κονδύλι αυξάνεται στα 300 εκατ. ευρώ, αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες και η επιδότηση αυξάνεται στην περιοχή των 14 ευρώ.

Ποια είναι τα νέα διευρυμένα κριτήρια

Τα νέα εισοδηματικά όρια με βάση τα οποία θα χορηγηθεί το επίδομα θέρμανσης αναμένεται να διαμορφωθούν:

  • Μέχρι και 16.000 ευρώ για τον άγαμο από 12.000 ευρώ που ίσχυε για την περσινή χειμερινή περίοδο.
  • Μέχρι και 26.000 ευρώ για τα ζευγάρια από 20.000 ευρώ πέρυσι. Για κάθε προστατευόμενο παιδί το επίδομα θα προσαυξάνεται κατά 3.000 ή 4.000 ευρώ από 2.000 ευρώ που ανέρχεται σήμερα.
  • Μέχρι και 28.000 ευρώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες από 22.000 ευρώ πέρυσι με προσαύξηση 3.000 ή 4.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

Τα περιουσιακά κριτήρια θα παραμείνουν αμετάβλητα. Αυτό σημαίνει ότι ο άγαμος για να λάβει επίδομα θα πρέπει να κατέχει κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 130.000 ευρώ, οι έγγαμοι και συνάψαντες σύμφωνα συμβίωσης φορολογούμενοι να διαθέτουν κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα αντικειμενικής αξίας μέχρι 250.000 ευρώ και οι μονογονεϊκές οικογένειες να έχουν ακίνητη περιουσία μέχρι 250.000 ευρώ.

Δεν κράτησε πολύ η πτώση τιμών

Τελικά δεν κράτησε η τάση που είχε διαμορφωθεί με την πτώση στις τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου. Χθες (07.10.2021) τελικά έκλεισαν με άνοδο, διαγράφοντας τις απώλειες που κατέγραφαν ενδοσυνεδριακά, με την αγορά να τονώνεται από την είδηση που μετέδωσε το Bloomberg πως το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ δεν εξετάζει την αξιοποίηση των αποθεμάτων πετρελαίου έκτακτης ανάγκης «αυτή τη στιγμή», ούτε επιδιώκει την απαγόρευση των εξαγωγών αργού για να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση.

Σε αυτό το κλίμα, το αμερικάνικο αργό παραδόσεως Νοεμβρίου ενισχύθηκε κατά 87 σεντς ή 1,1%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 78,30 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Σε αντίστοιχο ρυθμό κινήθηκε και το αργό τύπου Brent παραδόσεως Δεκεμβρίου, που κέρδισε 87 σεντς ή 1,1% στα 81,95 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Όσον αφορά τα futures παραδόσεως Νοεμβρίου στις ΗΠΑ για το φυσικό αέριο, αυτά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση σβήνοντας τις απώλειες του 2% που κατέγραφαν νωρίτερα για να προσθέσουν 0,02 σεντς στα 5,677 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισπανία: Η Meta καταδικάστηκε για «αθέμιτο ανταγωνισμό»

Κόσμος 20.11.2025
Αποζημίωση 540 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Ελλάδα 20.11.2025
Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πέθανε ο Πάνος Μαρινόπουλος

Ελλάδα 20.11.2025
Την τελευταία του πνοή άφησε ο επιχειρηματίας

Πότε δεν έκανε challenge, ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά, λέει ο παππούς του 22χρονου που πνίγηκε με μπέργκερ

Ελλάδα 20.11.2025
Ο 22χρονος άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή - Νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα στη ΜΕΘ

Φυλάκιση 22 μηνών με αναστολή στον οδηγό μηχανής για το τροχαίο με νεκρό βρέφος στον Βόλο

Ελλάδα 20.11.2025
Η δίκη έγινε έγινε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας

Η Γαλλία να είναι έτοιμη «να χάσει τα παιδιά της» σε πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία

Κόσμος 20.11.2025
Σάλος από τις δηλώσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου

Αγαθονήσι: Προειδοποιητικές βολές κατά τουρκικών σκαφών από το Λιμενικό

Ελλάδα 20.11.2025
Τουρκικό αλιευτικό έκανε επικίνδυνους ελιγμούς εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων

Μουντιάλ 2026: Τα ζευγάρια των playoffs και τα μονοπάτια για τα 4 τελευταία εισιτήρια της UEFA

Αθλητικά Νέα 20.11.2025
Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τις ομάδες που θα πάρουν τα τελευταία 4 εισιτήρια της ευρωπαϊκής ζώνης για το Μουντιάλ 2026

Πορτογαλία: 9χρονος ακρωτηριάστηκε στην τουαλέτα σχολείου από συμμαθητές του

Κόσμος 20.11.2025
Ο 9χρονος χρειάζεται παυσίπονα και αντιβιοτικά κάθε 12 ώρες, ενώ χρειάζεται και υπνωτικά χάπια για να κοιμηθεί γιατί κλαίει κάθε βράδυ, λέει η μητέρα του

Ζαγόρι: Ο Δήμος ζητά κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ελλάδα 20.11.2025
Ο Δήμαρχος Ζαγορίου ζητά με επιστολή του από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας να κυρηχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Φυλάκιση 2 ετών και πρόστιμα €30.000 για τις μπαλωθιές ‑ Ιδρύεται Τμήμα Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων στην Κρήτη

Ελλάδα 20.11.2025
Νέα διάταξη με κάθειρξη έως 8 έτη και πρόστιμα έως 50.000 ευρώ για όσους διαφημίζουν ή παρακινούν σε χρήση όπλων