E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συγκλόνισε ο ψυχίατρος της Ιωάννας με τα όσα κατέθεσε στη δίκη

«Κυρίως διαχειρίζομαι το φόβο της Ιωάννας για μετά την αποφυλάκιση της κατηγορούμενης»

Δημοσίευση 7/10/2021 | 11:53

Συγκλόνισε ο ψυχίατρος της Ιωάννας με τα όσα κατέθεσε στη δίκη

Ανάμεσα σε εκείνους που κατέθεσαν στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι, ο Κωνσταντίνος Κοντοάγγελος, ψυχίατρος, που παρακολουθεί την Ιωάννα Παλαιοσπύρου, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του: «έχω συναντήσει ανθρώπους χωρίς χέρι, χωρίς πόδι, χωρίς σάλπιγγα, αλλά ποτέ άνθρωπο χωρίς πρόσωπο».

«Συγκλονίστηκα από την εικόνα, είδα ένα άνθρωπο που δεν έχει καμία ελπίδα, κανένα όνειρο, παρά μόνο τον προσωπικό της θάνατο. Την υποχρέωναν επί τρία τέταρτα να γυρίζει τα βλέφαρα, ένιωθε πόνο και διάθεση να αυτοκτονήσει. Καθήκον μου είναι να κρατήσω την Ιωάννα στη ζωή. Γίνεται προσπάθεια να ανακοπεί αυτή η κατάσταση. Έκλαιγε, δεν κοιμόταν, είχε χάσει 15 κιλά, καθόταν κουλουριασμένη χωρίς να μιλά, χρειάστηκε να προσπαθήσω να της δώσω ελπίδα. Παίρνει αντικαταθλιπτικά, αγχολυτικά» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Επιπλέον τόνισε ότι «η αίσθηση της αυτοκτονίας ήταν επειδή δε θα γίνει ποτέ καλά, κλεισμένη στο σκοτάδι, έχει μόνο τη μάνα και τις φίλες της. Μέσα από αυτή τη βάρβαρη πράξη αντιμετωπίζουμε μια σοβαρή μετά τραυματική διαταραχή. Όσοι παθαίνουν βαριά τραύματα από βιασμό, κακοποίηση, τροχαίο κλπ, βιώνουν ξανά και ξανά το τραύμα και τη στιγμή του θανάτου. Ο εγκέφαλος της έχει καταγράψει το τραύμα σαν μια βλάβη που δεν φεύγει. Τα ρούχα της μυρίζουν ακόμα μετά από τόσο καιρό βιτριόλι. Δεν μπορώ να προσδιορίσω ποτέ τι έφταιξε».

Όπως εξήγησε με την φαρμακευτική αγωγή κατάφερε να αντέξει τα χειρουργεία η Ιωάννα, η οποία όπως περιέγραψε ο ψυχίατρος, ένιωθε φόβο. «Κυρίως διαχειρίζομαι το φόβο της Ιωάννας για μετά την αποφυλάκιση της κατηγορούμενης. Συνεχώς με ρωτά αν κινδυνεύει και δεν μπορώ να της απαντήσω. Είναι ένας άνθρωπος με ψυχικά αποθέματα και δυνάμεις, δεν μπορούν όλοι να το διαχειριστούν αυτό».

Αναφερόμενος στην καθημερινότητα της Ιωάννας και το πως αντιμετωπίζει την κατάστασή της, ο μάρτυρας περιέγραψε: «Στο σπίτι της είναι ένας τεράστιος καθρέφτης που είναι καλυμμένος γιατί δεν θέλει να κοιτάει τον εαυτό της. Πρέπει να της δώσω μια ελπίδα ότι θα μπορέσει να ανταπεξέλθει ότι δεν θα τη χάσω και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Έχει μια βαριά καταθλιπτική διαταραχή με αγχώδεις εκδηλώσεις και έντονο στρες. Οι μνήμες δεν αφήνουν το συναίσθημα της Ιωάννας να αναπτυχθεί. Υπάρχει βελτίωση, έχει βοηθήσει η φαρμακευτική αγωγή, το περιβάλλον και η υποστήριξη του κόσμου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χειροπέδες σε οδηγό ταξί που χρέωσε 45 ευρώ για διαδρομή από Μοναστηράκι στον Πειραιά

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, ο οδηγός του ταξί δεν είχε θέσει σε λειτουργία το ταξίμετρο

Δαφνί: Τρόφιμος στραγγάλισε τον συγκάτοικό του

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Νέο περιστατικό βίας

Πέθανε ο Κάρεϊ Σκάρι

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Θλίψη στον χώρο του μπάσκετ

«Καμπανάκι» ΠΟΥ για Έμπολα: Η επιδημία μπορεί να εξαπλώνεται ταχύτερα απ` ό,τι πιστεύαμε

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Έντονες ανησυχίες για υποκαταγραφή κρουσμάτων - Τρομοκρατημένοι οι κάτοικοι σε Κονγκό και Ουγκάντα

Τραμπ: «Θα τελειώσουμε τον πόλεμο γρήγορα» – «Θα υπάρξουν εκπλήξεις» απαντά η Τεχεράνη

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Ανεβάζει την πίεση προς την Τεχεράνη ο Αμερικανός πρόεδρος, ενώ το Κογκρέσο επιχειρεί να περιορίσει τις πολεμικές εξουσίες του

Θεσσαλονίκη: Δημοσκόπηση‑έκπληξη ανεβάζει την Καρυστιανού

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Τι δείχνουν τα αποτελέσματα στην πρόθεση ψήφου σχετικά με την Α’ Θεσσαλονίκης

Εφορία: Ποιους παίρνει τηλέφωνο και σε ποιους στέλνει email – Oι πρώτοι στη λίστα

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Τουλάχιστον 55.000 τηλεφωνικές κλήσεις και εκατοντάδες χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα έχει προγραμματίσει η ΑΑΔΕ

Τα στοιχεία που στριμώχνουν τον Τζόναθαν Αντικ της Mango για τον θάνατο του πατέρα του

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Tο χαμένο κινητό, το στρογγυλό σημάδι και η αλλαγή διαθήκης

Η γρίπη των πτηνών εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο πιο απρόσμενο μέρος της Ευρώπης

Tech + Science Χτες
Η παγκόσμια εξάπλωση της γρίπης των πτηνών έχει ήδη προκαλέσει ευρεία ανησυχία μεταξύ κυβερνήσεων και παραγωγών πουλερικών

Le Monde: «Παράθυρο» επιστροφής θραυσμάτων του Παρθενώνα από το Λούβρο ανοίγει νέα γαλλική νομοθεσία

Κόσμος Χτες
Με τη νέα γαλλική νομοθεσία επιτρέπεται η επιστροφή θραυσμάτων του Παρθενώνα από το Λούβρο, υποστηρίζει σε άρθρο της στη Monde η δικηγόρος Κατερίνα Τιτή

Πάτρα: «Φώναζα `πάρτε τα λεφτά και αφήστε μου τα χαρτιά`» λέει η αθλήτρια Ανδριάνα Φωτακοπούλου που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού

Ελλάδα Χτες
«Και ενώ πήγαινα προς τον καταυλισμό, σταματώ. Μπροστά μου βλέπω 50 – 60 Ρομά και λέω ‘ώπα, δεν θα σε βρούνε ποτέ εδώ’» περιγράφει η πρώην πρωταθλήτρια στίβου