E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συγκλόνισε ο ψυχίατρος της Ιωάννας με τα όσα κατέθεσε στη δίκη

«Κυρίως διαχειρίζομαι το φόβο της Ιωάννας για μετά την αποφυλάκιση της κατηγορούμενης»

Δημοσίευση 7/10/2021 | 11:53

Συγκλόνισε ο ψυχίατρος της Ιωάννας με τα όσα κατέθεσε στη δίκη

Ανάμεσα σε εκείνους που κατέθεσαν στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι, ο Κωνσταντίνος Κοντοάγγελος, ψυχίατρος, που παρακολουθεί την Ιωάννα Παλαιοσπύρου, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του: «έχω συναντήσει ανθρώπους χωρίς χέρι, χωρίς πόδι, χωρίς σάλπιγγα, αλλά ποτέ άνθρωπο χωρίς πρόσωπο».

«Συγκλονίστηκα από την εικόνα, είδα ένα άνθρωπο που δεν έχει καμία ελπίδα, κανένα όνειρο, παρά μόνο τον προσωπικό της θάνατο. Την υποχρέωναν επί τρία τέταρτα να γυρίζει τα βλέφαρα, ένιωθε πόνο και διάθεση να αυτοκτονήσει. Καθήκον μου είναι να κρατήσω την Ιωάννα στη ζωή. Γίνεται προσπάθεια να ανακοπεί αυτή η κατάσταση. Έκλαιγε, δεν κοιμόταν, είχε χάσει 15 κιλά, καθόταν κουλουριασμένη χωρίς να μιλά, χρειάστηκε να προσπαθήσω να της δώσω ελπίδα. Παίρνει αντικαταθλιπτικά, αγχολυτικά» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Επιπλέον τόνισε ότι «η αίσθηση της αυτοκτονίας ήταν επειδή δε θα γίνει ποτέ καλά, κλεισμένη στο σκοτάδι, έχει μόνο τη μάνα και τις φίλες της. Μέσα από αυτή τη βάρβαρη πράξη αντιμετωπίζουμε μια σοβαρή μετά τραυματική διαταραχή. Όσοι παθαίνουν βαριά τραύματα από βιασμό, κακοποίηση, τροχαίο κλπ, βιώνουν ξανά και ξανά το τραύμα και τη στιγμή του θανάτου. Ο εγκέφαλος της έχει καταγράψει το τραύμα σαν μια βλάβη που δεν φεύγει. Τα ρούχα της μυρίζουν ακόμα μετά από τόσο καιρό βιτριόλι. Δεν μπορώ να προσδιορίσω ποτέ τι έφταιξε».

Όπως εξήγησε με την φαρμακευτική αγωγή κατάφερε να αντέξει τα χειρουργεία η Ιωάννα, η οποία όπως περιέγραψε ο ψυχίατρος, ένιωθε φόβο. «Κυρίως διαχειρίζομαι το φόβο της Ιωάννας για μετά την αποφυλάκιση της κατηγορούμενης. Συνεχώς με ρωτά αν κινδυνεύει και δεν μπορώ να της απαντήσω. Είναι ένας άνθρωπος με ψυχικά αποθέματα και δυνάμεις, δεν μπορούν όλοι να το διαχειριστούν αυτό».

Αναφερόμενος στην καθημερινότητα της Ιωάννας και το πως αντιμετωπίζει την κατάστασή της, ο μάρτυρας περιέγραψε: «Στο σπίτι της είναι ένας τεράστιος καθρέφτης που είναι καλυμμένος γιατί δεν θέλει να κοιτάει τον εαυτό της. Πρέπει να της δώσω μια ελπίδα ότι θα μπορέσει να ανταπεξέλθει ότι δεν θα τη χάσω και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Έχει μια βαριά καταθλιπτική διαταραχή με αγχώδεις εκδηλώσεις και έντονο στρες. Οι μνήμες δεν αφήνουν το συναίσθημα της Ιωάννας να αναπτυχθεί. Υπάρχει βελτίωση, έχει βοηθήσει η φαρμακευτική αγωγή, το περιβάλλον και η υποστήριξη του κόσμου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πολυτεχνείο: Πάνω από 15 χιλιάδες τίμησαν την επέτειο εξέγερσης με την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

Ελλάδα Χτες
Πορείες μνήμης για το Πολυτεχνείο πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα

Δολοφονία Λάλα στην Αράχωβα: Φίλος στη φυλακή με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ο εκτελεστής

Ελλάδα Χτες
Ο βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Γιάννη Λάλα στην Αράχωβα, επικοινωνούσε καθημερινά με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Θρίλερ με νεκρό σε τροχαίο στον Νέο Κόσμο: Βρέθηκε με χτυπήματα στο πρόσωπο

Ελλάδα Χτες
Οι Αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο να δέχθηκε μπουνιές στο κεφάλι και στο πρόσωπο από επιβάτες μηχανής που πιθανόν να εμπλέκονται στο εν λόγω τροχαίο

Ολλανδία: Μυστήριο με 49 θανάτους από παράνομη online «φαρμακαποθήκη»

Κόσμος Χτες
Νομικό «παραθυράκι» και δεκάδες θύματα

Αργεντινή: Απίστευτο ξύλο σε αγώνα της Β’ Εθνικής ανάμεσα σε παίκτες με μάχες σώμα με σώμα

Αθλητικά Νέα Χτες
Στα video που έχουν κυκλοφορήσει φαίνεται η σφοδρότητα στις μάχες ανάμεσα στους παίκτες

ΗΠΑ: Απελαύνεται η 26χρονη που έστελνε γυμνές φωτογραφίες σε 12χρονο

Κόσμος Χτες
«Αισχρά μηνύματα βρέθηκαν στο κινητό του»

Πάτρα: Έξι χρόνια κάθειρξη σε γυναίκα για εγκατάλειψη πέντε κουταβιών

Ελλάδα Χτες
Τόσο η μητέρα όσο και τα κουτάβια έχουν υιοθετηθεί

Υποχρεωτική από 1/12 η αποδοχή πληρωμής με IRIS από τις επιχειρήσεις στις λιανικές συναλλαγές

Οικονομία Χτες
Σε ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ ενημερώνει και για τις νέες τεχνικές προδιαγραφές

Αριάνα Γκράντε: Εννέα μέρες φυλάκιση επιβλήθηκαν στον άντρα που της επιτέθηκε στην πρεμιέρα της ταινίας «Wicked: For Good»

Κόσμος Χτες
Ο 26χρονος Τζόνσον Γουέν είχε πηδήξει κιγκλίδωμα και είχε αρπάξει την 32χρονη σταρ

Συναγερμός στην Οδησσό: Ρώσοι χτύπησαν τουρκικό τάνκερ που πήγαινε αέριο στην Ουκρανία

Κόσμος Χτες
Τυλίχθηκε στις φλόγες από την επίθεση ρωσικού drone ένα πλοίο με τουρκική σημεία που μετέφερε υγραέριο - Ασφαλές το πλήρωμα