E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Βανέσα Βενέτη εξομολογείται: Τρανς γεννιέσαι, δεν γίνεσαι

Η τρανς ακτιβίστρια που γνωρίσαμε μέσα από το «Game Of Chefs» μιλάει για τη ζωή της

Δημοσίευση 7/10/2021 | 08:33

Η Βανέσα Βενέτη εξομολογείται: Τρανς γεννιέσαι, δεν γίνεσαι

Στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο «The 2night Show» βρέθηκε καλεσμένη η trans ακτιβίστρια Βανέσα Βενέτη που γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή της στο «Game Of Chefs».

Η Βανέσα Βενέτη μίλησε για τη ζωή της και με πολύ πόνο και συγκίνηση αναφέρθηκε στο παιδί της το οποίο έχει να δει τέσσερα χρόνια.

«Αυτό είναι που φωνάζω ως ακριβίστρια. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι γεννιέσαι ως αγόρι. Μπερδεύουν το βιολογικό φύλο με το κοινωνικό. Τρανς γεννιέσαι, δεν γίνεσαι. Δεν είναι επιλογή. Η ζωή ενός τρανς ατόμου είναι πολύ δύσκολη. Έχει σωματική ταλαιπωρία αλλά είναι τόσο όμορφο αυτό το ταξίδι της φυλομετάβασης.

Το πρόβλημα είναι όταν το λες και εξακολουθεί να μην το καταλαβαίνει ο άλλος. Δεν είναι επιλογή, γεννιέσαι. Όταν ο κόσμος το καταλάβει αυτό, θα γίνει πολύ πιο εύκολο. Άλλο η ταυτότητα του φύλου και άλλο ο σεξουαλικός προσανατολισμός, είναι δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Υπάρχουν τρανς γυναίκες που είναι λεσβίες και τρανς που είναι straight. Καλό είναι να μάθουμε να τα ξεχωρίζουμε. Όταν ήμουν στην εφηβεία, από πολύ μικρή ένιωθα την διαφορετικότητά μου. Έμαθα τόσα χρόνια να καταπιέζω τον εαυτό μου, φοβόμουν τις συνέπειες.

Πριν ξεκινήσω το transition, οι ερωτικές μου επιλογές αφορούσαν γυναίκες. Είχα πολλές εμπειρίες με κορίτσια, δεν είχα καμιά επαφή με άντρα. Ήμουν ένα όμορφο παιδί, είχα το πακέτο. Είχα ερωτευτεί πολλές κοπέλες. Δεν κάνω σχέση αν δεν είμαι ερωτευμένη. Όταν γνώρισα τη σύζυγό μου, την ερωτεύτηκα κεραυνοβόλα. Ήθελα να πνίξω αυτό που νιώθω μέσα μου. Παντρεύτηκα όταν ήμουν 35 χρονών. Δεν είχα εκμυστηρευτεί σε κανέναν αυτό που είχα μέσα μου. Δεν τολμούσα, φοβόμουν.

Η κόρη μου είναι καρπός έρωτα με τη σύζυγό μου. Υπήρχαν νεύρα, όπως σε κάθε γάμο αλλά όχι δεν ξεσπούσα. Το παιδί ήταν τριών χρονών, όταν αποφάσισα να το πω. Σκεφτόμουν πολύ καιρό να αποκαλύψω στη γυναίκα μου όσα είχα μέσα μου, την αγαπούσα πάρα πολύ για να της το κρύβω. Αν υπήρχε αγάπη με την πρώην σύζυγό μου, δεν θα είχε γίνει όλο αυτό που συνέβη με το παιδί μας.
Δυστυχώς δεν τα πάμε καλά… Δεν με αφήνει να δω το παιδί μου. Έχω να τη δω τέσσερα χρόνια, σήμερα είναι 10 ετών. Δεν το έχω δει ούτε σε φωτογραφία, μιλάμε αραιά και πού στο τηλέφωνο. Δεν ξέρω κατά πόσο του έχουν δηλητηριάσει τη ψυχούλα του. Με το παιδί μου είχαμε μια σχέση λατρείας, τώρα πια πολλές φορές μου λέει ότι δεν θέλει να μου μιλήσει, γιατί στεναχωρώ τη μητέρα του. Δεν είναι δίπλα μου οι συγγενείς μου, δεν με στήριξαν. Ούτε σε εκείνους επιτρέπει να βλέπει το παιδί μου» εξομολογήθηκε η Βανέσα Βενέτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Dua Lipa: Ζητά 15 εκατ. δολάρια από τη Samsung για παράνομη χρήση φωτογραφίας της

E-Daily 3.Left 10.05.2026
Η τραγουδίστρια ζήτησε να αποσυρθεί η καμπάνια, υποστηρίζοντας πως δεν είχε δώσει ποτέ την έγκρισή της

Μπένεντικτ Κάμπερμπατς: «Είσαι ψεύτης» ‑ Τσακώθηκε με ποδηλάτη στη μέση του δρόμου ‑ Βίντεο

E-Daily 3.Left 10.05.2026
Ο γνωστός ηθοποιός φέρεται να παραβίασε κόκκινο φανάρι, με το περιστατικό να εξελίσσεται σε έντονη λογομαχία μπροστά σε περαστικούς και θαυμαστές

Μαζωνάκης: Το ατύχημα που τον ανάγκασε να ακυρώσει τις εμφανίσεις του ‑ Χτύπησε στο κεφάλι

E-Daily 3.Left 10.05.2026
Ο τραγουδιστής είχε ατύχημα μέσα στο σπίτι του και αναγκάστηκε να αναβάλει προγραμματισμένα live

Το μυστικό της Catherine Zeta ‑Jones δεν είναι δίαιτα – Είναι κάτι πολύ πιο απλό

E-Daily 3.Left 10.05.2026
Το καθημερινό πρόγραμμα που της κρατά σώμα και δέρμα άψογα

Η σύντροφος της Rosalía είναι ένα πανέμορφο μοντέλο

E-Daily 3.Left 10.05.2026
Ήταν άγνωστη τώρα πια, fashion icon

Metallica: Ο Γιώργος Καρράς από τις «Τρύπες» απάντησε για το «Δεν χωράς πουθενά» – Τελικά… κάπου χωράμε όλοι

E-Daily 3.Left 10.05.2026
Η ανάρτηση του μπασίστα και συνιδρυτή του συγκροτήματος

Ηλίας Βρεττός: Πώς συνέβη ο ξυλοδαρμός στην Κύπρο – «Ήταν χοντρό»

E-Daily 3.Left Χτες
Όσα εξομολογήθηκε ο Ηλίας Βρεττός

Ξεκαρδιστικό βίντεο: Τους έκλεψαν το σκάφος, βρήκαν πού το έκρυψαν... και το έκλεψαν πίσω

Παράξενα Χτες
Viral έχουν γίνει οι ιδιοκτήτες ενός κλεμμένου σκάφους στις ΗΠΑ, οι οποίοι όταν εντόπισαν την περιουσία τους αποφάσισαν να αναλάβουν δράση

Γιώργος Γρηγοριάδης: Στο χειρουργείο ο δημοσιογράφος

E-Daily 3.Left Χτες
Μετά από πρόβλημα υγείας

Ο Κέβιν Μπέικον δέχτηκε επίθεση από σμήνος μελισσών: Η κόρη του έκανε αναπαράσταση της αντίδρασής του, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
«Με τσιμπούσαν παντού, ακόμη και κάτω από το πουκάμισό μου», είπε ο ηθοποιός

Γυναίκα χώρισε τον σύντροφό της αφού είδε τι συζήταγε με το ChatGPT

E-Daily 3.Left Χτες
Η στιγμή που διάβασε το ιστορικό συνομιλιών του και κατάλαβε πως η σχέση τους είχε ήδη τελειώσει

Πώς σχολιάστηκε στις εκπομπές η αποχώρηση της Σίας Κοσιώνη από τον ΣΚΑΪ

E-Daily 3.Left Χτες
«Χειροκροτώ», «Τη θαύμασα πολύ και τη ζήλεψα»