E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απειλές Κίνας για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση μεταξύ Πεκίνου και Ταϊπέι

Δημοσίευση 6/10/2021 | 15:20

Απειλές Κίνας για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Για έναρξη του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου ανά πάσα στιγμή προειδοποιεί η Κίνα την Ταϊβάν, στέλνοντας δεκάδες πολεμικά αεροσκάφη στον εναέριο χώρο της νησιωτικής χώρας.

Όπως αναφέρει χθεσινό άρθρο της κρατικής εφημερίδας «Global Times», η «συμπαιγνία» ΗΠΑ και Ταϊβάν είναι τόσο «τολμηρή» που η κατάσταση «έχει σχεδόν χάσει κάθε περιθώριο ελιγμών ξεπερνώντας τα όρια της αντιπαράθεσης». Το επίμαχο άρθρο γράφει ότι Κινέζοι αξιωματούχοι είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με τις ΗΠΑ, προειδοποιώντας το νησιωτικό έθνος να μην «παίζει με τη φωτιά».

Σχεδόν 150 κινεζικά πολεμικά αεροσκάφη έχουν παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Ταϊβάν από την περασμένη Παρασκευή, συμπεριλαμβανομένων 56 αεροσκαφών μόνο τη Δευτέρα, σε μια δραματική κλιμάκωση της κινεζικής επιθετικότητας κατά της αυτοδιοικούμενης δημοκρατίας.

Συνομιλία Μπάιντεν - Σι για την Ταϊβάν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες ότι συνομίλησε με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ για την Ταϊβάν και συμφώνησαν να τηρήσουν τη συμφωνία της Ταϊβάν καθώς οι εντάσεις μεταξύ Ταϊπέι και Πεκίνου ενισχύονται.

«Έχω μιλήσει με τον Σι για την Ταϊβάν. Συμφωνούμε... θα τηρήσουμε τη συμφωνία της Ταϊβάν», είπε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο την Τρίτη.

Ο πρόεδρος της Ταϊβάν Τσάι Iνγκ Βεν δεσμεύτηκε την Τρίτη ότι «θα κάνει ότι χρειάζεται» για να προστατεύσει την χώρα του από μία εισβολή.

Η κινεζική προειδοποίηση έρχεται καθώς το βρετανικό αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth («Big Lizzie») εμφανίστηκε να καταπλέει στη Θάλασσα των Φιλιππίνων σε κοινή άσκηση με δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα - το USS Ronald Reagan και USS Carl Vinson - και το ιαπωνικό αντιτορπιλικό JS Ise, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Για τη χειρότερη κρίση των τελευταίων 40 χρόνων μιλά η Ταϊβάν

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας της Ταϊβάν, Τσιού Κουοτσένγκ, έκανε λόγο για τη χειρότερη κρίση των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών, κάνοντας λόγο για πιθανή ανάφλεξη, αν κάτι πάει στραβά, στο στενό μεταξύ της Ταϊβάν και της ηπειρωτικής Κίνας.

Η Κίνα θεωρεί τη νήσο, όπου κυβερνά σήμερα δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, αποσκιρτήσασα κινεζική επαρχία, προορισμένη να επανενωθεί με την ηπειρωτική χώρα, δια της βίας αν χρειαστεί.

Την ίδια ώρα η Ταϊβάν υποστηρίζει πως είναι ανεξάρτητη χώρα και ότι θα υπερασπιστεί τις ελευθερίες και τη δημοκρατία της και επιρρίπτει την ευθύνη στο Πεκίνο για την πρόσφατη κλιμάκωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ανήλικη κατήγγειλε πως τη βiασε 21χρονος – Είχε καταναλώσει αλκοόλ σε μπαρ στον Εύοσμο

Ελλάδα 18.04.2026
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές

Δημογραφική κατάρρευση στην Ελλάδα – Θα χάσουμε το 1/3 του πληθυσμού μας έως το τέλος του 2099

Ελλάδα 18.04.2026
Σοκάρουν τα στοιχεία της Eurostat για τη γήρανση του πληθυσμού και τη συρρίκνωση της Ε.Ε.

Πέθανε ο θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ, Όσκαρ Σμιντ, σε ηλικία 68 χρονών

Αθλητικά Νέα 18.04.2026
Ο μεγαλύτερος Βραζιλιάνος καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών

Η Αθήνα στις πιο αγχωτικές πόλεις για οδήγηση

Ελλάδα 18.04.2026
Τι προτείνει συγκοινωνιολόγος

Γνωστός ράπερ συνελήφθη από μέλη της ΟΠΚΕ

Ελλάδα 18.04.2026
Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Κοζάνη, όπου μετέβη για επαγγελματικές υποχρεώσεις

Γαλλία: Πέθανε η ηθοποιός Νάντια Φαρές

Πολιτισμός 18.04.2026
Eντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της σε πισίνα κι έκτοτε νοσηλευόταν σε κώμα

Τέξας: Σύλληψη μοντέλου OnlyFans, μητέρας τριών παιδιών για υπόθεση μαστροπείας

Κόσμος 18.04.2026
Eκδιδόταν κι η ίδια από τον σύζυγό της

Αθώα για τους βiασμούς των παιδιών η πρώην σύζυγος του αστυνομικού της Βουλής

Ελλάδα 18.04.2026
Λόγω «αδυναμίας αντίληψης του αδίκου»

Κολωνός: Δύο νεκροί από φωτιά σε διαμέρισμα

Ελλάδα 18.04.2026
Μια γυναίκα στο νοσοκομείο

Ιράν: Ανοιγμα μέρους του ιρανικού εναέριου χώρου, για πρώτη φορά μετά την έναρξη του πολέμου

Κόσμος 18.04.2026
Το Ιράν είχε κλείσει τον εναέριο χώρο του στις 28 Φεβρουαρίου