E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απειλές Κίνας για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση μεταξύ Πεκίνου και Ταϊπέι

Δημοσίευση 6/10/2021 | 15:20

Απειλές Κίνας για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Για έναρξη του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου ανά πάσα στιγμή προειδοποιεί η Κίνα την Ταϊβάν, στέλνοντας δεκάδες πολεμικά αεροσκάφη στον εναέριο χώρο της νησιωτικής χώρας.

Όπως αναφέρει χθεσινό άρθρο της κρατικής εφημερίδας «Global Times», η «συμπαιγνία» ΗΠΑ και Ταϊβάν είναι τόσο «τολμηρή» που η κατάσταση «έχει σχεδόν χάσει κάθε περιθώριο ελιγμών ξεπερνώντας τα όρια της αντιπαράθεσης». Το επίμαχο άρθρο γράφει ότι Κινέζοι αξιωματούχοι είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με τις ΗΠΑ, προειδοποιώντας το νησιωτικό έθνος να μην «παίζει με τη φωτιά».

Σχεδόν 150 κινεζικά πολεμικά αεροσκάφη έχουν παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Ταϊβάν από την περασμένη Παρασκευή, συμπεριλαμβανομένων 56 αεροσκαφών μόνο τη Δευτέρα, σε μια δραματική κλιμάκωση της κινεζικής επιθετικότητας κατά της αυτοδιοικούμενης δημοκρατίας.

Συνομιλία Μπάιντεν - Σι για την Ταϊβάν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες ότι συνομίλησε με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ για την Ταϊβάν και συμφώνησαν να τηρήσουν τη συμφωνία της Ταϊβάν καθώς οι εντάσεις μεταξύ Ταϊπέι και Πεκίνου ενισχύονται.

«Έχω μιλήσει με τον Σι για την Ταϊβάν. Συμφωνούμε... θα τηρήσουμε τη συμφωνία της Ταϊβάν», είπε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο την Τρίτη.

Ο πρόεδρος της Ταϊβάν Τσάι Iνγκ Βεν δεσμεύτηκε την Τρίτη ότι «θα κάνει ότι χρειάζεται» για να προστατεύσει την χώρα του από μία εισβολή.

Η κινεζική προειδοποίηση έρχεται καθώς το βρετανικό αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth («Big Lizzie») εμφανίστηκε να καταπλέει στη Θάλασσα των Φιλιππίνων σε κοινή άσκηση με δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα - το USS Ronald Reagan και USS Carl Vinson - και το ιαπωνικό αντιτορπιλικό JS Ise, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Για τη χειρότερη κρίση των τελευταίων 40 χρόνων μιλά η Ταϊβάν

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας της Ταϊβάν, Τσιού Κουοτσένγκ, έκανε λόγο για τη χειρότερη κρίση των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών, κάνοντας λόγο για πιθανή ανάφλεξη, αν κάτι πάει στραβά, στο στενό μεταξύ της Ταϊβάν και της ηπειρωτικής Κίνας.

Η Κίνα θεωρεί τη νήσο, όπου κυβερνά σήμερα δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, αποσκιρτήσασα κινεζική επαρχία, προορισμένη να επανενωθεί με την ηπειρωτική χώρα, δια της βίας αν χρειαστεί.

Την ίδια ώρα η Ταϊβάν υποστηρίζει πως είναι ανεξάρτητη χώρα και ότι θα υπερασπιστεί τις ελευθερίες και τη δημοκρατία της και επιρρίπτει την ευθύνη στο Πεκίνο για την πρόσφατη κλιμάκωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καιρός: Το «Super El Niño» έρχεται το φετινό καλοκαίρι ‑ Πώς θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Καιρός 12.03.2026
Η μεγάλη μετάβαση που ξεκινά τώρα - Τι δείχνουν οι χάρτες του ECMWF

Θρίλερ με τον θάνατο 2 αδελφών από πυρκαγιά σε σπίτι στο Χόλιγουντ ‑ Ύποπτος κατά συρροή εμπρηστής

Κόσμος 12.03.2026
Ο καθ`υποψίαν δράστης κατηγορείται για δύο ανθρωποκτονίες και 11 κατηγορίες κακουργηματικού εμπρησμού - Φέρεται να έβαλε άλλες δέκα φωτιές στο Χόλιγουντ

Αναστάσιος Γκόνης: Πέθανε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Ελλάδα 12.03.2026
«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με σεβασμό τον πρώην Βουλευτή Επικρατείας και Επίτιμο Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου» αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Φρίκη στην Τουρκία: Σκότωσε την κόρη του και δήλωσε την εξαφάνισή της στις Αρχές

Κόσμος 12.03.2026
Δύο ημέρες μετά την υποτιθέμενη εξαφάνιση της 13χρονης κόρης του, έβαλε τέλος στη ζωή του

Τραμπ: «Όταν οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται, βγάζουμε πολλά χρήματα»

Κόσμος 12.03.2026
«Μόνο μερικές εβδομάδες θα διαρκέσει η αναστάτωση στις αγορές»

Ανησυχία για τον Παντς με το λούτρινο αρκουδάκι: Τον εκπαιδεύουν με καψόνια οι κυρίαρχες μαϊμούδες

Κόσμος 12.03.2026
Κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο βίντεο που δείχνουν να τον κυνηγούν

Η φρεγάτα «Ψαρά» φέρεται να αναχαίτισε σμήνος drones στην Κύπρο

Ελλάδα 12.03.2026
Χωρίς να εκτοξεύσει ούτε έναν αναχαιτιστικό πύραυλο

Tραμπ: Οι ΗΠΑ κερδίζουν από το πετρέλαιο, αλλά δεν θα αφήσω το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά

Κόσμος 12.03.2026
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν μακράν τον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου παγκοσμίως

Λαριτζανί: Αν ο Τραμπ κόψει το ρεύμα στο Ιράν σε μια ώρα, θα το κόψουμε σε όλη τη Μέση Ανατολή σε μισή

Κόσμος 12.03.2026
«Το σκοτάδι θα γινόταν μια κατάλληλη ευκαιρία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των Αμερικανών στρατιωτών που διέφυγαν στην περιοχή»

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Μέση Ανατολή: «Θα γεμίσουμε τον Περσικό Κόλπο με το αίμα των εισβολέων» λέει το Ιράν

Κόσμος 12.03.2026
Η ένταση στον Περσικό Κόλπο αυξάνεται, με το Ιράν να απειλεί ανοιχτά τις ΗΠΑ για τα νησιά του