E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απειλές Κίνας για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση μεταξύ Πεκίνου και Ταϊπέι

Δημοσίευση 6/10/2021 | 15:20

Απειλές Κίνας για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Για έναρξη του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου ανά πάσα στιγμή προειδοποιεί η Κίνα την Ταϊβάν, στέλνοντας δεκάδες πολεμικά αεροσκάφη στον εναέριο χώρο της νησιωτικής χώρας.

Όπως αναφέρει χθεσινό άρθρο της κρατικής εφημερίδας «Global Times», η «συμπαιγνία» ΗΠΑ και Ταϊβάν είναι τόσο «τολμηρή» που η κατάσταση «έχει σχεδόν χάσει κάθε περιθώριο ελιγμών ξεπερνώντας τα όρια της αντιπαράθεσης». Το επίμαχο άρθρο γράφει ότι Κινέζοι αξιωματούχοι είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με τις ΗΠΑ, προειδοποιώντας το νησιωτικό έθνος να μην «παίζει με τη φωτιά».

Σχεδόν 150 κινεζικά πολεμικά αεροσκάφη έχουν παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Ταϊβάν από την περασμένη Παρασκευή, συμπεριλαμβανομένων 56 αεροσκαφών μόνο τη Δευτέρα, σε μια δραματική κλιμάκωση της κινεζικής επιθετικότητας κατά της αυτοδιοικούμενης δημοκρατίας.

Συνομιλία Μπάιντεν - Σι για την Ταϊβάν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες ότι συνομίλησε με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ για την Ταϊβάν και συμφώνησαν να τηρήσουν τη συμφωνία της Ταϊβάν καθώς οι εντάσεις μεταξύ Ταϊπέι και Πεκίνου ενισχύονται.

«Έχω μιλήσει με τον Σι για την Ταϊβάν. Συμφωνούμε... θα τηρήσουμε τη συμφωνία της Ταϊβάν», είπε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο την Τρίτη.

Ο πρόεδρος της Ταϊβάν Τσάι Iνγκ Βεν δεσμεύτηκε την Τρίτη ότι «θα κάνει ότι χρειάζεται» για να προστατεύσει την χώρα του από μία εισβολή.

Η κινεζική προειδοποίηση έρχεται καθώς το βρετανικό αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth («Big Lizzie») εμφανίστηκε να καταπλέει στη Θάλασσα των Φιλιππίνων σε κοινή άσκηση με δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα - το USS Ronald Reagan και USS Carl Vinson - και το ιαπωνικό αντιτορπιλικό JS Ise, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Για τη χειρότερη κρίση των τελευταίων 40 χρόνων μιλά η Ταϊβάν

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας της Ταϊβάν, Τσιού Κουοτσένγκ, έκανε λόγο για τη χειρότερη κρίση των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών, κάνοντας λόγο για πιθανή ανάφλεξη, αν κάτι πάει στραβά, στο στενό μεταξύ της Ταϊβάν και της ηπειρωτικής Κίνας.

Η Κίνα θεωρεί τη νήσο, όπου κυβερνά σήμερα δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, αποσκιρτήσασα κινεζική επαρχία, προορισμένη να επανενωθεί με την ηπειρωτική χώρα, δια της βίας αν χρειαστεί.

Την ίδια ώρα η Ταϊβάν υποστηρίζει πως είναι ανεξάρτητη χώρα και ότι θα υπερασπιστεί τις ελευθερίες και τη δημοκρατία της και επιρρίπτει την ευθύνη στο Πεκίνο για την πρόσφατη κλιμάκωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τουρκία: Επίθεση Τσελίκ στις χώρες της Ευρώπης που έστειλαν βοήθεια στην Κύπρο

Κόσμος 17.03.2026
Την έντονη δυσαρέσκεια της Τουρκίας έναντι της αλληλεγγύης της Ελλάδας και των ευρωπαϊκών χωρών προς την Κύπρο, διατύπωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Ερντογάν

Αποκάλυψη της Washington Post για το Ισραήλ

Κόσμος 17.03.2026
Το Ισραήλ καλεί τους Ιρανούς να διαδηλώσουν κατά του καθεστώτος, αν και γνωρίζει ότι τους στέλνει σε μαζική σφαγή

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η Μαρία Καρρά, χήρα του Γιώργου Τράγκα

Ελλάδα 17.03.2026
Αντιμετωπίζει κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα

Τραμπ: Δεν «χρειαζόμαστε» πλέον ούτε επιθυμούμε τη βοήθεια των χωρών του ΝΑΤΟ

Κόσμος 17.03.2026
Σε παραδοχή πως οι περισσότεροι σύμμαχοι των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ δεν θέλουν να εμπλακούν στη στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν, προχώρησε σε οργίλο ύφος ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ισόβια στον 22χρονο μητροκτόνο της Λάρισας – Καμία αντίδραση στο άκουσμα της απόφασης

Ελλάδα 17.03.2026
Ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοφορία ο 22χρονος

Το τελευταίο μήνυμα Λαριτζανί πριν τον θάνατό του από τον ισραηλινό στρατό

Κόσμος 17.03.2026
«Ζητώ από τον Θεό να απονείμει στους μάρτυρες τις υψηλότερες τιμές»

Παραίτηση‑ μαχαιριά για τον Τραμπ – Έφυγε ο Τζόζεφ Κεντ λόγω Ιράν

Κόσμος 17.03.2026
Ο Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας των ΗΠΑ, Τζόζεφ Κεντ, παραιτήθηκε λόγω του πολέμου στο Ιράν

ΗΠΑ: Ένοχη για τη δολοφονία του συζύγου της η συγγραφέας που έγραψε βιβλίο για το πένθος

Κόσμος 17.03.2026
Η Κούρι Ρίτσινς καταδικάστηκε για τη δηλητηρίαση του συζύγου της με δόση φαιντανύλης

Αφθώδης πυρετός: Επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Λέσβο – Σχέδιο έκτακτης ανάγκης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Ελλάδα 17.03.2026
Ο αφθώδης πυρετός είναι εξαιρετικά μεταδοτικό ιογενές νόσημα που προσβάλλει βοοειδή, αιγοπρόβατα, χοίρους, καθώς και ορισμένα άγρια είδη

Πόσα ενοίκια χρειάζονται για να αγοράσεις σπίτι – Αναλυτικά τα στοιχεία για την Αττική

Ελλάδα 17.03.2026
Το επενδυτικό “εργαλείο”, το πρώτο “Θερμόμετρο” των ακινήτων παρουσίασαν οι CEO του Spitogatos

Σοκ στον Πειραιά: 36χρονος Αιγύπτιος κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις

Ελλάδα 17.03.2026
Η αστυνομία εντόπισε τον δράστη μετά από πολύμηνη έρευνα

Οργανώσεις καλούν τους Έλληνες ευρωβουλευτές να καταψηφίσουν τα νέα μεταλλαγμένα στην Ευρώπη

Ελλάδα 17.03.2026
«Κλείνουμε την πόρτα στα νέα μεταλλαγμένα» αναφέρουν οι τρεις οργανώσεις