E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ακραία φτώχεια στη Βραζιλία: Ανθρωποι ψάχνουν για τροφή σε κουφάρια ζώων

Σκληρές εικόνες

Δημοσίευση 4/10/2021 | 14:29

Ακραία φτώχεια στη Βραζιλία: Ανθρωποι ψάχνουν για τροφή σε κουφάρια ζώων

Εξαθλιωμένοι πολίτες στη Βραζιλία που μαστίζεται από ακραία φτώχεια εξαιτίας της πανδημίας και του πληθωρισμού αναζητούν απεγνωσμένα λίγη τροφή σε υπολείμματα ζώων.

Οι σοκαριστικές φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο την περασμένη εβδομάδα από τον πολυβραβευμένο φωτορεπόρτερ Ντομίνγκος Πεϊξότο, δείχνουν ανθρώπους να ψάχνουν για κρέας στο πίσω μέρος ενός φορτηγού που μετέφερε τα σφάγια και τα οστά ζώων, σε ένα εργοστάσιο που παράγει τροφές και σαπούνια για κατοικίδια.

«Είναι μερικές μέρες που θέλω να κλάψω», είπε ο οδηγός του φορτηγού, Χοσέ Ντιβίνο Σάντος, στον δημοσιογράφο Ραφαέλ Νασιμέντο ντε Σόουζα, που κάλυψε την ιστορία με τον Πεϊσότο για την εφημερίδα Extra του Ρίο ντε Τζανέιρο.

«Παλαιότερα ερχόταν άνθρωποι και ζητούσαν ένα κόκαλο για τα σκυλιά τους. Αυτές τις μέρες ικετεύουν για κόκαλα για να φτιάξουν φαγητό», πρόσθεσε ο Σάντος, ο οποίος μοιράζει τα υπολείμματα στους απόρους αφού τα μαζέψει από τα σούπερ μάρκετ.

Ο 57χρονος φωτογράφος δήλωσε κι ο ίδιος σοκαρισμένος, βλέποντας τους πολίτες να ψάχνουν στα σφάγια. «Δεν έχω κοιμηθεί δύο ημέρες, προσπαθώντας να το επεξεργαστώ», είπε ο φωτογράφος, ο οποίος δυσκολεύτηκε να θυμηθεί πότε άλλοτε είδε τόσους πολλούς άστεγους στους δρόμους.

Όπως αναφέρει ο Guardian, η 51χρονη καθαρίστρια, η Ντενίζ ντα Σίλβα, είπε ότι έπρεπε να ταΐσει τα πέντε παιδιά της και τα 12 εγγόνια της καθώς πρόσφατα έχασε τον σύντροφό της. «Έχει περάσει τόσος πολύς καιρός από τότε που είδα λίγο κρέας. Είμαι τόσο ευγνώμων για αυτό», είπε αναφερόμενη στα υπολείμματα των ζώων.

Οι φωτογραφίες μία από τις οποίες εμφανίστηκε στο πρωτοσέλιδο του Extra με τον τίτλο «Βραζιλία 2021: ο πόνος της πείνας», προκάλεσαν παγκόσμια κατακραυγή.

Την ίδια ώρα, δεκάδες χιλιάδες Βραζιλιάνοι διαδήλωσαν το Σάββατο σε πολλές πόλεις της χώρας, αποκρινόμενοι σε κάλεσμα κινημάτων και κομμάτων της αριστεράς, για να ζητήσουν για άλλη μια φορά την αποπομπή του ακροδεξιού προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου και να καταγγείλουν τις αυξήσεις στο κόστος διαβίωσης.

Εκτιμάται ότι 19 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι ζουν υπό καθεστώς πείνας, από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού, που έχει προκαλέσει τον θάνατο 600.000 ανθρώπων…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μήπως να αρχίζουμε να δουλεύουμε όπως τα 90s;

Νέα Εποχή 19.04.2026
Αρθρο του Atlantic μας θυμισε πως... ίσως και να το χρειαζόμαστε

Το νησί που απαγορεύεται να πατήσει άνθρωπος

Stories 19.04.2026
Ο περίεργος λόγος που απαγορεύεται να μείνεις εκεί

3 μυστικά που ο Πούτιν προσπάθησε πολύ να κρύψει

Stories 19.04.2026
Αλλά δεν τα κατάφερε πολύ καλά

Ο Ανδρέας με τα φτερά και τα πούπουλα, μια καλτ φιγούρα της Αθήνας

Πρόσωπα 19.04.2026
Πολλοί μύθοι και αλήθειες έχουν συνδεθεί με το όνομά του

Η γυναίκα που έστειλε λεφτά στο διάστημα για τον έρωτά της

Stories 19.04.2026
Ήθελε να βοηθήσει έναν «Ρώσο αστροναύτη» που είχε γνωρίσει στο διαδίκτυο να επιστρέψει στη Γη

10 φωτογραφίες από σημαντικές στιγμές της ιστορίας

Ιστορικά 19.04.2026
Φωτογραφίες που ενέπνευσαν και συνεχίζουν να εμπνέουν

Το χωριό της Καβάλας που πάει κόντρα στο δημογραφικό

Stories Χτες
Είναι γεμάτο πολύτεκνες οικογένειες

Τα σκάνδαλα που σόκαραν το πανελλήνιο τη δεκαετία του `90

Stories Χτες
Τρία μεγάλα πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα της Ελλάδας των 90s

Ο Έλληνας πιλότος που έσωσε τη ζωή 418 ατόμων με μία του κίνηση

Stories Χτες
Το σθένος και η ψυχραιμία του Σήφη Μιγάδη που απέτρεψε την τραγωδία