E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στον ΠΑΟΚ οι δυο δίδυμες Νοτιοκορεάτισσες εν μέσω σκανδάλου bullying

Οι απειλές με μαχαίρι και η «συγγνώμη» που δεν κράτησε πολύ

Δημοσίευση 1/10/2021 | 13:11

Στον ΠΑΟΚ οι δυο δίδυμες Νοτιοκορεάτισσες εν μέσω σκανδάλου bullying

Ο Δικέφαλος είναι έτοιμος να αποκτήσει τις δίδυμες βολεϊμπολίστριες Λι Τζέι – Γιόνγκ και Λι Ντα – Γιόνγκ από τη Ν. Κορέα εν μέσω κατηγοριών για bullying.

Τα τυπικά φαίνεται ότι απομένουν μόνο για να επισφραγιστεί από τον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ η απόκτηση των δύο δίδυμων αθλητριών βόλεϊ από την Νότια Κορέα, της Λι Τζέι – Γιόνγκ και της Λι Ντα – Γιόνγκ.

Ο λόγος πάντως της καθυστέρησης για την ολοκλήρωση της μεταγραφής ξεπερνά το αθλητικό πλαίσιο.

Σύμφωνα με το CNN, εναντίον των δίδυμων εκκρεμούν πολύ σοβαρές κατηγορίες στη χώρα τους που έχουν να κάνουν με bullying.

Απειλές με μαχαίρι

Οι δυο 24χρονες αθλήτριες είχαν μια πολύ πετυχημένη καριέρα στη Νότια Κορέα και ήταν διεθνείς με τη χώρα τους, ώσπου κατηγορήθηκαν ανώνυμα από πρώην συμμαθήτριες τους για bullying.

Ένας ανώνυμος χρήστης του διαδικτύου στο πλαίσιο του #MeToo τις κατηγόρησε για εκφοβισμό. Το υποτιθέμενο θύμα αποκάλυψε περισσότερα από 20 περιστατικά εκφοβισμού στο σχολείο, από απειλή μαχαιριού έως κλοπή χρημάτων από τις δύο αθλήτριες.

Η «συγγνώμη» δεν κράτησε πολύ

To σκάνδαλο ξέσπασε τον περασμένο Φεβρουάριο και αναγκάστηκαν να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη μέσω των λογαριασμών τους στο Instagram, οι οποίοι πλέον διαγράφηκαν. Αμφότερες είχαν δηλώσει ότι θα ήθελαν να συναντηθούν και με τα θύματά τους για να ζητήσουν συγγνώμη.

Όμως, οι δίδυμες σε τηλεοπτική τους συνέντευξη τους τον Ιούλιο άλλαξαν στάση και τόνισαν πως σκοπεύουν να κινηθούν νομικά εναντίον των μηνυτών τους για δυσφήμιση επειδή οι δηλώσεις «περιείχαν λανθασμένες και ψευδείς πληροφορίες».
Οι δυο αθλήτριες έμειναν ελεύθερες από τον σύλλογό τους τον Ιούνιο, όταν η ομάδα κόντρα στη γενική κατακραυγή προσπάθησε να τις διατηρήσει στο ρόστερ.
Κάποιοι οπαδοί έφτασαν μέχρι και να βάλουν LED πινακίδες στα κτίρια της χορηγού της ομάδας στη Σεούλ που έγραφαν «Επιστρέφουν οι νταήδες του σχολείου που δεν τους θέλει κανένας εκτός από την Heungkuk Life Insurance».

Γιατί «κολλάει» η μεταγραφή

Ο λόγος της κωλυσιεργίας της μεταγραφής των δύο αθλητριών είναι ότι η κορεατική ομοσπονδία αρνούνταν μέχρι τώρα να εκδώσει το Διεθνές Πιστοποιητικό Μεταγραφής (ITC) προφασιζόμενη τους κανονισμούς της που αναφέρουν ότι δεν δικαιούνται μεταγραφή «όσοι έχουν προκαλέσει ζημιά στην κοινότητα του βόλεϊ ή προκάλεσαν δημόσια κατακραυγή με ντροπιαστικές πράξεις».

Επίσης, η Διεθνής Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (FIVB) ζήτησε από την κορεατική ομοσπονδία έναν λογαριασμό τραπέζης για να τους πιστώσει το ποσό που αναλογεί από τη μεταγραφή. Πάντως, οι Κορεάτες ισχυρίζονται ότι δεν δίνουν τον λογαριασμό γιατί «δεν πρόκειται για θέμα χρημάτων».

Παράλληλα, ένα από τα θύματα των αδερφών σε συνέντευξη του δήλωσε ότι νιώθει «ανίσχυρη» από το γεγονός πως οι δίδυμες μπόρεσαν να πάρουν μεταγραφή ενώ εκκρεμεί εναντίον τους μια τόσο σοβαρή υπόθεση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 44χρονος που, μέσω Facebook, προέτρεπε σε διάπραξη εγκληματικών πράξεων σε βάρος ηγούμενου

Ελλάδα 04.10.2025
Ο 44χρονος ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής

Τουρκία: Η σοκαριστική στιγμή που ασανσέρ πολυκατοικίας κατρακυλά επτά ορόφους ‑ Νεκρή νεαρή μητέρα

Κόσμος 04.10.2025
Οι απεγνωσμένες προσπάθειες του συζύγου της να την σώσει και το τραγικό τέλος

Πάνος Ρούτσι: «Θα κάτσω εδώ και ας πεθάνω, θα πάω μέχρι τελικής πτώσεως»

Ελλάδα 04.10.2025
Δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι τέλους, τονίζοντας πως θέλει να μάθει από τι πέθανε ο γιος του

Επεισόδιο με δύο νεαρούς τραυματίες τα ξημερώματα στα Λαδάδικα

Ελλάδα 04.10.2025
Ερευνάται τυχόν συμπλοκή κατά τη διάρκεια διασκέδασης των δύο ατόμων στην περιοχή

Diddy: Πιέζουν τον Τραμπ για προεδρική χάρη – «Ικετεύω για έλεος, δεν είμαι κακός»

Κόσμος 04.10.2025
O ράπερ φέρεται να τον στήριξε στις τελευταίες εκλογές

Πέθανε ο Τζορτζ Χάρντι, ο τελευταίος πιλότος καταδιωκτικού, του θρυλικού «Μαύρου Σμήνους» των ΗΠΑ, που έδρασε στον Β’ ΠΠ

Κόσμος 04.10.2025
Το σμήνος «Αεροπόροι Τασκίγκι», αποτελούνταν αποκλειστικά από αφροαμερικανούς και πέτυχε καίρια πλήγματα στη ναζιστική Γερμανία

Diddy: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για τα αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ‑ Η ποινή του

Κόσμος 04.10.2025
Η ποινή που επιβλήθηκε είναι σαφώς βαρύτερη από τους 14 μήνες φυλάκισης που είχε προτείνει η υπεράσπιση, αλλά μικρότερη από την 11ετή κάθειρξη που ζητούσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς

Φρενίτιδα για τις νέες ταυτότητες: Διαθέσιμα ραντεβού… το Πάσχα!

Ελλάδα 04.10.2025
Σε ποιες περιπτώσεις η εξυπηρέτηση μπορεί να γίνει πιο άμεσα

Βελτιωμένος καιρός σήμερα: Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία

Καιρός 04.10.2025
Τι αναφέρουν για τη νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα μας οι Μαρουσάκης και Τσατραφύλλιας

Στο Αιγαίο το Πίρι Ρέις ‑ Απέπλευσε από τη Σμύρνη

Ελλάδα 04.10.2025
Η Ελλάδα είχε απαντήσει με αντι-NAVTEX

Τραμπ: Η Χαμάς είναι έτοιμη για διαρκή ειρήνη ‑ Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει άμεσα τους βομβαρδισμούς, για ν` απελευθερώσουμε τους ομήρους

Κόσμος 04.10.2025
Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις για λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν, έγραψε στο Truth Social o Αμερικανός πρόεδρος