E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Δεν είναι αδελφός μου ο Νίκος Κουρής

Την Πέμπτη η προσωρινή διαταγή επί της αίτησης της

Δημοσίευση 29/9/2021 | 16:26

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Δεν είναι αδελφός μου ο Νίκος Κουρής

Συζητήθηκε σήμερα στο Πρωτοδικείο της Αθήνας η αίτηση που κατέθεσε η κόρη του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα Θεοδωράκη, κατά του Νίκου Κουρή, ο οποίος έχει δηλώσει πως είναι ο γιος εκτός γάμου του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη. Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη ζήτησε από το δικαστήριο να εκδώσει προσωρινή διαταγή που θα απαγορεύει στο Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επίθετό του πατέρα της. Η απόφαση, δε, του Πρωτοδικείου Αθηνών, μετά τη σημερινή συζήτηση της αίτησης της κυρίας Θεοδωράκη, αναμένεται να εκδοθεί το πιθανότερο αύριο το πρωί. Μάλιστα, μετά την έκδοση της προσωρινής διαταγής το προσεχές διάστημα θα εκδικαστούν και τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η κυρία Θεοδωράκη για να ακολουθήσει η επί της ουσίας εκδίκαση της υπόθεσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΑνδρας ισχυρίζεται πως είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη 29/9/2021

Όπως υποστηρίζει η κυρία Θεοδωράκη, ο Νίκος Κουρής, γνωστός με το όνομα Νίκος Θεοδωράκης, δηλώνει γιος του πατέρα της, διότι «αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομιαίας περιουσίας» του πρόσφατα αποθανόντος μουσικοσυνθέτη. Παράλληλα, αναφέρει πως το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι «ξένο απολύτως υφ’ οιανδήποτε άποψη σώμα» προς τον πατέρα της αλλά και παντελώς άγνωστο στην οικογένειά της.

Χαρακτηριστικά στη σχετική αίτηση που κατέθεσε στο δικαστήριο αναφέρει πως ο 54χρονος Νίκος Κουρής: «αυτοπροβάλλεται και αναμειγνύεται σε διάφορες εκδηλώσεις και καταστάσεις της ρέουσας κοινωνικής ζωής ως ο γιός του Μίκη Θεοδωράκη. Εμφανίζεται ως πρόσωπο –γόνος ενός Πνευματικού ανθρώπου που έχει αναγνωρίσει η υφήλιος , δήθεν εκπρόσωπος και συνεχιστής της Ιστορίας και του βάρους του μουσουργού Μίκη Θοδωράκη, προσποιούμενος ότι εκπροσωπεί όλη την οικογένειά του και δη εμένα και χρησιμοποιεί το επίθετο ‘Θεοδωράκης’ ως απόρροια σχέσης πατρός προς τέκνο, επιχειρώντας να προσδώσει κύρος και βαρύτητα στο πρόσωπό του , και συγχρόνως να προσδώσει κύρος και ποιότητα στην εκδήλωση που συμμετέχει αλλά συγχρόνως προσπαθώντας να προσχωρήσει και να εγκριθεί από την οικογένεια του μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη. Σε κάθε περίπτωση αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομιαίας περιουσίας του αποβιώσαντος».

Ακόμη, στην αίτησή της η κόρη του αποβιώσαντος Έλληνα συνθέτη αναφέρει για τον 54χρονο: «Με τη συμπεριφορά του αυτή ο καθού η αίτηση, που την συνεχίζει μέχρι νυν και εκδηλώνει πρόθεση να τη συνεχίσει, προσβάλλει το δικαίωμα της προσωπικότητάς μου ως κληρονόμο και δικαιούχο του αποβιώσαντος πατρός μου και δη του βασικού στοιχείου αυτής, δηλαδή του επωνύμου ‘Θεοδωράκης’ με την παράνομη χρήση τούτου από τον καθού η αίτηση, που αποτελεί το βασικό στοιχείο εξατομίκευσης του προσώπου στον εξωτερικό κόσμο. Και ως αποτελούμενο από το κύριο όνομα και το επώνυμο χαρακτηρίζει εμένα ως πρόσωπο που προέρχομαι από την ίδια οικογένεια του αποβιώσαντος από τα πρόσωπα άλλων οικογενειών και το δε κύριο όνομά του τον διακρίνει από πρόσωπα της ίδιας οικογένειας μεταξύ τους…».

Ο Κουρής προαναγγέλλει ότι θα κάνει τεστ DNA

Από την πλευρά του, ο Νίκος Κουρής, ο οποίος μάλιστα παρέστη στη σημερινή συζήτηση στο Πρωτοδικείο, με δηλώσεις του επέμεινε πως είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη. Ανέφερε μάλιστα ότι θα προχωρήσει άμεσα σε τεστ DNA προκειμένου αυτό να αποδειχθεί και τυπικά.

Κατά τη σημερινή συζήτηση της αίτησής της η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη παρέστη στο δικαστήριο συνοδευόμενη από το δικηγόρο της Αλέξανδρο Λυκουρέζο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Τι προκάλεσε αυτόν τον «διαρκή θόρυβο» στις συχνότητες

Ελλάδα 09.01.2026
Ο διοικητής της ΥΠΑ εξηγεί τι συνέβη στα ελληνικά αεροδρόμια πριν πέντε ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η Υπηρεσία, επισημαίνοντας πως δεν υπήρξε ζήτημα ασφάλειας πτήσεων

Ο Τραμπ ακύρωσε δεύτερη επίθεση στη Βενεζουέλα

Κόσμος 09.01.2026
Δήλωσε ότι ΗΠΑ και Βενεζουέλα συνεργάζονται καλά, προσθέτοντας ότι τουλάχιστον 100 δισ. δολάρια θα επενδυθούν από τις «μεγάλες πετρελαϊκές» εταιρείες στη χώρα της Νότιας Αμερικής

Οι Ρώσοι χτύπησαν με Ορέσνικ στόχο στην πόλη Λβιβ ως «απάντηση» στην ουκρανική επίθεση στην κατοικία του Πούτιν

Κόσμος 09.01.2026
Ρωσική επίθεση με 242 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και 36 πυραύλους σε ουκρανικές υποδομές - 500.000 Ρώσοι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό εξαιτίας ουκρανικής επίθεσης

Δημοσκόπηση GPO: Τι λένε για το κόμμα Καρυστιανού

Ελλάδα 09.01.2026
Από Πλεύση Ελευθερίας, Νίκη, και Ελληνική Λύση οι μεγάλες δεξαμενές ψηφοφόρων για το κόμμα Καρυστιανού

Ροδόπη: Αγνοείται αγρότης – Παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στον Λίσσο ποταμό

Ελλάδα 09.01.2026
Αγωνία για την τύχη του ηλικιωμένου από το χωριό Μίρανα - Τον ψάχνουν και δύτες από την 2η ΕΜΑΚ

Ο καιρός αγριεύει και οι μετεωρολόγοι… διαφωνούν για το αν θα χιονίσει

Καιρός 09.01.2026
«Κάποιοι χαλάνε τη μετεωρολογική πιάτσα»

Επεισόδιο με Κωνσταντοπούλου και Καιρίδη στη Βουλή: «Με ενοχλείτε» ‑ «Ασε μας καλέ κουκλίτσα μου»

Πολιτική 09.01.2026
Ο υπουργός Αμυνας ζήτησε συγγνώμη από την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας

Ιράν: Kόπηκε η πρόσβαση στο Ίντερνετ και οι τηλεπικοινωνίες ‑ Στους δρόμους οι διαδηλωτές

Κόσμος 09.01.2026
Αναφορές για πυροβολισμούς - Τουλάχιστον 45 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των κινητοποιήσεων - Στις φλόγες και αστυνομικά οχήματα