E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ματίνα Παγώνη: «Όχι» στις παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου

«Δεν βλέπω να κάνουμε Χριστούγεννα»

Δημοσίευση 29/9/2021 | 08:49

Ματίνα Παγώνη: «Όχι» στις παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας μίλησε στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, σημειώνοντας ότι μας περιμένει ένας «δύσκολος χειμώνας». Στάθηκε επίσης στον χαμηλό ρυθμό εμβολιασμών, ο οποίος επηρεάζει τον αριθμό κρουσμάτων που καταγράφονται στα παιδιά, ενώ διακινδυνεύει και τον εορτασμό των Χριστουγέννων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης (29/9), η Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι ήδη νοσηλεύονται 15 παιδιά με κορονοϊό, σημειώνοντας ότι ακόμα δεν έχουν περάσει 20 ημέρες από το άνοιγμα των σχολείων. Τον χειμώνα, όπως είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, τα σχολεία πρέπει να είναι με ανοιχτά τα παράθυρα και τα παιδιά να είναι με τα μπουφάν προκειμένου να αλλάζει ο αέρας.

Εκτίμησε μάλιστα ότι δεν πρέπει να γίνουν παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις τον Οκτώβριο αναφερόμενη στην γιορτή του Αγίου Δημητρίου και την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. «Δεν βλέπω να κάνουμε Χριστούγεννα με τέτοιο ρυθμό εμβολιασμών», υπογράμμισε – μεταξύ άλλων – η Ματίνα Παγώνη και έκανε έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία σχετικά με την μετάδοση του κορονοϊού σε παιδιά. Περίπου το 30% των κρουσμάτων εντοπίζονται σε παιδιά, καθώς από τις 2.978 νέες διαγνώσεις οι 1.002 αφορούσαν άτομα έως 17 ετών. Προς το παρόν ο αριθμός των νοσηλευόμενων παιδιών παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, νοσηλεύονται περίπου 15 παιδιά με κορονοϊό, ανάμεσά τους εκτός κινδύνου και ένα αγοράκι 2 μηνών στη ΜΕΘ.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 2.978 νέα κρούσματα κορονοϊού σε όλη τη χώρα, με την θετικότητα να διαμορφώνεται στο 0,77%. Τα 560 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική, τα 435 στη Θεσσαλονίκη, τα 183 στη Λάρισα και τα 122 στην Ξάνθη. 22 ασθενείς κατέληξαν, ενώ οι διασωληνωμένοι μειώθηκαν ελαφρώς στους 322. Επίσης, αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν και στο ιικό φορτίο των λυμάτων σε 9 περιοχές, με την μεγαλύτερη στο 198% να καταγράφεται στην Αλεξανδρούπολη και ακολουθεί η Ξάνθη με 166%, η Λάρισα με 62% και η Αττική με 58%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το FBI έκανε έφοδο στο σπίτι δημοσιογράφου της Washington Post τα ξημερώματα

Κόσμος Χτες
Ομοσπονδιακοί πράκτορες έφτασαν χωρίς προειδοποίηση, έψαξαν το σπίτι και κατέσχεσαν ηλεκτρονικές συσκευές

Ταξί: Παρατείνεται η απεργία των οδηγών

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι οδηγοί θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή

Κύπρος: Θρίλερ με σορό άνδρα που εντοπίστηκε σε παραλία

Ελλάδα Χτες
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για Ρώσο επιχειρηματία

Ολυμπιακός ‑ ΠΑΟΚ 0‑2: «Αλωσε» το Καραϊσκάκη και προκρίθηκε στα ημιτελικά

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Δικέφαλος του Βορρά «καθάρισε» την πρόκριση από το πρώτο τέταρτο και περιμένει πλέον Παναθηναϊκό ή Αρη

Η Σουηδία στέλνει στη Γροιλανδία στρατιωτικό προσωπικό μετά από αίτημα της Δανίας

Κόσμος Χτες
Νωρίτερα σήμερα η Δανία ανακοίνωσε ότι ενισχύει «ξεκινώντας από σήμερα» τη στρατιωτική της παρουσία στη Γροιλανδία

Το Ιράν απειλεί τον Τραμπ: «Αυτή τη φορά η σφαίρα δεν θα αστοχήσει»

Κόσμος Χτες
Η απειλή έρχεται καθώς ετοιμάζεται επίθεση κατά του θεοκρατικού καθεστώτος της Τεχεράνης

Οι ΗΠΑ «παγώνουν» την έκδοση βίζας για τους υπηκόους 75 χωρών

Κόσμος Χτες
Αναλυτικά η λίστα με τις χώρες

ΑΕΚ ‑ ΟΦΗ 0‑1: «Μπαλωθιά» πρόκρισης στη Νέα Φιλαδέλφεια με υπογραφή Σαλσέδο

Αθλητικά Νέα Χτες
Μεγάλη νίκη για τους Κρητικούς που άφησαν εκτός συνέχειας την Ένωση και «πέταξαν» για τους «4» του Κυπέλλου.

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Εντός 24 ωρών πιθανή αμερικανική επίθεση στο Ιράν

Κόσμος Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για χτύπημα των ΗΠΑ στο Ιράν

Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη θα γίνει πέρα από οικονομική και στρατιωτική υπερδύναμη

Κόσμος Χτες
«Γνωρίζουμε ότι πρέπει να είμαστε ισχυροί και τι σημαίνει ισχύς, δεν είμαστε στρατιωτική υπερδύναμη, αλλά χτίζουμε βήμα-βήμα για να γίνουμε μία τέτοια» τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Νέο πρόγραμμα ΔΥΠΑ για 10.000 άνεργες μητέρες με μισθό έως 1.004 ευρώ, επιδοτείται και η μερική απασχόληση

Ελλάδα Χτες
Θα δημιουργηθούν 5.000 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και 5.000 νέες θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης - Έμφαση σε μητέρες ανήλικων παιδιών ηλικίας έως 15 ετών