E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λύματα: Εκτοξεύθηκε το ιικό φορτίο σε Αλεξανδρούπολη +198% και Ξάνθη +166%

Αυξήθηκε σε εννέα από τις δώδεκα περιοχές που γίνονται μετρήσεις

Δημοσίευση 28/9/2021 | 18:25

Λύματα: Εκτοξεύθηκε το ιικό φορτίο σε Αλεξανδρούπολη +198% και Ξάνθη +166%

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα ότι την εβδομάδα 20 έως 26 Σεπτεμβρίου 2021, παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 13 έως 19 Σεπτεμβρίου 2021, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των εννέα από τις δώδεκα (9/12) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ.

Οι καθαρά αυξητικές τάσεις κυμάνθηκαν από +36% στο Βόλο μέχρι +198% στην Αλεξανδρούπολη, ενώ οριακές ήταν οι αυξήσεις που παρατηρήθηκαν στη Θεσσαλονίκη (+18%), στο Ηράκλειο (+18%) και στον Άγιο Νικόλαο (+17%).

Πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε δύο από τις δώδεκα (2/12) περιοχές του ΕΔΕΛ και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο (-62%) και στην Πάτρα (-67%). Σταθερό παρέμεινε το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στα Χανιά (-1%) .

Περιφέρεια Αττικής: Την τελευταία εβδομάδα, 20-26/09/21, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της Περιφέρειας Αττικής παρουσίασε αυξητική τάση, με στατιστικά σημαντική μεταβολή (+58%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 13-19/09/21.

Θεσσαλονίκη: Την τελευταία εβδομάδα, 20-26/09/21, στη Θεσσαλονίκη, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε οριακή αύξηση (+18%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 13-19/09/21.

Λάρισα: Την τελευταία εβδομάδα, 20-26/09/21, παρατηρήθηκε αύξηση (+62%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στη Λάρισα σε σχέση με την εβδομάδα 13- 19/09/21.

Βόλος: Την τελευταία εβδομάδα, 20-26/09/21, παρατηρήθηκε αύξηση (+36%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στο Βόλο σε σχέση με την εβδομάδα 13- 19/09/21.

Ηράκλειο: Την εβδομάδα 20-26/09/21, στην πόλη του Ηρακλείου, παρατηρήθηκε οριακή αύξηση (+18%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων σε σχέση με την εβδομάδα 13-19/09/21 .

Χανιά: Την εβδομάδα 20-26/09/21, στην πόλη των Χανίων, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων έμεινε ουσιαστικά σταθερό (-1%) σε σύγκριση με την εβδομάδα 13-19/09/21.

Ρέθυμνο: Την εβδομάδα 20-26/09/21, στην πόλη του Ρεθύμνου, καταγράφηκε μείωση (-62%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων της πόλης σε σύγκριση με την εβδομάδα 13-19/09/21.

Άγιος Νικόλαος: Την τελευταία εβδομάδα, 20-26/09/21, καταγράφηκε οριακή αύξηση (+17%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων της πόλης του Αγίου Νικολάου σε σύγκριση με την εβδομάδα 13-19/09/21 .

Πάτρα: Την τελευταία εβδομάδα, 20-26/09/21, στην Πάτρα παρατηρήθηκε μείωση (-67%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της πόλης σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 13-19/09/21 .

Ξάνθη: Την τελευταία εβδομάδα, 20-26/09/21, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Ξάνθη παρουσίασε σημαντική αύξηση (+166%) σε σχέση με την εβδομάδα 13- 19/09/21 .

Αλεξανδρούπολη: Την τελευταία εβδομάδα, 20-26/09/21, παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση (+198%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Αλεξανδρούπολη σε σχέση με την εβδομάδα 13-19/09/21.

Ιωάννινα: Την τελευταία εβδομάδα, 20-26/09/21, στα Ιωάννινα, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε αύξηση (+42%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 13-19/09/21.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καλαμάτα: Σκότωσε τη σύζυγό του και έβαλε το μαχαίρι στο χέρι της – «Τις τελευταίες μέρες ακούγονταν φωνές», λένε γείτονες

E-Daily 2.TopNews 02.06.2026
Τραγικές φιγούρες τα δύο κοριτσάκια της οικογένειας, 6 και 10 ετών, που βρίσκονταν μέσα στο διαμέρισμα την ώρα του άγριου εγκλήματος

Θεσσαλονίκη: Έφυγε ο άνδρας που έζησε τρία χρόνια με το ήπαρ της Έμμας Καρυωτάκη

E-Daily 2.TopNews 02.06.2026
Η μητέρα της Έμμας αποχαιρέτησε με συγκινητική ανάρτηση τον άνθρωπο που έζησε χάρη στο ήπαρ της κόρης της - η νεαρή φοιτήτρια είχε χάσει τη ζωή της σε τροχαίο το 2022 και μέσω δωρεάς οργάνων έσωσε επτά ανθρώπους

Πέθανε ο δημοσιογράφος και ραδιοτηλεοπτικός παραγωγός Λευτέρης Κογκαλίδης

E-Daily 2.TopNews 02.06.2026
Ο γνωστός δημοσιογράφος Λευτέρης Κογκαλίδης άφησε την τελευταία του πνοή

Το Camp IV του Έβερεστ έχει μετατραπεί σε γιγαντιαία χωματερή ‑ Σκηνές, φιάλες οξυγόνου και περιττώματα στην «ανάσα» της κορυφής του κόσμου

E-Daily 3.Left Χτες
Εκεί βρίσκεται το τελευταίο σημείο ανάπαυσης των ορειβατών πριν διασχίσουν τη «Ζώνη του Θανάτου» για να φτάσουν στην κορυφή του Έβερεστ

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 30,5% η ΝΔ με διαφορά 15 μονάδων από τον δεύτερο (πλέον) Τσίπρα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ κυριαρχεί με 30,5% ακολουθεί η ΕΛ.Α.Σ του Α. Τσίπρα με 15,5%, στην τρίτη θέση είναι η Ελπίδα για την Δημοκρατία της Μ. Καρυστιανού με 12,6% - Το μέχρι πρόσφατα δεύτερο ΠΑΣΟΚ βρίσκεται τέταρτο με 10,5% χάνοντας σχεδόν 4 μονάδες

Ράμα: «Πρώτη φορά άκουσα για ελληνική ομογένεια στη Σβέρνιτσα» ‑ Η απάντηση προς Αθήνα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το ελληνικό ΥΠΕΞ ζήτησε πλήρη διερεύνηση του περιστατικού και επισήμανε την ανάγκη προστασίας της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία

Νέα πολεμική ένταση στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν κόβει κάθε επικοινωνία με ΗΠΑ ‑ η ιρανική τηλεόραση εκτιμά ότι η κατάπαυση του πυρός οδεύει προς λήξη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το ιρανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο μεταδίδει ότι η κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ κινδυνεύει να καταρρεύσει, εκτός αν σταματήσουν οι ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο - Ανοδική εκτίναξη στις τιμές του πετρελαίου

«300+1» υπογραφές για το κόμμα Τσίπρα: Ποιοι υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στη λίστα η πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Λεπενιώτη, ο δημοσιογράφος Θανάσης Πάτρας, ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου και η δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη

Πέθανε ο Μάριος Οικονόμου σε ηλικία 33 ετών: Βαθιά θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ και της Εθνικής ομάδας άφησε την τελευταία του πνοή μετά το σοβαρό τροχαίο ατύχημα έξω από το νοσοκομείο «Χατζηκώστα»

Πάτρα: Δεν έδωσε απαντήσεις η κάμερα στο κράνος του 52χρονου – Θρίλερ με τον θάνατο πατέρα και γιου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δευτερόλεπτα πριν από το μοιραίο τροχαίο στην Πάτρα σταμάτησε η καταγραφή στην κάμερα του κράνους του 52χρονου – Αδιευκρίνιστες οι συνθήκες θανάτου πατέρα και γιου

Επεισόδια στην Αλβανία: Οσμή μαύρου χρήματος και προνόμια στρατηγικών επενδυτών βάζουν σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο νόμος για τις στρατηγικές επενδύσεις, που καταπατά περιουσιακά δικαιώματα πολιτών, έφερε και την επίσημη αντίδραση της Αθήνας

Κινητά τηλέφωνα: Τι αλλάζει από σήμερα – Ποιες διαδικασίες επηρεάζονται

E-Daily 3.Left Χτες
Η μεταφορά δεδομένων μεταξύ συσκευών Android και Apple γίνεται πλέον πιο εύκολη και γρήγορη