E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σκηνές χάους στη Βρετανία: Βγήκαν μέχρι και τα μαχαίρια για λίγες σταγόνες βενζίνης

Σε οριακό σημείο η χώρα

Δημοσίευση 28/9/2021 | 09:06

Σκηνές χάους στη Βρετανία: Βγήκαν μέχρι και τα μαχαίρια για λίγες σταγόνες βενζίνης

Μέχρι και τα... μαχαίρια βγήκαν για λίγη βενζίνη σε πρατήριο καυσίμων στη Βρετανία.

Ειδικότερα ένας Βρετανός οδηγός στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, εμφανώς εκνευρισμένος από την πολύωρη αναμονή και τις ουρές χιλιομέτρων για λίγη βενζίνη, λογομάχησε με κάποιον άλλον οδηγό, χωρίς να διστάσει μάλιστα, να βγάλει μέχρι και μαχαίρι.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο έξαλλος οδηγός κατευθύνθηκε προς τον άλλον οδηγό και με την απειλή του μαχαιριού του ζητούσε να βγει από το αυτοκίνητο.

Ευτυχώς το συμβάν έληξε χωρίς τραυματισμούς.

Την ίδια ώρα η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θέτει σε ετοιμότητα τις ένοπλες δυνάμεις, στο πλαίσιο ευρύτερων μέτρων για τη διαχείριση μιας κρίσης στην αλυσίδα εφοδιασμού, που οδήγησε σε ελλείψεις καυσίμων στα πρατήρια, εξαιτίας αγορών πανικού εκ μέρους των αυτοκινητιστών.

Η απόφαση για την κινητοποίηση των ενόπλων δυνάμεων ακολουθεί την εκτεταμένη έλλειψη οδηγών φορτηγών που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα εφοδιασμού για τους εμπόρους λιανικής και τα εστιατόρια κατά τους λίγους τελευταίους μήνες, με συνέπεια σημαντικές ποσότητες καυσίμων να μη φτάνουν στα πρατήρια εφοδιασμού.

Μία προειδοποίηση για ελλείψεις στα καύσιμα στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας οδήγησε σε αγορές πανικού, με μεγάλες ουρές αυτοκινήτων να περιμένουν για ώρες προκειμένου να εφοδιαστούν με καύσιμα και είχε αποτέλεσμα την έλλειψη καυσίμων στους σταθμούς ανεφοδιασμού σε πόλεις σε όλη τη Βρετανία.

Η βρετανική κυβέρνηση είχε ήδη ανακοινώσει σχέδια για την έκδοση προσωρινής βίζας για 5.000 ξένους οδηγούς φορτηγών, την αναστολή της εφαρμογής νόμων περί ανταγωνισμού και την παρακίνηση πρώην οδηγών να επιστρέψουν στο επάγγελμα, στο πλαίσιο εφαρμογής μέτρων για την αντιμετώπισης της έλλειψης οδηγών.

Το Λονδίνο ανακοίνωσε ότι θα θέσει τώρα σε ετοιμότητα έναν περιορισμένο αριθμό στρατιωτικών οδηγών βυτιοφόρων, ώστε να αναπτυχθούν αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

«Αν και η βιομηχανία των καυσίμων αναμένει ότι η ζήτηση θα επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα στις επόμενες ημέρες, είναι σωστό να λάβουμε αυτό το απαραίτητο προληπτικό μέτρο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του, ο υπουργός Επιχειρηματικότητας Κουάσι Κουάρτεγκ, αργά χθες, Δευτέρα, το βράδυ.

«Εφόσον χρειαστεί, η ανάπτυξη στρατιωτικού προσωπικού θα παράσχει στην αλυσίδα εφοδιασμού πρόσθετη δυνατότητα μεταφοράς καυσίμων, ως ένα προσωρινό μέτρο, ώστε να βοηθήσει στη χαλάρωση των πιέσεων που προκαλούνται από εξάρσεις στη ζήτηση καυσίμων σε τοπικό επίπεδο».

Οι οδηγοί βυτιοφόρων του στρατού θα λάβουν ειδική εκπαίδευση πριν από την ανάπτυξή τους, ώστε να μπορούν να προσαρμοστούν στην αντιμετώπιση ζητημάτων που σχετίζονται με την αλυσίδα εφοδιασμού, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Η βιομηχανία καυσίμων ανακοινώνει ότι δεν υπάρχει έλλειψη καυσίμων και ότι το ζήτημα σχετίζεται με τη μεταφορά βενζίνης και πετρελαίου στα σημεία λιανικής πώλησης.

«Καθώς αρκετά αυτοκίνητα έχουν τώρα περισσότερα καύσιμα από το συνηθισμένο επίπεδο πλήρωσής τους, αναμένουμε ότι η ζήτηση αυτή, θα επιστρέψει στα φυσιολογικά επίπεδα της μέσα στις επόμενες ημέρες, χαλαρώνοντας τις πιέσεις στα σημεία πώλησης καυσίμων των πρατηρίων. Ενθαρρύνουμε τον καθένα να αγοράσει καύσιμα, όπως θα αγόραζε κανονικά», ανέφερε κοινή ανακοίνωση των εταιριών καυσίμων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βασίλης Ρίζος: Ποιος ήταν ο γιος της Θεανώς Φωτίου που πέθανε σε ηλικία μόλις 48 ετών

Ελλάδα 06.04.2026
Είχε σχεδιάσει τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και μετέπειτα της ΝΕΑΡ

Ο «Έβερεστ», η θαλάσσια χελώνα των 105 κιλών που νίκησε τον θάνατο επέστρεψε στο απέραντο γαλάζιο, δείτε εικόνες

Ελλάδα 06.04.2026
Τον Μάιο του 2024 ο «Έβερεστ» εντοπίστηκε στην Πρέβεζα με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι

Λακωνία: Συγκλονίζει ο πατέρας της 30χρονης ‑ «Εγώ την έδεσα πισθάγκωνα, ήταν αλκοολική»

Ελλάδα 06.04.2026
Ο πατέρας της υποστηρίζει ότι προχώρησε στην πράξη αυτή σε μια προσπάθεια να αποτρέψει επεισόδιο βίας σε βάρος της συζύγου του, η οποία πάσχει από επιληπτικό σύνδρομο

Τι γιορτάζουμε τη Μεγάλη Δευτέρα

Ελλάδα 06.04.2026
Η Μεγάλη Δευτέρα ανοίγει την πιο ιερή εβδομάδα της Ορθοδοξίας, καλώντας σε πίστη, περισυλλογή και πνευματική προετοιμασία

Πέθανε ξαφνικά ο μοναχογιός της Θεανώς Φωτίου, σε ηλικία μόλις 49 ετών

Πολιτική 06.04.2026
Ήταν πατέρας ενός αγοριού και πολιτικά δραστήριος στον χώρο της Αριστεράς

Υπόθεση Ιωάννα Τούνη: Έσπασαν το ΙΧ της δικηγόρου των κατηγορουμένων

Ελλάδα 06.04.2026
«Δέχομαι υβριστικά μηνύματα καθημερινά, όλη αυτή η ρητορική μίσους πρέπει να σταματήσει» κατήγγειλε μιλώντας στον ΑΝΤ1

Πόσο επηρεάζει τις κρατήσεις στα Airbnb η κρίση στη Μέση Ανατολή: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι προορισμοί στην Ελλάδα

Οικονομία 06.04.2026
Μεγάλες κερδισμένες οι Κυκλάδες, πτώση στην Αθήνα ειδικά στο β’ δεκαήμερο του Μαρτίου. Τι δείχνουν τα στοιχεία από την Host

Frida Kahlo: Νέα ένταση στο Μεξικό για τα έργα που στέλνονται στην Ισπανία

Κόσμος 06.04.2026
Η κυβέρνηση και η Banco Santander, ο ισπανικός τραπεζικός όμιλος που έχει αναλάβει τη διαχείριση της συλλογής, επιμένουν ότι η μεταφορά είναι προσωρινή.

Netflix: Υποχρεώνεται σε επιστροφές έως 500€ μετά από δικαστική απόφαση

Κόσμος 06.04.2026
Ιταλικό δικαστήριο έκρινε παράνομες τις αυξήσεις τιμών του Netflix και διατάσσει αποζημιώσεις σε συνδρομητές έως 500 ευρώ.