E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Η συγνώμη της οικογένειας του δράστη

Αποδοκιμάζουν το παραλήρημα του θείου του

Δημοσίευση 26/9/2021 | 12:45

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Η συγνώμη της οικογένειας του δράστη

«Δεν αναζητούμε δικαιολογίες, οι οποίες άλλωστε δεν υπάρχουν, αλλά χώρο και χρόνο ώστε να συνειδητοποιήσουμε τι έχει συμβεί, να πενθήσουμε την Δώρα και τον Κώστα και να ανέβουμε τον Γολγοθά που έχουμε μπροστά μας» αναφέρεται σε ανακοίνωση της οικογένειας του δράστη της δολοφονίας της 31χρονη εκπαιδευτικού στη Ρόδο.

Ανακοινωση οικογένειας δράστη της δολοφονίας στη Ρόδο

Η οικογένεια του δράστη της γυναικοκτονίας, μέσω του δικηγόρου της, εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας συγγνώμη από την οικογένεια της κοπέλας, αλλά και αποδοκιμάζοντας τις δηλώσεις του θείου του στα τηλεοπτικά κανάλια. 

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: 

«Ως πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένεια του Νικόλαου Μοίρα σας μεταφέρω την παρακάτω δήλωση της οικογένειας: 

Σχετικά με την από 22.09.21 τραγωδία που έλαβε χώρα στην Ρόδο με αρνητικό πρωταγωνιστή το μέλος της οικογένειας μας Κωνσταντίνο Μοίρα:

1.- Εκφράζουμε με αίσθημα βαθιάς οδύνης και ενσυναίσθησης τα θερμότερα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια της αδικοχαμένης Δώρας Ζαχαριά.

2.-Ζητούμε από την οικογένεια της Δώρας και τους οικείους της  ειλικρινή συγνώμη για την πράξη του γιου μας, την οποία καταδικάζουμε, απερίφραστα, αναλογιζόμενοι την ηθική μας ευθύνη. 

 3.-Αποδοκιμάζουμε πλήρως τις διαδοχικές δηλώσεις/παραλήρημα του περίφημου «θείου» στα τηλεοπτικά κανάλια ΑΝΤ1 και STAR, ο οποίος λειτούργησε χωρίς να μας ενημερώσει και χωρίς να λάβει την  έγκριση μας,  εκφράζοντας απόψεις  που φυσικά δεν ενστερνιζόμαστε, αλλά και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τις αντιλήψεις της οικογένειας μας. 

4.-Ζητούμε κατανόηση για τις κενές περιεχομένου, ημιτελείς και αφιλτράριστες «δηλώσεις» μελών της οικογένειας μας, οι οποίες ελήφθησαν με παραπλανητικό τρόπο την πρώτη μέρα μετά το περιστατικό και δεν είχαν κανένα σκοπό να προκαλέσουν το κοινό αίσθημα. 

5.- Η αλήθεια είναι ότι δεν αναζητούμε δικαιολογίες, οι οποίες άλλωστε δεν υπάρχουν, αλλά χώρο και χρόνο ώστε να συνειδητοποιήσουμε τι έχει συμβεί, να πενθήσουμε την Δώρα και τον Κώστα και να ανέβουμε τον Γολγοθά που έχουμε μπροστά μας. Όμως, ως γονείς συνεχίζουμε να αγαπάμε τον Κώστα μας με βάση και τα σαράντα χρόνια της ζωής του χωρίς να τον κρίνουμε μόνο από την εν λόγω, σαφώς κατακριτέα και αδιανόητη, πράξη του.

Οι δηλώσεις του θείου του γυναικοκτόνου της Ρόδου

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του ο θείος του γυναικοκτόνου της Ρόδου, προσπάθησε να δικαιολογήσει τον ανιψιό του για τον φόνο της 32χρονης Δώρας. «Το παιδί δεν είναι το τέρας που παρουσιάζετε. Αυτό είναι η ένστασή μου. Έχετε μπλέξει πολλές ειδήσεις σε μία και παρουσιάζετε ένα πρόσωπο που δεν είναι αυτό που εσείς παρουσιάζετε. Ήταν ένας άνθρωπος ερωτευμένος, παθιασμένος με την κοπέλα, όπως είναι ο κάθε ένας με τη σχέση του και καλά κάνει και είναι. Γιατί έτσι πρέπει να είσαι. Και από εκεί και πέρα, η κάθε μία από εσάς θα πρέπει να σέβεται αυτό που ο καθένας από εσάς, σας προσφέρει.

Όχι μέχρι να μας ρίξετε ''ναι, εντάξει μωρούλι μου'' και όταν σας φτιάξουμε τα σπίτια που θέλετε ξαφνικά ''θέλω την ελευθερία μου''. Εντάξει, ο καθένας από εμάς θα ζήλευε. Ο καθένας όμως αντιδρά διαφορετικά. Δεν πήρε ένα όπλο ξαφνικά. Για να φτάσει στο σημείο αυτό και πολύ περισσότερο για να φτάσει στο σημείο να αυτοκτονήσει, που για να το κάνει άνθρωπος είναι πολύ δύσκολο, πρέπει να την έχει λατρέψει.

Δεν δικαιολογώ καμία πράξη βίας. Αλλά δεν μπορείτε να παρουσιάζετε όλους τους φονιάδες σαν να είναι τα τέρατα που τους παρουσιάζετε. Παρουσιάζετε όλες τις γυναίκες τελευταία σαν θύματα. Δεν είστε όλες θύματα. Υπάρχετε και εσείς που είσαστε με αγγελική μορφή, κούκλες, αλλά εξωτερικά και μόνο. Στο μέσα βάλτε μια άλλη λεξούλα. Χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν, αλλά δε θέλω και εσείς να θίξετε την οικογένειά μου», είπε ο θείος του γυναικοκτόνου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Λατινοπούλου ειρωνεύεται τον Ιάσονα Αποστολόπουλο: «Αχου και δεν μας νοιάζει! Ας σας κρατήσουν εκεί»

Ελλάδα 03.10.2025
Αυτή τη φορά «τα έβαλε» με τον ακτιβιστή Ιάσονα Αποστολόπουλο που μαζί με άλλους Έλληνες αιχμαλωτίστηκε από το Ισραήλ

Βασίλης Παϊτέρης: Ελεύθερος αφέθηκε ο τραγουδιστής ‑ «Είναι πολύ λιγότερα τα χρέη του»

Ελλάδα 03.10.2025
Οι δηλώσεις του δικηγόρου του γνωστού τραγουδιστή μετά την απρόσμενη εξέλιξη

ΗΠΑ: Ποινή φυλάκισης σε γυναίκα που επιχείρησε να πνίξει 3χρονη Παλαιστίνια

Κόσμος 03.10.2025
Μία 43χρονη Τεξανή καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών για απόπειρα πνιγμού ενός τρίχρονου κοριτσιού παλαιστινιακής καταγωγής.

«Ο φονιάς είναι έξω, μου σκότωσε τα παιδιά και πρέπει να πληρώσει»

Ελλάδα 03.10.2025
Συγκλονίζει η μητέρα του Ακη και της Χαριτίνης που σκοτώθηκαν σε τροχαίο

Έκλεισε το αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω drones που θεάθηκαν στην περιοχή

Κόσμος 03.10.2025
Eπαναλειτουργεί από σήμερα το πρωί

Ξυλοδαρμός γυναίκας δικηγόρου μέσα στο δικαστήριο: «Μου άστραψε χαστούκι και με γρονθοκόπησε»

Ελλάδα 03.10.2025
Δέχθηκε χτυπήματα από τον αντίδικο της εντολέως της - Στο σημείο κλήθηκε αστυνομία και το ΕΚΑΒ

Αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς στην Ομόνοια ‑ Ένας τραυματίας

Ελλάδα 03.10.2025
Ο άνδρας που πυροβολήθηκε, τραυματίστηκε στον ώμο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Καιρός 03.10.2025
112 για έντονα φαινόμενα σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Σέρρες, Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Λήμνο

Αδιανόητο: η Ρόμα αστόχησε τρεις φορές στο ίδιο πέναλτι!

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Οζέρ έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής, αποκρούοντας και τις τρεις εκτελέσεις