E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μπέρδεψαν τα μωρά στη γέννα ‑ Όταν το έμαθαν έκαναν μια απροσδόκητη επιλογή

Μια απίστευτη ιστορία που ξεκίνησε την παραμονή πρωτοχρονιάς του 1998

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/9/2021 | 18:30

Μπέρδεψαν τα μωρά στη γέννα ‑ Όταν το έμαθαν έκαναν μια απροσδόκητη επιλογή

Είναι μια ιστορία από εκείνες που αν τη βλέπαμε στον κινηματογράφο θα θεωρούσαμε ότι είναι υπερβολική και πως αυτά δε συμβαίνουν στην πραγματικότητα. Πρόκειται για την ιστορία των δύο μωρών κοριτσιών, που από λάθος, μπερδεύτηκαν οι οικογένειές τους στο μαιευτήριο πριν από αρκετά χρόνια  στη Σικελία.

Το λάθος ανακάλυψαν οι γονείς των παιδιών όταν τα κορίτσια ήταν, πλέον, τριών ετών. Και αυτή η ανακάλυψη, έφερε τους γονείς αντιμέτωπους με ένα μεγάλο δίλημμα: θα απομάκρυναν τα νήπια από την οικογένεια που είχαν γνωρίσει όλη τους τη μέχρι τότε ζωή;

Η συνέχεια της ιστορίας είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Τα δύο ζεύγη γονέων, αποφάσισαν να μεγαλώσουν τις κόρες τους μαζί, κάτω από την ίδια στέγη.

Πρόκειται για την Κατερίνα Αλάνια (Caterina Alagna) και τη Μέλισσα Φοντέρα (Melissa Fodera), από το μικρό ψαροχώρι Μάζαρα ντελ Βάλλο της Σικελίας. Τα δύο κορίτσια ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτής παράξενης ιστορίας.

Η Μαριλένα Αλάνια και η Τζιζέλα Φοντέρα γέννησαν από ένα κοριτσάκι με διαφορά 15 λεπτών, την 31η Δεκεμβρίου 1998. Μόλις άλλαξε ο χρόνος, οι νοσοκόμες της βάρδιας του μαιευτηρίου, σε κάποιο περίεργο παιχνίδι της μοίρας, μπέρδεψαν τα δύο μωρά.

Και οι δύο λεχώνες, την ημέρα εξιτηρίου από το μαιευτήριο, αναρωτήθηκαν γιατί τα μωρά τους δεν φορούσαν τα ρούχα που οι ίδιες είχαν φέρει αλλά από το νοσοκομείο τις διαβεβαίωσαν ότι επρόκειτο για ένα μπέρδεμα ενδυματολογικής φύσης.

Τρία χρόνια αργότερα, καθώς η Μαριλένα έπαιρνε την κόρη της Τζιζέλα από τον παιδικό σταθμό, είδε κάτι που τη συγκλόνισε. Ένα άλλο παιδί, με το όνομα Κατερίνα, έμοιαζε απίστευτα με τις άλλες δύο βιολογικές κόρες της. Η Κατερίνα είδε αργότερα και η μητέρα του κοριτσιού, τη Τζιζέλα και θυμήθηκε ότι την είχε ξανασυναντήσει στο μαιευτήριο. Και κάπως έτσι «κούμπωσαν» όλα. Το μπέρδεμα δεν ήταν ενδυματολογικής φύσης.

Το τεστ DNΑ και το μεγάλο δίλημμα

Δύο εβδομάδες αργότερα, οι εξετάσεις DNA επιβεβαίωσαν τις υποψίες της. Και οι δύο μητέρες ευχόντουσαν να μη χρειαστεί να έρθουν αντιμέτωπες με το δίλημμα. «Προκαλώ οποιονδήποτε μεγαλώσει μια κόρη για τρία χρόνια να την εγκαταλείψει για ένα απλό λάθος», δήλωσε σε συνέντευξή της στους βρετανικούς Times η Φοντέρα. Οι οικογένειες αποφάσισαν ότι, η καλύτερη λύση για όλους, θα ήταν να εγκλιματιστούν στη νέα κατάσταση. Κορίτσια και γονείς άρχισαν να περνούν, σταδιακά, χρόνο όλοι μαζί. Εντέλει η κατάσταση εξελίχθηκε τόσο καλά που άμεσα ναυάγησε και το σχέδιο που είχαν προτείνει οι ειδικοί, να κάνουν όλοι ένα εξάμηνο διάλειμμα.

Οικογένεια από επιλογή

Οι μικρές Μελίσσα και Κατερίνα έμαθαν την αλήθεια στην ηλικία των 8 ετών. Το μόνο πρόβλημα με το οποίο ήρθαν αντιμέτωπες ήταν η αλλαγή των ονομάτων τους. Οι δύο τους είναι πλέον ενήλικες και απόλυτα συμφιλιωμένες με την κατάσταση. Η ιστορία τους έγινε βιβλίο από τον Μάουρο Καπορίτσιο αλλά και ταινία, στην τηλεόραση της RAI. «Τα κορίτσια ουσιαστικά μεγάλωσαν με τέσσερις γονείς και οκτώ παππούδες και γιαγιάδες και το πείραμα λειτούργησε... Σήμερα μοιάζουν περισσότερο με δίδυμες παρά με αδελφές και υπάρχει ένα είδος αγάπης που συνδέει τις δύο οικογένειες», δήλωσε πρόσφατα στους Times ο συγγραφέας.

Η απίθανη ιστορία των δύο αδελφών είναι η απόδειξη ότι, πολλές φορές, οι οικογενειακοί δεσμοί που δημιουργούμε από επιλογή μπορούν να είναι πολύ ισχυρότεροι από τους βιολογικούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2026: Η αμφιλεγόμενη εμφάνιση του Ισραήλ στον Α΄ Ημιτελικό υπό αποδοκιμασίες

E-Daily 3.Left 13.05.2026
Εν μέσω έντονων πολιτικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, ο εκπρόσωπος του Ισραήλ ανέβηκε στη σκηνή της Eurovision προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις από το κοινό

Eurovision 2026: Η Ελλάδα υποχωρεί στα στοιχήματα μετά την εμφάνιση του Akylas στον πρώτο ημιτελικό

E-Daily 3.Left 13.05.2026
Έντονες μεταβολές στις αποδόσεις των στοιχηματικών γραφείων για τη Eurovision 2026

Eurovision 2026: Ο Ακύλας πέρασε… με την πρώτη στον Μεγάλο Τελικό

E-Daily 3.Left 13.05.2026
Ο Ακύλας με το «Ferto» εξασφάλισε την πρόκριση της Ελλάδας στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 16 Μαΐου.

Η Lucille Ball έκανε την τηλεόραση να πει για πρώτη φορά τη λέξη που όλοι φοβόντουσαν

E-Daily 3.Left 13.05.2026
Όταν η πρώτη τηλεοπτική εγκυμοσύνη θεωρήθηκε «σκάνδαλο» στην Αμερική του ’50

Eurovision 2026 – Α΄ Ημιτελικός: Η Φινλανδία εντυπωσίασε με φωτιές και σπασμένη χορδή βιολιού – Το μεγάλο φαβορί έδωσε το παρών

E-Daily 3.Left 13.05.2026
Η Linda Lampenius και ο Pete Parkkonen ανέβηκαν στη σκηνή του Wiener Stadthalle και κέρδισαν τις εντυπώσεις με μια ερμηνεία που επιβεβαίωσε τα προγνωστικά

Eurovision 2026: Ο Akylas μεταμορφώνει το My Number One και «ανατρέπει» την Eurovision – Δείτε το βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Το Ferto προκαλεί σεισμό στα στοιχήματα με μια εντυπωσιακή εμφάνιση που αφήνει άναυδη την Ευρώπη

Τρελά ερωτευμένος ο Μελ Γκίμπσον: Τα δημόσια φιλιά με την ηθοποιό από την Ιταλία, ποια είναι

E-Daily 3.Left Χτες
Ο 70χρονος ηθοποιός, ο οποίος χώρισε από τη σύντροφό του Ρόζαλιντ Ρος πριν από πέντε μήνες, έδειχνε ξεκάθαρα γοητευμένος από τη 44χρονη Ιταλίδα

Νίκος Ευαγγελάτος: Γιατί αποχωρεί εκτάκτως από το Live News;

E-Daily 3.Left Χτες
Η δήλωση για την οικογενειακή υποχρέωση

Φώναξαν «ψωνάρα» την Ιωάννα Τούνη στη μέση του δρόμου: Το περιστατικό με τον γιο της

E-Daily 3.Left Χτες
Αγνωστη πήγε να χαϊδέψει το παιδί της influencer στο πρόσωπο ενώ δεν ήθελε και όταν εκείνη πήγε να της εξηγήσει, η γυναίκα αντέδρασε

Η Σούπερ Κική κατά της εκπομπής της Κατερίνας Καινούργιου: «Κοπριές θα το φυσάτε και δεν θα κρυώνει»

E-Daily 3.Left Χτες
Τη συνέντευξη της Σούπερ Κική στον Φειδία Παναγιώτου σχολίασαν το πρωί της Τρίτης 12 Μαΐου η Κατερίνα Καινούργιου και οι συνεργάτες της στην «Super Κατερίνα»

Σταύρος Φλώρος: Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του παίκτη του Survivor – Η ανακοίνωση της Acun Media

E-Daily 3.Left Χτες
Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο παίκτης του Survivor, Σταύρος Φλώρος τραυματίστηκε σοβαρά, κατά τη διάρκεια ψαροντούφεκου στον Αγιο Δομίνικο