Γώγος: Να προετοιμαζόμαστε για διαθέσιμες κλίνες στα παιδιατρικά τμήματα
«Τα κρούσματα σε απόλυτους αριθμούς είναι σχετικά σταθερά»
Δημοσίευση 24/9/2021 | 11:41

Μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα κορωνοϊού στα παιδιά, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.
Ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος επισήμανε την ανάγκη να δημιουργηθούν νέες κλίνες στα παιδιατρικά τμήματα για το επόμενο κύμα. «Γύρω στο 25% των κρουσμάτων καθημερινά είναι παιδιά. 500 είναι ο καθημερινός μέσος όρος των μέσων κρουσμάτων» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Ο κ. Γώγος ανέφερε, επίσης, πως «η προσπάθειά μας είναι να ανιχνεύουμε συνεχώς τα παιδιά που νοσούν και να απομονώνονται. Τα κρούσματα σε απόλυτους αριθμούς είναι σχετικά σταθερά». Ο κ. Γώγος εξέφρασε την ανησυζχία του μιας και αυτά τα δεδομένα είναι σε καλές καιρικές συνθήκες.
Όσον αφορά τα πρωτόκολλα για τα σχολεία ο καθηγητής συμπλήρωσε ότι τίποτα δεν είναι παγιωμένο. «Δεν βλέπουμε ακόμα κάποια επιδείνωση, διότι ζούμε ακόμα την περίοδο του καλοκαιριού. Χρειάζεται πολύ καλή επιτήρηση και πολλά τεστ» είπε.
Παράλληλα, ο κ. Γώγος είπε ότι υπάρχει τάση για αύξηση κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα, όμως ακόμα η κατάσταση είναι σταθερή. «Το πρόβλημα είναι ότι οι δείκτες είναι ανερχόμενοι» στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και υπάρχει σταδιακή επιβάρυνση στο σύστημα, επισήμανε. Επομένως, πρέπει να προετοιμαζόμαστε, ώστε να υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες το επόμενο διάστημα. Τέλος, ο καθηγητής ανέφερε πως η Βόρεια Ελλάδα είναι η περιοχή με τη λιγότερη εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα.
Μεγάλες αλλαγές στις πολυκατοικίες: Τι θα ισχύει για συνιδιοκτησία και κοινόχρηστα
Βίαια επεισόδια στα Τίρανα με τραυματίες: Δακρυγόνα, πέτρες και συλλήψεις έξω από το αλβανικό Κοινοβούλιο – βίντεο και φωτογραφίες
Έρχονται αλλαγές στα αυτοκίνητα από 7 Ιουλίου ‑ Πώς επηρεάζονται τα νέα οχήματα
Φωτιά στην Αρτα: Τι συμβαίνει στη Στρογγυλή και ποιοι έλαβαν μήνυμα του 112
ΕΚΤΑΚΤΟ E-Daily 2.TopNews 02.07.2026






