Emma Shapplin ‑ Alessandro Safina
Δημοσίευση 21/9/2021 | 11:17

ΑΘΗΝΑ - Christmas Theater
Για πρώτη φορά, η ανεπανάληπτη Γαλλίδα ντίβα της ποπ όπερας συναντά έναν ακαταμάχητο Ιταλό τενόρο!
EMMA SHAPPLIN
ALESSANDRO SAFINA
ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ 100 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΖΩΝΤΑΝΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ – ΧΟΡΩΔΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021
CHRISTMAS THEATER
ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ(ΒΕΪΚΟΥ)
Spente le stelle, La Notte Etterna, Luna, Con Te Partiro και άλλες μεγάλες στιγμές από δύο αξεπέραστες φωνές που αγγίζουν την ψυχή..
Δύο χρόνια μετά την μεγάλη της επιτυχία με δύο Sold out συναυλίες στο Christmas Theater, η μοναδική Emma Shapplin έρχεται ξανά στην Ελλάδα, αυτή τη φορά με μια σύμπραξη που θα είναι το συναυλιακό γεγονός της χρονιάς. Δίπλα της θα έχει έναν διάσημο Ιταλό τενόρο, τον Alessandro Safina.
Ρομαντική, μυστηριώδης και φλογερή η Emma Shapplin συνδυάζει την ένταση και την συναισθηματική φόρτιση της όπερας με τον αισθησιασμό και την αμεσότητα της ποπ μουσικής. Μια φωνή που αποτελεί την πιο τρανταχτή απόδειξη ότι η μουσική δεν εντάσσεται σε κατηγορίες, δεν υπακούει σε κανόνες και κομφορμισμούς. Μετά την τεράστια επιτυχία του «Spente le stelle» αλλά και τις απίστευτες πωλήσεις του δίσκου «Carmine Meo» που έχει φτάσει στο ρεκόρ των 1.500.000 αντιτύπων, η καριέρα της απογειώθηκε.
Όπως έχει δηλώσει και η ίδια: «Το πρώτο μου άλμπουμ το «Carmine Meo» που σημαίνει Η μελωδία μου γεννήθηκε από το πάθος μου για την όπερα, και μάλιστα για την ιταλική, από τον Γκαετάνο Ντονιτσέττι ως τον Βιντσέντζο Μπελλίνι. Η φωνή μου πλέον καλύπτει μια μεγάλη έκταση από οκτάβες, εναλλάσσεται με ορχήστρα, ρυθμικά loops, μπάσο, κρουστά, φυσικούς ήχους και μια χορωδία όπερας. Δεν θα έλεγα ότι μου ταιριάζει ούτε ο χαρακτηρισμός ντίβα, ούτε ο χαρακτηρισμός Ποπ τραγουδίστρια. Δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες. Προτιμώ τις ελεύθερες απόψεις που λένε ότι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και κάθε άνθρωπος έχει πάνω του έναν λόγο για να τον ερωτευτείς...»
Η Έμα Σάπλιν δηλώνει και πάλι έτοιμη να μας καταπλήξει. Σε μια παράσταση που συμμετέχει ζωντανή ορχήστρα και χορωδία – σχεδόν 100 συντελεστές- δεν παρουσιάζει τόσο μια ντίβα της όπερας ή ένα ποπ είδωλο, αλλά μια ερμηνεύτρια της οποίας η μουσική αναδύεται από τα βάθη της ψυχής της...
Μαζί της σε αυτή την βραδιά θα έχει τον διάσημο Ιταλό τενόρο Αλεσάντρο Σαφίνα σε μια μοναδική συνάντηση που θα μείνει στην ιστορία.
Ο Alessandro Safina είναι ένας ακόμα σημαντικός εκπρόσωπος της Ποπ Όπερας. Σπούδασε όπερα στην Φλωρεντία και αμέσως ανακάλυψε ένα μουσικό στυλ που συνδυάζει το λυρικό τραγούδι με την ποπ μουσική, ένα δικό του μοναδικό στυλ που οι κριτικοί το ονόμασαν “Pop Op”. Στα live του συνδυάζει διάσημες άριες με σπουδαία ροκ και ποπ τραγούδια. Έγινε διάσημος από το άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 2002 με τίτλο “Pop Opera” το οποίο ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο πωλήσεις. Εκεί μας παρουσίασε και την μεγάλη του επιτυχία, το τραγούδι “Luna”. Ακολούθησαν εμφανίσεις σε μεγάλες όπερες σε όλο τον κόσμο αλλά και συνεργασίες με σπουδαίους Pop καλλιτέχνες.
Πέρα από τα διάσημα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει, συμμετέχει και στο soundtrack της ταινίας Moulin Rouge!,τραγουδώντας το "Your Song" του Έλτον Τζον σε ντουέτο με τον ηθοποιό Γιούαν ΜακΓκρέγκορ. Όταν ρωτήθηκε αν έχει προσωπικό σύνθημα, απάντησε στον Guardian: «Ακολουθήστε τα όνειρά σας».
Η Emma Shapplin και ο Alessandro Safina έρχονται στο Christmas Theater με ζωντανή ορχήστρα και χορωδία για να αποδείξουν την δύναμη της μουσικής, γιατί η όπερα είναι μια μοναδική εμπειρία όταν συνδυάζεται με μελωδίες που έχουν κερδίσει την καρδιά μας. Όπως λέει και η Έμα Σάπλιν: “Η τέχνη γεννιέται και προκύπτει από το συναίσθημα, από την ευαισθησία. Ακόμη και όταν δεν θέλουμε να βάλουμε συναίσθημα στη φωνή μας, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να την αφήσουμε να αποδώσει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων που έχει ως όργανο. Πιστεύω ότι η φωνή μας αντανακλά απόλυτα όχι μόνο την προσωπικότητά μας αλλά ακόμη και αυτό που έχουμε μέσα στο μυαλό μας, ακόμη και τη στιγμή που μιλάμε. H φωνή είναι ένα όργανο το οποίο συνδέεται με όλο μας το σώμα..»
Ζήστε μια βραδιά με δύο αξεπέραστες φωνές που θα σας μείνει αξέχαστη!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
EMMA SHAPPLIN – ALESSANDRO SAFINA
ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΑΙ ΧΟΡΩΔΙΑ
CHRISTMAS THEATER
ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ (ΒΕΪΚΟΥ)
ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021 ΣΤΙΣ 21.00
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
VIP ΖΩΝΗ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ 68 ΕΥΡΩ
Α ΖΩΝΗ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ 58 ΕΥΡΩ
Β ΖΩΝΗ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ 48 ΕΥΡΩ
Γ ΖΩΝΗ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ 38 ΕΥΡΩ
Δ ΖΩΝΗ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ 28 ΕΥΡΩ
Ε ΖΩΝΗ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ 18 ΕΥΡΩ, ΠΑΙΔΙΚΟ – ΕΦΗΒΙΚΟ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ – ΑΝΕΡΓΩΝ-ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ: 13 ΕΥΡΩ
ΘΕΣΕΙΣ ΑΜΕΑ (ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΚΡΑΤΗΣΗ): 13 ΕΥΡΩ, ΣΥΝΟΔΟΣ: 18 ΕΥΡΩ
ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ,
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 211 77 01 700
ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΑΜΕΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ 211 77 01 700
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 211 77 01 700, WWW.VIVA.GR, WWW.CHRISTMASTHEATER.GR
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
5ο επετειακό Japan Festival 2026: Ένα διήμερο γεμάτο Ιαπωνία!
Φεστιβάλ
17.02.2026
4 και 5 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου
the great nothing ‑ Το νέο έργο της Αντωνίας Οικονόμου στο Τζάμια Κρύσταλλα
Θέατρο+Χορός
14.02.2026
ΑΘΗΝΑαπό 05/02 έως 28/02
Έρχεται η παράσταση «Γουέστερν» στο Μικρό Κεραμεικό
Θέατρο+Χορός
12.02.2026
ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥαπό 19/02 έως 30/04
«Μια ελληνική λέξη που αγαπώ»: Εκπαιδευτική δράση του Σ.ΕΚ.Β. για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας
Cityλάιφ
09.02.2026
Η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού, αποτελεί μια ημερομηνία ορόσημο για τον ελληνισμό
Career Path Youth στις 10 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου
Cityλάιφ
04.02.2026
ΚΟΡΙΝΘΟΣ10/02
The Greek Film Festival in Berlin: Πρόγραμμα ταινιών και εκδηλώσεων 2026
Σινεμά
03.02.2026
Το The Greek Film Festival in Berlin θα σηκώσει αυλαία για 11η φορά στον κινηματογράφο Babylon, στις 25-29 Μαρτίου 2026
Athens Fashion Trade Show: Νέες συλλογές SS26 στο Metropolitan Expo
Cityλάιφ
28.01.2026
Η Athens Fashion Trade Show θα πραγματοποιηθεί από 29 Ιανουαρίου έως 1 Φεβρουαρίου στο Metropolitan Expo, παρουσιάζοντας τις συλλογές Ανοιξη / Καλοκαίρι 2026 (SS26)
Fuckup Nights Thessaloniki επιστρέφει για 2η χρονιά ‑ 4 αληθινές ιστορίες που αξίζει να ακουστούν
Cityλάιφ
28.01.2026
Ετοιμαστείτε για γέλιο, γνώση και δημιουργία από μια κοινότητα που μετατρέπει την αποτυχία σε ευκαιρία για εξέλιξη!
29ο Παζάρι Βιβλίου 2026
Cityλάιφ
20.01.2026
Στην Πλατεία Κλαυθμώνος από τις 23 Ιανουαρίου – 15 Φεβρουαρίου 2026, 200 Εκδότες – Χιλιάδες Βιβλία – Τιμές από 1 €






