E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Ζέστη, θολή ατμόσφαιρα και μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς

Το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ

Δημοσίευση 19/9/2021 | 12:34

Καιρός: Ζέστη, θολή ατμόσφαιρα και μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, μέγιστες θερμοκρασίες της τάξης των 35-37 βαθμών Κελσίου αναμένονται την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Επίσης πολύ υψηλός αναμένεται και ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα αυτής το επόμενο διήμερο Κυριακή-Δευτέρα (19/09-20/09).

Κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικά ισχυρές καταιγίδες κυρίως σε Ήπειρο, Μακεδονία, Θεσσαλία και Θράκη όπου δεν αποκλείονται και τοπικές χαλαζοπτώσεις κυρίως στα βορειότερα τμήματα. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται οι μέγιστες θερμοκρασίες για την Κυριακή 19/09 Κελσίου (Εικόνα 1).

Ιδιαίτερα δυσμενείς πυρο-μετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν στη χώρα μας και ειδικότερα στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα αυτής, κατά την Κυριακή 19 και τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021. Με βάση τον Καναδικό πυρομετεωρολογικό δείκτη που υπολογίζει επιχειρησιακά το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, πολύ υψηλή επικινδυνότητα αναμένεται σήμερα, Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021, σε Φθιώτιδα, Βοιωτία, Αττική, Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία, Θεσσαλία και τοπικά σε τμήματα της Μακεδονίας και της Κρήτης (Εικόνα 2).

Eπικινδυνότητα για εκδήλωση και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών με βάση τον Καναδικό πυρομετεωρολογικό δείκτη που υπολογίζει επιχειρησιακά το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr για την Κυριακή 19/09/2021.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Κυριακή

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 20 έως 35 και κατά τόπους 36 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 18 και 31 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Από τα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση του καιρού προβλέπεται το βράδυ.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Από τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αρχικά γενικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού προβλέπεται το βράδυ.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις και πιθανώς να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ώρα του νέου Πάπα: Σήμερα συνεδριάζει το Κονκλάβιο ‑ Πότε θα βγει ο πρώτος καπνός

Κόσμος 07.05.2025
Oι 133 εκλέκτορες – κάτω των 80 ετών – θα κλειστούν στον ιστορικό ναό εντός του Βατικανού για να επιλέξουν τον διάδοχο του Πάπα Φραγκίσκου.

Ακίνητα: Πόσο ακόμη θα ανέβουν οι τιμές τους ‑ Η προειδοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος

Οικονομία 07.05.2025
Η ΤτΕ «βλέπει» ανοδική αγορά, περιορισμένη προσφορά και επιβάρυνση των νοικοκυριών - Τα τελευταία στοιχεία για τιμές, ενοίκια και νέα οικοδομή

Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που η 39χρονη τοποθετεί τη βόμβα

Ελλάδα 07.05.2025
Περνούσαν αυτοκίνητα και άνθρωποι κοντά στο σημείο

Τουλάχιστον 11 άμαχοι νεκροί στις εχθροπραξίες Ινδίας και Πακιστάν ‑ Ανταλλαγές πυρών στο Κασμίρ

Κόσμος 07.05.2025
Το Νέο Δελχί επιβεβαίωσε πως διέταξε στρατιωτική επιχείρηση

Γυναικοκτονία στην Πολωνία: Βίντεο με τις τελευταίες κινήσεις της 16χρονης Μάγια πριν εξαφανιστεί

Κόσμος Χτες
Τα τελευταία μηνύματα που έστειλε η ανήλικη με τη φίλη της

Παιδί 12 ετών συνελήφθη για ξυλοδαρμό δύο αστυνομικών

Κόσμος Χτες
Η αστυνομία πιστεύει ότι έδινε εντολές σε μεγαλύτερους του

Επεισοδιακή συνέντευξη Τραμπ – Κάρνεϊ: «Ο Καναδάς δεν πωλείται»

Κόσμος Χτες
Επεισοδιακή η πρώτη συνάντηση του Καναδού πρωθυπουργού με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο

Οι ΗΠΑ «κατασκεύασαν υπόγεια πόλη αξίας 21 τρισεκατομμυρίων» για να επιβιώσουν οι πλούσιοι σε περίπτωση αποκάλυψης

Κόσμος Χτες
Τι υποστήριξε η 74χρονη Catherine Austin Fitts με θητεία στον Λευκό Οίκο και πρώην βοηθός υπουργού στην κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου

Οι 9 παράγοντες που οδηγούν τους έφηβους σε προβληματική χρήση των social media

Tech + Science Χτες
Σχεδόν όλα τα παιδιά ηλικίας 12-18 ετών διαθέτουν smartphone και περνούν πολλές ώρες καθημερινά συνδεδεμένα στο διαδίκτυο