E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέφτουν από τις κυλιόμενες γιατί αρνούνται να πιαστούν από την κουπαστή λόγω κορωνοϊού

Δώδεκα άνθρωποι έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους

Δημοσίευση 17/9/2021 | 15:24

Πέφτουν από τις κυλιόμενες γιατί αρνούνται να πιαστούν από την κουπαστή λόγω κορωνοϊού

Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν σοβαρά στο Λονδίνο, στην προσπάθειά του να αποφύγουν την κουπαστή από τις κυλιόμενες σκάλες. Όπως αποκαλύπτει η Telegraph, πολλοί Λονδρέζοι φοβούμενοι ότι θα κολλήσουν κορονοϊό αρνούνται να κρατηθούν από την κουπαστή με αποτέλεσμα να πέφτουν με τραγικές, πολλές φορές, συνέπειες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, στο Λονδίνο δεκάδες έπεσαν από κυλιόμενες σκάλες στο μετρό ενώ 23 έπεσαν από σκάλες λεωφορείων. Είναι περισσότεροι συγκριτικά με άλλα τρίμηνα της περιόδου 2020-2021, σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph.

Ένας από τους «μεγαλύτερους κινδύνους» για την ασφάλεια των χρηστών είναι να μην κρατιούνται και να πέφτουν καθώς πιστεύουν ότι «η κουπαστή δεν είναι καθαρή λόγω της πανδημίας», σχολίασε ο Άντι Λορντ, γενικός διευθυντής του μετρό του Λονδίνου, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Οι ηλικιωμένοι είναι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο, με την πτώση τους να συμβαίνει συχνά όταν προσπαθούν να μεταφέρουν κάποια τσάντα στην κυλιόμενη σκάλα, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ένας άλλος παράγοντας πτώσης είναι η κατάσταση μέθης ορισμένων επιβατών, σύμφωνα με τον ίδιο, με την αύξηση των νυκτερινών εξόδων καθώς ήρθη το lockdown.

Εκτός από το καθεστώς εντατικού καθαρισμού του δικτύου που έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή, ο φορέας μεταφορών (TfL) αναμένει την επέκταση της εγκατάστασης, που ξεκίνησε τον περασμένο χρόνο, συσκευών υπεριώδους ακτινοβολίας στις κουπαστές των κυλιόμενων σκαλών για να εξαφανίζεται κάθε ίχνος του ιού.

Έκθεση της TfL για την ασφάλεια των επιβατών, που περιλαμβάνεται στο δημοσίευμα της Telegraph και έγινε γνωστή αυτή την εβδομάδα, καταδεικνύει ότι ο αριθμός των τραυματιών ανά εκατομμύριο χρήστες είναι αυτή τη στιγμή «πάνω από τον στόχο» που έχει ορίσει ο ίδιος ο φορέας.

«Ο αριθμός των προσώπων που έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί αυξήθηκε με την επιστροφή των επιβατών στο δίκτυο. Ο αριθμός των τραυματισμών που συνέβησαν στις απλές ή τις κυλιόμενες σκάλες παραμένει σχετικά αυξημένος», σύμφωνα με το έγγραφο. «Σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, υπάρχει μια μικρή αύξηση στον αριθμό των τραυματισμών, στους οποίους η κατάσταση μέθης έπαιξε ρόλο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Ελλάδα 11.04.2026
Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Ελλάδα 11.04.2026
Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Ελλάδα 11.04.2026
Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Καιρός 11.04.2026
Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Ελλάδα 11.04.2026
Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Κόσμος 11.04.2026
Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ιρανικές πηγές: «Το πρόσωπο του Μοτζταμπά Χαμενεΐ έχει παραμορφωθεί, υπέστη σοβαρά τραύματα στα πόδια»

Κόσμος 11.04.2026
Ο 56χρονος αναρρώνει και παραμένει σε πνευματική διαύγεια, ανέφεραν στο Reuters άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον στενό του κύκλο

Ο ιερέας της Χίου που ξεχωρίζει με τον μοναδικό τρόπο μετάδοσης του μηνύματος της Ανάστασης

Ελλάδα 11.04.2026
Ο ιερέας που έχει γίνει διάσημος για τον χαρακτηριστικό τρόπο που μεταφέρει το μήνυμα της Ανάστασης του Ιησού