LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

H σκανδαλώδης σeξουαλική ζωή του Τζιάκομο Πουτσίνι

Ίσως το σκανδαλώδης δεν αρκεί για να την περιγράψει...

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 15/9/2021 | 00:56

H σκανδαλώδης σeξουαλική ζωή του Τζιάκομο Πουτσίνι
@biography.com

Ο διάσημος Ιταλός συνθέτης Τζιάκομο Πουτσίνι είναι διάσημος για τις εκπληκτικές του όπερες, όπως η «La Boeheme» ή για τις μελωδίες του στη «Madama Butterfly». Ήταν όμως και γνωστός για την πλούσια και άκρως σκανδαλώδη σeξουαλική του ζωή. Και όταν λέμε σκανδαλώδης, το εννοούμε.

Αυτή ξεκίνησε την τελευταία 20ετία του 19ου αιώνα. Το 1884, ο Πουτσίνι ερωτεύτηκε την Ελβίρα Τζεμινιάνι. Το μόνο πρόβλημα ήταν πως η Τζεμινιάνι ήταν παντρεμένη με έναν παλιό του φίλο και συμμαθητή. Τον Ναρσίσο Τζεμινιάνι.

Ωστόσο ο Πουτσίνι επειδή ήξερε ότι ο συμμαθητής του ήταν άστατος και ο γάμος τους δεν ήταν ευτυχισμένος, θεώρησε πως μπορούσε να προχωρήσει. Η Ελβίρα έμεινε έγκυος και οι αδελφές του Πουτσίνι (μια από τις οποίες ήταν καλόγρια) αντέδρασαν. Πιο σφόδρα αντέδρασε ο Τζεμινιάνι, που τους απείλησε και τους κυνήγησε ανελέητα.

Ο Πουτσίνο και η Ελβίρα κράτησαν την τοποθεσία τους μυστική μέχρι να γεννηθεί το παιδί. Μόλις απέκτησαν τον γιο τους, ξεκίνησαν να ζουν μαζί. Οι τρεις τους και η κόρη της Ελβίρας από τον πρώτο της γάμο.

Ο Τζιάκομο Πουτσίνι

@wikipedia.org

Η ζωή στην ιταλική επαρχία θα μπορούσε να είναι ήσυχη. Αλλά όχι για τον Πουτσίνι. Η Ελβίρα είχε μετατραπεί σε μια εμμονική και ζηλιάρα γυναίκα. Είχε βέβαια τους λόγους της. Γιατί ο Πουτσίνι πρόλαβε γρήγορα να ερωτευτεί μια άλλη γυναίκα. Το 1900 φλέρταρε ανοιχτά με μια νεαρή κοπέλα με το όνομα Κορίνα. Την ερωτεύτηκε αμέσως και οι δυο τους ξεκίνησαν την παράνομη σχέση τους.

Η Ελβίρα έκανε τα πάντα για να τον εμποδίσει να τη βλέπει. Από εκρήξεις θυμού, μέχρι και απεργίες πείνας.

Μια μέρα, υποψιάστηκε ότι της είπε ψέματα ότι θα πάει για κυνήγι. Η Ελβίρα τον ακολούθησε και μόλις είδε την Κορίνα, της επιτέθηκε με την ομπρέλα. Έφτασε σπίτι πριν τον Πουτσίνι και μόλις τον είδε να φτάνει του επιτέθηκε με γροθιές και νυχιές. Την επόμενη ημέρα, η όψη του Πουτσίνι ήταν εντελώς αλλαγμένη, με τους φίλους του να τον ρωτάνε τι συνέβη. Κανένας δεν τον πίστεψε όταν τους είπε ότι έπεσε σε έναν θάμνο.

Μην ξεχνάτε κάτι. Η Ελβίρα ήταν ακόμα παντρεμένη με τον Ναρσίσο Τζεμινιάνι, αλλά ζούσε με τον Πουτσίνι. Δεν τον χώρισε ποτέ, αφού ο Ναρσίσο σκοτώθηκε το 1903, από τον σύζυγο μιας γυναίκας με την οποία είχε ερωτική σχέση. Ο δρόμος ήταν ανοιχτός για τον γάμο, αλλά Ο Πουτσίνι δεν ήταν φανατικός με την ιδέα.

Υπήρχε και η Κορίνα άλλωστε. Αλλά όταν έμαθε πως η Κορίνα είχε σχέση και με ακόμα έναν άνδρα, και μετά από μερικούς ομηρικούς καυγάδες, της έδωσε χρήματα για να φύγει από κοντά του και τελικά παντρεύτηκε την Ελβίρα το 1904. Ο γάμος όμως δεν έλυσε τα προβλήματα του ζευγαριού.

Η Ελβίρα Τζεμινιάνι

@londonfestivalopera.co.uk

Ο Πουτσίνι συνέχισε να την απατά. Ο αριθμός των ερωμένων του ξεπερνούσε τα δάχτυλα του ενός χεριού. Η Ελβίρα έψαχνε τα πράγματά του, τον παρακολουθούσε και τον κατηγορούσε συνέχεια για προδοσία. Αλλά η ιστορία γίνεται χειρότερη.

Η οικογένεια του Πουτσίνι είχε προσλάβει μια υπηρέτρια, την Ντόρια. Ο Πουτσίνι κάποια στιγμή της ειδοποίησε να ετοιμάσει την βίλα του. Όταν η Ντόρια πήγε, βρήκε στο κρεβάτι την κόρη της Ελβίρας με έναν λιμπρετίστα. Το ζήτημα είναι πως η Φόσκα, ήταν παντρεμένη. Έτσι για να μην πιστέψει κανείς την υπηρέτρια, είπε στην μητέρα της πως η Ντόρια είχε σχέση με τον Πουτσίνι. Η Ελβίρα το πίστεψε και της έκανε τη ζωή κόλαση. Την ακολουθούσε παντού και την έβριζε δημοσίως. Ο Πουτσίνι της υποσχέθηκε βοήθεια αλλά μάλλον δεν το έκανε. Γιατί τελικά η Ντόρια αυτοκτόνησε.

Ο Πουτσίνι σκέφτηκε κι εκείνος να αυτοκτονήσει. Αλλά δεν το έκανε. Η Ελβίρα ήταν αμετανόητη, διαδίδοντας πως η Ντόρια πέθανε μετά από άμβλωση. Η οικογένεια της Ντόρια ανακάλυψε πως η πέθανε παρθένα και μήνυσε την Ελβίρα για συκοφαντία. Καταδικάστηκε σε 5μηνη φυλάκιση, αλλά μετά την μεσολάβηση του Πουτσίνι δεν πέρασε ποτέ το κατώφλι των φυλακών.

Η Τζούλια Μανφρέντι

\

@theguardian.com

Βέβαια, η Ελβίρα δεν είχε απολύτως άδικο. Κάτι είχε υποψιαστεί και τα είχε βάλει με την Ντόρια. Μόνο που ξέσπασε σε λάθος άνθρωπο, γιατί ο Πουτσίνι, σύμφωνα με έγγραφα που βρέθηκαν το 2007, είχε σχέση με την ξαδέρφη της Ντόρια, την Τζούλια. Τα έγγραφα μάλιστα ανέφεραν πως ο Τζιάκομο Πουτσίνι και η Τζούλια Μανφρέντι απέκτησαν και ένα παιδί εκτός γάμου. Η Ντόρια μάλλον γνώριζε γι’ αυτή τη σχέση, ήξερε ότι ήταν αθώα, αλλά δεν ήθελε να προδώσει την ξαδέρφη της και τον εργοδότη της.

Μετά τη δίκη ο Πουτσίνι χώρισε για λίγο με την Ελβίρα, αλλά επέστρεψε σε αυτή. Μέχρι το θάνατό του το 1924, είχε σχέση και με την Τζούλια. Ο Πουτσίνι ζούσε όπως οι χαρακτήρες στις όπερες του. Η ζωή του ήταν γεμάτη απιστία και θυμό. Την σημερινή εποχή, δεν θα είχε την ίδια κοινωνική ανοχή που είχε πριν από έναν και πλέον αιώνα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δημήτρης Παπανώτας, από τις εκπομπές lifestyle ως το ΣΥΡΙΖΑ

Άνθρωποι 18.04.2024
Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ μένει τελικά ο Δημήτρης Παπανώτας

5 από τις πιο ακριβές φωτογραφίες που πουλήθηκαν ποτέ

ΝΕΑ 18.04.2024
Κάποιες μετρούν πάνε από έναν αιώνα ζωής

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι Θεός» : O Πρωθυπουργός της Ινδίας έχει φανατικό κοινό

Άνθρωποι 18.04.2024
Γιος ενός πωλητή τσαγιού σε μια μικρή πόλη στο Γκουτζαράτ

Η προέλευση και ο μύθος γύρω από το «κακό μάτι»

Ιστορικά 18.04.2024
Από που ξεκίνησε και γιατί είναι μπλε το φυλαχτό

Ποιοι Έλληνες celebrities θα είναι υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές

Άνθρωποι Χτες
ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει στα ψηφοδέλτιά τους πολλά γνωστά ονόματα

Η ανθρωπότητα έχει μόνο δύο χρόνια «για να σώσει τον πλανήτη»

Τεχνολογία Χτες
O πλανήτης μας αντιμετωπίζει μη αναστρέψιμη ζημιά

Η ιστορία του Παλιού Χρηματιστηρίου της Κοπεγχάγης που κάηκε ολοσχερώς

Αρχιτεκτονική Χτες
Στις φλόγες 400 χρόνια πολιτιστικής κληρονομιάς

Οι τρομακτικοί τρόποι που ο στρατός των ΗΠΑ χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη

ΝΕΑ Χτες
Τα σενάρια μπορεί να γίνουν πραγματικά τρομακτικά

Πώς η κλιματική κρίση μεγαλώνει την ανισότητα των φύλων

Τεχνολογία Χτες
Οι γυναίκες και τα κορίτσια περνούν ακόμα πιο δύσκολα

Το παγκόσμιο απόθεμα εμβολίου κατά της χολέρας έχει εξαφανιστεί ενώ τα κρούσματα εξαπλώνονται

Τεχνολογία Προχτές
Η ανάγκη για εμβόλια και οι περιορισμένοι πόροι

Ο μαραθώνιος που ξεμπρόστιασε το νικητή του αγώνα

ΝΕΑ Προχτές
Αυτός είναι αναμφίβολα ο πιο ντροπιαστικός τίτλος στην καριέρα του νικητή