E-Daily

To τελευταίο αντίο στο Μίκη

Η Ελλάδα αποχαιρετά σήμερα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 9/9/2021 | 12:16

Σε λίγη ώρα η κρητική γη θα έχει για πάντα στην αγκαλιά της τον Μίκη Θεοδωράκη - Συγκίνηση στο «τελευταίο αντίο» - Πλήθος κόσμου και βρακοφόροι αποτίουν φόρο τιμής στον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη

Η Ελλάδα αποχαιρετά σήμερα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. 

Υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του δήμου Χανίων που παιάνιζαν συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη, πλήθος κόσμου βρέθηκε από νωρίς στη Δημοτική Αγορά για να πει το τελευταίο αντίο. 

Κατά τη σύντομη στάση στη Δημοτική Αγορά, συγκεντρωμένοι με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησαν με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα τον Μίκη Θεοδωράκη, φωνάζοντας «αθάνατος».

Σε λίγη ώρα - καθώς δόθηκε παράταση μισής ώρας στο λαϊκό προσκύνημα - ο σπουδαίος Έλληνας, θα μεταφερθεί στο Γαλατά Χανίων, τον τόπο των προγόνων του, όπου και επέλεξε να είναι η τελευταία του κατοικία. 

Εκεί αναπαύονται οι γονείς και ο αγαπημένος του αδελφός Γιάννης. Έτσι, με τον τρόπο αυτό επιθυμούσε, να κλείσει ο κύκλος της μυθιστορηματικής, επίγειας ζωής, της επιφανούς και οικουμενικής προσωπικότητας που σημάδεψε ανεξίτηλα τη μουσική αλλά και την ιστορία του 20ού αιώνα.

Η άφιξη στην Κρήτη

Η σορός του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη έφτασε στο λιμάνι της Σούδας, λίγο μετά τις 07:00 το πρωί.

Εκατοντάδες κόσμου βρέθηκε στο λιμάνι προκειμένου να αποχαιρετήσει τον μεγάλο συνθέτη, στο τελευταίο του αυτό ταξίδι στην Κρήτη που τόσο αγάπησε. Η κρητική γη εξάλλου θα τον έχει για πάντα στην αγκαλιά της.

Eκεί, εκτός από τον απλό κόσμο, βρέθηκαν επίσης μέλη της οικογένειας του κορυφαίου δημιουργού, ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και πολίτες που θέλησαν να τιμήσουν τον διάσημο μουσικοσυνθέτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι μεγιστάνες της τεχνολογίας ετοιμάζουν καταφύγια για την «Ημέρα της Κρίσης»: Πρέπει να ανησυχούμε;

Κόσμος 10.10.2025
Γιατί ο Ζούκερμπεργκ και άλλοι κρίσοι ετοιμάζονται για «τέλος του κόσμου».

Επίθεση με πιρούνι στην έγκυο: Νέο βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τον δράστη μεθυσμένο

Ελλάδα 10.10.2025
Ο σεσημασμένος 43χρονος δράστης, είχε στον όνομά του βαρύ ποινικό μητρώο, με δώδεκα συλλήψεις και ιστορικό κακοποιητικής συμπεριφοράς που ξεκινάει από το 2012.

Καρυστιανού: «Για να δίνουν το πράσινο φως για εκταφή, έχουν σκεφτεί τρόπο να ελέγξουν το αποτέλεσμα»

Ελλάδα 10.10.2025
«Υποχρεωτικά πρέπει να απευθυνθούμε σε εργαστήρια του εξωτερικού και για θέμα αξιοπιστίας και για θέμα εμπιστοσύνης στο ελληνικό κράτος».

Πέθανε ο Τζον Λοτζ, τραγουδιστής και μπασίστας των Moody Blues

Κόσμος 10.10.2025
Οι Moody Blues αναγνωρίζονται ευρέως ως πρωτοπόροι του προγκρέσιβ ροκ

«Αφιερώνω το Νόμπελ Ειρήνης στον Τραμπ», είπε η νικήτρια Μαρία Κορίνα Ματσάδο

Κόσμος 10.10.2025
Οργή από τον Αμερικανό πρόεδρο που έχασε

Ισόβια σε πέντε άνδρες για τη δολοφονία Έλληνα στο Λονδίνο

Κόσμος 10.10.2025
Τον σκότωσαν με ματσέτες για να τον κλέψουν

Ακρίβεια: Εκτίναξη των τιμών στο κρέας

Οικονομία 10.10.2025
Θα υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση για μείωση;

Η στιγμή που γερανός κατεβάζει άνδρα 272 κιλών που δεν μπορεί να μετακινηθεί από το σπίτι του στη Φλόριντα

Κόσμος 10.10.2025
Οι διασώστες χρειάστηκε να κόψουν μέρος του τοίχου του διαμερίσματος, καθώς και μέρος των κιγκλιδωμάτων του μπαλκονιού για να τον μεταφέρουν