E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέα έρευνα: Eκτός Βουλής η ΔΗΜΑΡ

Οριακά μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, πάνω από το ΠΑΣΟΚ το ΚΚΕ, πόσοι βλέπουν ΕΡΤ μέσω Ίντερνετ

Δημοσίευση 7/7/2013 | 00:00

Νέα έρευνα: Eκτός Βουλής η ΔΗΜΑΡ

Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και έξοδο της ΔΗΜΑΡ από τη Βουλή καταγράφει δημοσκόπηση της VPRC για το tvxs.gr.

Ενδιαφέρον είναι επίσης ότι το ΚΚΕ φαίνεται να ανεβαίνει και να παίρνει ποσοστό μεγαλύτερο του ΠΑΣΟΚ, ενώ η ΔΗΜΑΡ φαίνεται να πληρώνει ακριβά την αποχώρησή της από την κυβέρνηση.

Στην πρόθεση ψήφου και την εκτίμηση εκλογικής επιρροής, σύμφωνα με την έρευνα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 28,5%, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 28%. Η Χ.Α. λαμβάνει 14,5%, το ΚΚΕ 7,5%, το ΠΑΣΟΚ 7% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,5%. Η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 2,5%, μένοντας εκτός Βουλής. Το ποσοστό των υπόλοιπων κομμάτων που εντάσσονται στην κατηγορία «άλλο κόμμα» φτάνει το 6,5%. Από την πτώση της ΔΗΜΑΡ φαίνεται να ευνοείται η Ν.Δ.

Από τα υπόλοιπα ευρήματα της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας δημοσκόπησης ξεχωρίζουν η παρακολούθηση της διαδικτυακής ΕΡΤ από ένα πολύ σημαντικό αριθμό πολιτών (1.650.000 εκτιμάται, με την αναγωγή στον πληθυσμό), καθώς και η πεποίθηση της μεγάλης πλειοψηφίας των ερωτηθέντων ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές και επομένως η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία. Εντυπωσιακό είναι επίσης ότι μόλις το 9% δηλώνει ικανοποιημένο από τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Διχασμένη είναι η άποψη των πολιτών για το αν ο Ε. Βενιζέλος έκανε σωστά ή λάθος να στηρίξει την κυβέρνηση (39% σωστά, 39% λάθος). Με την απόφαση Κουβέλη να αποχωρήσει διαφωνούν οι περισσότεροι (44% λάθος απόφαση, 35% σωστή), άποψη που φαίνεται να πληρώνει η ΔΗΜΑΡ στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η γνώμη για το κλείσιμο της ΕΡΤ, το οποίο συνεχίζει να βρίσκει αντίθετη τη μεγάλη πλειοψηφία (58% έναντι 30%), ενώ μόνο οι ψηφοφόροι της ΝΔ την εγκρίνουν κατά πλειοψηφία, αλλά με ένα αξιοσημείωτα υψηλό ποσοστό (32%) να διαφωνεί. (Oι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται απολύτως διχασμένοι).

Tα ποσοστά των μικρών κομμάτων:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Υεμένη: Δύο τραυματίες και δύο αγνοούμενοι από νέα επίθεση κατά ελληνόκτητου πλοίου

Κόσμος Χτες
Το ελληνόκτητο πλοίο μεταφοράς με σημαία Λιβερίας δέχθηκε επίθεση από βάρκες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Συγκλονισμένη η Ξάνθη για τους δύο 16χρονους που βρέθηκαν νεκροί – Τι εξετάζεται

Ελλάδα Χτες
Σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση οι συγγενείς των δύο 16χρονων

Ισχυρός σεισμός στη Σητεία

Ελλάδα Χτες
Ισχυρή σεισμική δόνηση στα ανοικτά του νομού Λασιθίου, στην Κρήτη

Ροζ φαλλικό γλυπτό πετάει νερό ‑ Σε σοκ οι περαστικοί ‑ «Είδα ξεκάθαρα ένα ροζ πeος»

Κόσμος Χτες
Το ύψους 3 μέτρων γλυπτό ενός ροζ ποδιού γεμάτο με γλώσσες δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα σε ντόπιους και τουρίστες της Νέας Υόρκης

Καιρός: Ποιες περιοχές θα «βράσουν» αύριο με 40αρια

Καιρός Χτες
Σε κλοιό καύσωνα παραμένει η χώρα

Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου για τη δολοφονία των βρεφών

Ελλάδα Χτες
Η 25χρονη συνελήφθη για τη δολοφονία τριών μωρών, εκ των οποίων τα δύο ήταν δικά της

Ρωσία: Συναγερμός για έκρηξη σε ελληνόκτητο πλοίο – Πώς εμπλέκεται ο υπουργός που αυτοκτόνησε

Κόσμος Χτες
Το υπουργείο Μεταφορών της Ρωσίας επιβεβαίωσε χτύπημα σε τάνκερ ελληνικών συμφερόντων, κάνοντας λόγο για «μικρή διαρροή»

Τραγωδία στην Ξάνθη: Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο 16χρονοι που αγνοούνταν

Ελλάδα Χτες
Οι δύο 16χρονοι εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους μέσα σε μία γούρνα νερού του Κοσύνθου

«Κρεμάει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ο Ιβάν Ράκιτιτς σε ηλικία 37 ετών

Αθλητικά Νέα Χτες
Θα μπορούσε να γίνει αθλητικός διευθυντής στη Χάιντουκ Σπλιτ, χωρίς να υπάρχει ακόμη κάτι επίσημο

Πατέρας και γιος ξυλοκόπησαν υπάλληλο σε νεκροταφείο επειδή διαφωνούσαν με τον τρόπο εκταφής της μητέρας

Ελλάδα Χτες
«Τον χτύπησαν και οι δύο, τον έριξαν στο μνήμα- ήταν αιμόφυρτος»

Λευκάδα: Κατέρρευσε μετά την πρόταση γάμου από τον σύντροφό της

Ελλάδα Χτες
Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία