E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Αντιεμβολιαστές αρνούνται μετάγγιση από εμβολιασμένους»

Εξαδάκτυλος: Όποιος δεν θέλει να νοσηλευτεί να υπογράψει και να φύγει

Δημοσίευση 7/9/2021 | 15:31

«Αντιεμβολιαστές αρνούνται μετάγγιση από εμβολιασμένους»

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για αρνητές της πανδημίας που μηχανεύονται κάθε δυνατό τρόπο προκειμένου, είτε να πλαστογραφήσουν πιστοποιητικά εμβολιασμού, είτε ακόμα και να αρνηθούν ιατρικές πράξεις. Και ενώ τα περιστατικά πληθαίνουν, τώρα οι καταγγελίες θέλουν αρνητές να φέρνουν αντιρρήσεις ακόμη και σε μετάγγιση αίματος από εμβολιασμένους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» και την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου, «τώρα έχουμε ομάδες που αρνούνται μετάγγιση» με την ίδια να ξεσπά για τα συγκεκριμένα περιστατικά και να ζητά παρέμβαση εισαγγελέα.

Όπως αναφέρει η κυρία Μαστοράκου πίσω από αυτές τις πρακτικές και τα αιτήματα κρύβονται ομάδες οι οποίες δρουν πανελλαδικά και οργανωμένα. «Αυτό το έχουμε δει και στην άρνηση της διασωλήνωσης, αλλά η τελευταία μόδα είναι ότι αν κάποιος μπει χειρουργείο ή θέλει μετάγγιση και ανήκει σε κάποια από τις παραπάνω ομάδες 'αντιεμβολιαστών' ζητά να μην γίνει μετάγγιση από εμβολιασμένο. Έχουν δηλαδή συγκεκριμένη απαίτηση».

Η ίδια συμπληρώνει πως κάτι τέτοιο δεν έχει καμία επιστημονική βάση και με την ίδια ένταση σημειώνει πως «είναι άνθρωποι που δεν έχουν καμία επαφή με την επιστήμη και δέχονται ότι διαβάσουν στο διαδίκτυο. Έχω την άποψη πλέον ότι λειτουργούν συντεταγμένα».

Εξαδάκτυλος: Όποιος δεν θέλει να νοσηλευτεί, να υπογράψει και να φύγει από το νοσοκομείο

Νωρίτερα, για τα περιστατικά των «μαϊμού» πιστοποιητικών εμβολιασμού, αλλά και τις περιπτώσεις ασθενών που αρνούνται τις ιατρικές πράξεις στα νοσοκομεία μίλησε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, οι ασθενείς που αρνούνται την διασωλήνωση ή άλλες πράξεις αποτελούν ένα φαινόμενο που δημιουργεί μεγάλη δυσκολία στην καθημερινή λειτουργία των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στα νοσοκομεία. «Πρώτον, έχουμε παράλογες απαιτήσεις σαν αυτές που είδαμε στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού κι εδώ θα πω πως προς πάσα κατεύθυνση ότι όποιος δεν επιθυμεί να νοσηλευτεί, μπορεί να υπογράψει, να αναλάβει την ευθύνη της πράξης του και να αποχωρήσει. Κανείς δεν εισάγεται με το ζόρι στο νοσοκομείο. Όποιος επιθυμεί να μην ανανηφθεί, μπορεί πάλι να το υπογράψει και να γίνει σεβαστό αναλαμβάνοντας την ευθύνη».

Συνεχίζοντας δε ο κ. Εξαδάκτυλος είπε πως, δεν μπορεί «οι γιατροί που βρίσκονται μέσα στα νοσοκομεία να συνεργάζονται και να διαβουλεύονται με τον δικηγόρο του και τον αστρολόγο του. Επίσης, δεν επιτρέπεται την επομένη, ο οποιοσδήποτε σε οποιαδήποτε νοητική κατάσταση και αν βρίσκεται, να απειλεί και να βρίζει συναδέλφους, οι οποίοι δίνουν την ψυχή τους για ανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθειά τους. Και η πολιτεία πρέπει να προστατέψει τους γιατρούς που εργάζονται και αντιμετωπίζουν περιστατικά Covid από κακόβουλες ενέργειες, οι οποίες δυστυχώς υπάρχουν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 18.11.2025
«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος 18.11.2025
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος 18.11.2025
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα 18.11.2025
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα 18.11.2025
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science 18.11.2025
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα 18.11.2025
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό

Γιάννης Πλούταρχος: Ποινή 18 μηνών με αναστολή στην εμμονική του θαυμάστρια

Ελλάδα 18.11.2025
Είχε πάει προ ημερών στην πρεμιέρα του!

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ένοχος και για τη δεύτερη υπόθεση revenge ρorn

Ελλάδα 18.11.2025
Στον παρουσιαστή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή