E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ούτε ένας εμβολιασμός σε 32 περιοχές της Ελλάδας την Κυριακή

Κυρίως σε νησιά και στην περιφέρεια

Δημοσίευση 7/9/2021 | 14:53

Ούτε ένας εμβολιασμός σε 32 περιοχές της Ελλάδας την Κυριακή

"Χρειαζόμαστε περισσότερους εμβολιασμούς, βρισκόμαστε σε μία κάμψη, είμαστε λίγο πιο πίσω από κάποιες ευρωπαϊκές χώρες", σημείωνε την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Και είχε λόγους που ήταν απαισιόδοξος.

Ήταν η ημέρα που δεν έγινε ούτε ένας εμβολιασμός σε 32 περιοχές της χώρας, κυρίως σε νησιά και στην περιφέρεια.

Το φαινόμενο του μικρού αριθμού εμβολιασμών τις Κυριακές δεν είναι πρωτοφανές. Αντιθέτως, είναι σύνηθες. Ωστόσο, σε μια περίοδο που δίνεται μάχη ώστε να επιτευχθεί η ανοσία ενόψει του χειμώνα, αλλά και της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, το "μηδέν" που αναγράφεται στους πίνακες εμβολιασμών ανησυχεί. Κυρίως όμως, περιγράφει χαρακτηριστικά το πρόβλημα της γενικότερης κάμψης στους εμβολιασμούς, υπό τη σκιά της αρνητικής και επικίνδυνης προπαγάνδας των πάσης φύσως αντιεμβολιαστών και "σκεπτικιστών".

Συγκεκριμένα, την περασμένη Κυριακή (5 Σεπτεμβρίου) δεν έγινε κανένας εμβολιασμός σε Ηλεία, Καβάλα, Ημαθία, Καρδίτσα, Λέσβο, Λακωνία, Δράμα, Αρκαδία, Κιλκίς, Θεσπρωτία, Καστοριά, Φλώρινα, Ζάκυνθο, Σαντορίνη, Σάμο, Φωκίδα, Κάλυμνο, Σύρο, Νάξο, Πάρο, Μύκονο, Λήμνο, Θάσο, Μήλο, Σποράδες, Ευρυτανία, Άνδρο, Τήνο, Ικαρία, Κάρπαθο, Κύθνο και Ιθάκη. Στην υπόλοιπη χώρα, οι εμβολιασμοί κινήθηκαν στα συνήθη μεγέθη.

Σύμφωνα με τον ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας "αυτή τη στιγμή είμαστε στο 58,5% του συνολικού πληθυσμού στον εμβολιασμό. Επίσης έχουμε ένα 70% στις ηλικίες άνω των 30 που έχει εμβολιαστεί".

Κλείνει στις 30 Σεπτεμβρίου το mega εμβολιαστικό κέντρο στην Πάτρα

Έντονο προβληματισμό προκαλούν την ίδια στιγμή περιοχές που σημειώνουν "χαμηλές πτήσεις" στους εμβολιασμούς, όπως είναι η Πάτρα, στην οποία σύμφωνα με το best.gr, κλείνει στις 30 Σεπτεμβρίου το mega εμβολιαστικό κέντρο στο Νότιο λιμάνι και αυτό λόγω του περιορισμένου ενδιαφέροντος των κατοίκων της Πάτρας να εμβολιαστούν.

Δημοσίευμα της εφημερίδας η "Γνώμη" αναφέρει ότι παρά τις προσπάθειες που έγιναν για να παραταθεί η λειτουργία του, πλέον στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, όπου κλείνονται τα ραντεβού για τους εμβολιασμούς, το μήνυμα που λαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι αναφέρει: "Δεν βρέθηκε διαθέσιμο ραντεβού για την 1η δόση σε αυτό το κέντρο. Παρακαλώ επιλέξτε άλλο κέντρο".

Πρέπει να σημειωθεί ότι και οι στρατεύσιμοι που είχαν αποσπασθεί για τις ανάγκες λειτουργίας του, επιστρέφουν σταδιακά στις μονάδες που υπηρετούν.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Υπάρχει πρόβλημα με τους αντιεμβολιαστές

Το πρόβλημα με τους εμβολιασμούς λόγω της προπαγάνδας των αντιεμβολιατών, αναγνώρισε- μιλώντας το πρωί στη σύσκεψη στο Μαξίμου για τον εμβολιασμό των μαθητών- και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Γνωρίζουμε πια από δεδομένα τα οποία έχουμε ότι οι γενικότερες εκστρατείες ενημέρωσης έχουν πιστεύω σε έναν μεγάλο βαθμό εξαντλήσει τη δυναμική τους. Ό,τι έχουμε να πούμε το έχουμε πει γύρω από το θέμα της πανδημίας, είπε στους συμμετέχοντες στη σύσκεψη ο πρωθυπουργός.

Τα εμβόλια συνολικά είναι το μεγαλύτερο δώρο το οποίο έχει κάνει η επιστήμη στην ανθρωπότητα- δεν αναφέρομαι μόνο στο εμβόλιο Covid- αναφέρομαι συνολικά στα εμβόλια. Αν και φοβάμαι ότι τους αντιεμβολιαστές δύσκολα θα μπορέσουμε να τους πείσουμε με τέτοια επιχειρήματα. Θεωρώ όμως ότι υπάρχει μία μεγάλη ομάδα ανθρώπων που είναι έτοιμη να πειστεί.

Τα στοιχεία των εμβολιασμών στην Αχαΐα

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τους εμβολιασμούς στην Αχαϊα, που είχαν αναρτηθεί έως το βράδυ του Σαββάτου 4 Σεπτεμβρίου, η εικόνα ήταν η εξής:

-Συνολικός αριθμός εμβολιασμών: 311.088 (+ 735 προγραμματισμένοι για το Σάββατο)

-Εμβολιασμένοι με την 1η δόση: 165.570 (+526 προγραμματισμένοι για το Σάββατο)

-Πλήρως εμβολιασμένοι: 154.594 (+270 προγραμματισμένοι για το Σάββατο)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι μισοί δεν θα πάνε φέτος διακοπές, τι δείχνει νέα έρευνα του ΙΕΛΚΑ

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Οι καταναλωτές φαίνεται να υιοθετούν πιο οικονομικές λύσεις, με το 41% να δηλώνει ότι μαγειρεύει συχνά στις διακοπές και το 70% να επισκέπτεται συστηματικά σούπερ μάρκετ ή μίνι μάρκετ

Έως 36.000 ευρώ το νέο «Ανακαινίζω», όλες οι λεπτομέρειες

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Σε δύο φάσεις το νέο πρόγραμμα με επιδότηση έως 95%

Ανοίγει νέα «γραμμή» καταγγελιών για οικονομικά εγκλήματα

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Στο στόχαστρο φοροδιαφυγή, ξέπλυμα και λαθρεμπόριο

Συναγερμός για τον Έμπολα – «Τα χειρότερα έρχονται», προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Κόσμος 26.05.2026
Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να φτάσει εξοπλισμός και υλικό στην περιοχή που πλήττεται

Νέα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν εν μέσω κορύφωσης των συνομιλιών

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Αισιόδοξος ο Ρούμπιο για συμφωνία παρά τα πλήγματα

Συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν: Πότε θα μεταφραστεί σε πτώση τιμών στην αντλία;

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Οι ενισχυμένες προσδοκίες για μια επικείμενη διπλωματική λύση επέφεραν αισθητή υποχώρηση στις διεθνείς αγορές

ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 6,9 Ρίχτερ «ταρακούνησε» τη Χιλή – Τρομακτικές εικόνες

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Το 1960, η λατινοαμερικάνικη χώρα χτυπήθηκε από τον σεισμό που θεωρείται ως και σήμερα ο ισχυρότερος που καταγράφτηκε ποτέ

Χολαργός: Αντρας πυροβόλησε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Την αστυνομία φέρεται να την κάλεσε η ίδια η γυναίκα

Χανταϊός στην Ισπανία: Δεύτερος θετικός επιβάτης του MV Hondius εντοπίστηκε

Κόσμος Χτες
Το νέο κρούσμα είναι ο δεύτερος θετικός στον χανταϊό ανάμεσα στους 14 Ισπανούς που κατέβηκαν από το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο