E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μπέζος και Μίλνερ επενδύουν σε εταιρεία που υπόσχεται να παρατείνει τη ζωή

Τις δυνάμεις τους ενώνουν δύο πάμπλουτοι επιχειρηματίες προκειμένου να βρουν το «ελιξήριο της νεότητας»

Δημοσίευση 6/9/2021 | 17:02

Μπέζος και Μίλνερ επενδύουν σε εταιρεία που υπόσχεται να παρατείνει τη ζωή

Τις δυνάμεις τους ενώνουν δύο πάμπλουτοι επιχειρηματίες προκειμένου να βρουν το «ελιξήριο της νεότητας».

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και ιδρυτής της Amazon, Tζεφ Μπέζος, και ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, Γιούρι Μίλνερ, δίνουν πνοή σε μία νέα εταιρεία βιοτεχνολογίας, την «Altos Labs», με στόχο να γυρίσουν πίσω το βιολογικό ρολόι.

Πώς; Με τον επαναπρογραμματισμό των κυττάρων για την ανακάλυψη τεχνικών κατά της γήρανσης.

Ο Τζεφ Μπέζος αναλαμβάνει σύμβουλος στην επιστημονική ομάδα της «Altos Labs», σύμφωνα με την επιθεώρηση «MIT Technology Review».

Ποιοι είναι οι συνεργάτες των Μπέζος και Μίλνερ;

Στο πλευρό των Μπέζος και Μίλνερ βρίσκεται ο Ισπανός βιολόγος, δρ Χουάν Κάρλος Μπελμπόντε, ο οποίος έχει αναπτύξει την τεχνική του Ιάπωνα νομπελίστα, γιατρού Σίνια Γιαμανάκα σε διάφορα πειράματα.

Ο Γιαμανάκα κέρδισε το Νόμπελ Ιατρικής το 2012 για την έρευνά του πάνω στα πολυδύναμα βλαστοκύτταρα (iPS cells, όπως τα βάπτισε), αναπτύσσοντας τη μέθοδο μετατροπής διαφοροποιημένων κυττάρων ενηλίκων σε πολυδύναμα βλαστοκύτταρα.

Η έρευνά του ανακάλυψε ότι, προσθέτοντας τέσσερις συγκεκριμένες πρωτείνες στα κύτταρα, αυτά μπορούν να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση με τις ιδιότητες των εμβρυϊκών βλαστικών κυττάρων που αποτελούν δομικά στοιχεία της νέας ζωής.

Το 2016, ο Ισπανός καθηγητής Μπελμπόντε είχε την ιδέα να εφαρμόσει την τεχνική των εμβρυϊκών βλαστοκυττάρων του Ιάπωνα γιατρού σε τρωκτικά τα οποία παρουσίασαν σημάδια αντιστροφής της ηλικίας.

Μετά το πείραμα, χαρακτήρισε την τεχνική επαναπρογραμματισμού ως έναν πιθανό «ελιξίριο ζωής», όπως γράφει η επιθεώρηση «MIT Technology Review».

Η εταιρεία «Altos Labs»

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας «Altos Labs», με έδρα τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, διαθέτει ήδη στον κουμπαρά της ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό- αυτό των 270 εκατομμυρίων δολαρίων - για να εκμεταλλευτεί στον έπακρον τις δυνατότητες της τεχνολογίας.

Στόχος της εταιρείας είναι να αναζωογονήσει κύτταρα των πειραματόζωων και να κατακτήσει την αθανασία.

Ο συνεργάτης του Τζεφ Μπέζος, Γιούρι Μίλνερ, που έκανε μία περιουσία στο Facebook και τη διαδικτυακή εταιρεία «Mail.ru», στρέφεται στην βιοτεχνολογία για να φέρει μαζί με τον συνεργάτη του την επανάσταση στην αντιγήρανση.

Μέσω της εταιρείας «Altos Labs», Μίλνερ και Μπέζος θα χρησιμοποιήσουν τη βιοτεχνολογία για να κάνουν εργαστηριακό «λίφτινγκ» στα κύτταρα με στόχο την παράταση της ανθρώπινης ζωής.

Στο εγχείρημα των Μπέζος και Μίλνερ που «θέλουν να νικήσουν το θάνατο», συμμετέχει και ο καθηγητής Στιβ Χόρβαθ, ο οποίος ανέπτυξε δείκτες που μπορούν να μετρήσουν με ακρίβεια τη γήρανση σε ανθρώπους και ζώα.

Κάθε έρευνα που αφορά την αντιγήρανση χρειάζεται ένα τέτοιο «βιολογικό ρολόι».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Κόσμος Χτες
Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Κόσμος Χτες
Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Κόσμος Χτες
Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Καταδικάστηκε ο τραγουδιστής Κώστας Δόξας για ενδοοικογενειακή βία

Ελλάδα Χτες
Η δίκη ξεκίνησε το 2021 και ολοκληρώθηκε με την έκδοση απόφασης μετά από πολλές αναβολές

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Κόσμος Χτες
Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Ελλάδα Χτες
Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Χαλκίδα: Ανήλικος οδηγός μοτοσικλέτας συγκρούστηκε με 13χρονο που οδηγούσε πατίνι

Ελλάδα Χτες
Ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε πιο σοβαρά ενώ ο 13χρονος, έλαβε εξιτήριο αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Κόσμος Χτες
Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Ελλάδα Χτες
Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Ρωσία: «Γαλλία και Βρετανία θέλουν να δώσουν μυστικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία» – Απειλές Πούτιν για αντίποινα

Κόσμος Χτες
Η έκθεση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών «άνοιξε» μια επικίνδυνη κουβέντα στην επέτειο συμπλήρωσης 4 ετών από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία