E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φαρσοκωμωδία: Ο Χατζηδάκης πήγε στον ΕΦΚΑ και δεν τον αναγνώρισαν

«Κοιτάξτε με καλά, είμαι ο υπουργός!»

Δημοσίευση 27/8/2021 | 18:41

Φαρσοκωμωδία: Ο Χατζηδάκης πήγε στον ΕΦΚΑ και δεν τον αναγνώρισαν

Όταν ο Κωστής Χατζηδάκης είπε στον υπάλληλο οτι είναι ο Υπουργός, εκείνος του απάντησε: «Έλα τώρα, τι είναι αυτά;».

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στον ΕΦΚΑ της Κέρκυρας έκανε χθες το πρωί ο Κωστής Χατζηδάκης στην Κέρκυρα και ο πρώτος υπάλληλος που συνάντησε δεν τον αναγνώρισε.

Μάλιστα, όταν του είπε πως είναι ο Υπουργός εκείνος του απάντησε: «Έλα τώρα, τι είναι αυτά;», με αποτέλεσμα ο κ.Χατζηδάκης να του επαναλάβει: «Κοιτάξτε με καλά. Είμαι ο υπουργός. Πιστέψτε με!».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Υπουργού...
«Καλημέρα, είμαι ο υπουργός» είπα στον υπάλληλο του ΕΦΚΑ που καθόταν πίσω από ένα γκισέ στην Κέρκυρα στις 9:00 σήμερα το πρωί. «Έλα τώρα, τι είναι αυτά;» μου απάντησε. «Κοιτάξτε με καλά. Είμαι ο υπουργός. Πιστέψτε με!» του είπα. «Ωωω, συγγνώμη, κύριε υπουργέ!» μου είπε εκείνος, αφού διαπίστωσε ότι δεν του κάνω πλάκα. Έτσι ξεκίνησε η μέρα μου σήμερα στην Κέρκυρα, με μια απροειδοποίητη επίσκεψη στον ΕΦΚΑ Κερκύρας, καθώς πήγα στο νησί για την παράδοση των νέων εργατικών κατοικιών.

Πρέπει να πω πως η κατάσταση ήταν καλύτερη από τον μέσο όρο του ΕΦΚΑ. Όλα ήταν εντάξει με την παρουσία των υπαλλήλων, οι υποδομές ήταν γενικά σε καλό επίπεδο, τα καινούρια κομπιούτερς είχαν παραδοθεί -τα υπόλοιπα για να καλυφθούν όλοι θα παραδοθούν σε μερικούς μήνες- και οι ασφαλισμένοι που ρώτησα ήταν γενικά ικανοποιημένοι από την εξυπηρέτηση. Τα ηλεκτρονικά ραντεβού που έχουν εισαχθεί πρόσφατα έχουν βοηθήσει πολύ να σταματήσουν οι ουρές και οι χαοτικές εικόνες. Όλοι το παραδέχονται αυτό, τόσο οι υπάλληλοι όσο και οι ασφαλισμένοι. Και οι καινούριοι υπολογιστές κάνουν λιγότερο δύσκολη τη ζωή των υπαλλήλων.

Εκκρεμεί να γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα με σωστό τρόπο η πραγματική συγχώνευση του πρώην ΙΚΑ και του πρώην ΟΑΕΕ στην Κέρκυρα. Και φυσικά υπάρχουν τα δυο γνωστά προβλήματα που έχουμε ρίξει όλο μας το βάρος: Από τη μια η καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων και από την άλλη η ενημέρωση/εξυπηρέτηση του πολίτη. Τόσο για το ένα όσο και για το άλλο τώρα το φθινόπωρο θα υπάρχει ουσιαστική βελτίωση.

Με την καλύτερη οργάνωση του ΕΦΚΑ, με τα παραπάνω κομπιούτερς, με τους δικηγόρους/λογιστές που πέφτουν και αυτοί στη μάχη, με τη βοήθεια ιδιωτικών εταιριών ο στόχος είναι να φτάσουμε το φθινόπωρο στην έκδοση 30.000 το μήνα από 10.000 που ήταν το καλοκαίρι του 2019.

Για την ενημέρωση των πολιτών έχουμε θέσει σε πιλοτική λειτουργία τον ενιαίο αριθμό εξυπηρέτησης 1555. Οι τηλεφωνητές απαντούν πλέον αμέσως, αλλά αυτό δεν φτάνει. Καθώς πρέπει να λειτουργήσουν καλύτερα οι σχετικές υποστηρικτικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, προκειμένου οι πολίτες να παίρνουν σε όλες τις περιπτώσεις γρήγορες και έγκυρες απαντήσεις. Αυτή θα είναι μια βασική μας προσπάθεια μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Και ελπίζω, χάρη και στη βοήθεια των εξειδικευμένων ιδιωτών συμβούλων και παρόχων υπηρεσιών που συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια, η κατάσταση να αλλάξει αισθητά μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου.

Για μια ακόμα φορά έκανα ξεκάθαρο στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ ότι είμαστε από την ίδια πλευρά του λόφου. Είμαστε υπηρέτες των πολιτών που δικαιούνται να έχουν καλύτερες υπηρεσίες από τον ΕΦΚΑ. Αυτό δεν πρέπει μόνο να το λέμε. Πρέπει και να το εννοούμε όλοι. Είμαι αυστηρός με τον εαυτό μου για την επιτυχία αυτού του στόχου. Και για αυτό θα είμαι δίκαιος, αλλά και αυστηρός με όλους: Διοίκηση, διευθυντικά στελέχη και υπαλλήλους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος: Η πρώτη αντίδραση στην κάμερα μετά το unfollow της Ελένης Μενεγάκη

Tabloid 09.01.2026
Δείτε το βίντεο με όσα είπε στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα

Η Λίτσα Πατέρα για την κηδεία του Γιώργου Παπαδάκη: Δεν πήγα λόγω του συναισθηματικού φόρτου και επειδή είχα δουλειά

Tabloid 09.01.2026
«Η θλίψη μου είναι μεγάλη, δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ», πρόσθεσε η αστρολόγος

Απίθανος παίκτης στο Ρουκ Ζουκ φλέρταρε τη Μακρυπούλια μετά από χειροφίλημα

Media 09.01.2026
«Ας φάω τα νιάτα μου ρε Ζέτα, θα φύγουμε μαζί με σένα»

«Βούρκωσαν» οι σερβιτόρες: Πελάτες εστιατορίου τούς άφησαν φιλοδώρημα 4.200 ευρώ

Παράξενα 09.01.2026
Πελάτες εστιατορίου άφησαν φιλοδώρημα 4.200 ευρώ στο Ιλινόις, συγκινώντας τους σερβιτόρους και τις οικογένειές τους.

Κάλυμνος: Φάλαινα έκανε την εμφάνισή της στον κόλπο των Αργινώντων, δείτε βίντεο

Social 09.01.2026
Το περιστατικό απαθανατίστηκε σε βίντεο, το οποίο δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η άκρως ερωτική διαφήμιση της Dolce & Gabbana με πρωταγωνίστρια τη Μαντόνα

Social 09.01.2026
Στο διάρκειας ενός λεπτού βίντεο η Μαντόνα, μεταξύ άλλων, εμφανίζεται με εσώρουχα

Eurovision: Αρχισαν οι στοιχηματικές προβλέψεις – Τι δείχνουν για την ελληνική εκπροσώπηση

Media 09.01.2026
Το 2026 μπήκε δυναμικά για τη μουσική διοργάνωση…

Παπίλα: Χείμαρρος κατά Κατσαρίδη & Λιάγκα – «Με λέει αποτυχημένη, ότι είμαι ψώνιο»

Tabloid 09.01.2026
«Δεν είπα ότι θέλω να πάρω συνέντευξη από τον Χριστό. Από τον Γιώργο Λιάγκα είπα ότι θα ήθελα να πάρω μια συνέντευξη. Ας χαλαρώσουμε λίγο»

Τι σώμα! Hailey Bieber ‑ Αναβιώνει το iconic παρελθόν της Gisele στη νέα καμπάνια της Victoria’s Secret

Tabloid 09.01.2026
Η έμπνευση αντλείται από ένα εμβληματικό φωτογραφικό κεφάλαιο της Gisele Bündchen

Ο έρωτας που τάραξε το Χόλιγουντ των ’90s: Εκείνη μεγαλύτερη, εκείνος ανερχόμενος σταρ

Celebrity Stories 09.01.2026
Μια σύντομη αλλά εκρηκτική σχέση, γεμάτη ένταση, κουτσομπολιά και μυστήριο

Δελαπόρτας για την περιπέτεια υγείας της Σαπουντζάκη: «Δεν το βάζει εύκολα κάτω»

Tabloid Χτες
Τι είπε μετά τη νοσηλείας της στο νοσοκομείο