E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εξετάζεται υποχρεωτικός εμβολιασμός και στο Δημόσιο

Βόμβα Βορίδη

Δημοσίευση 26/8/2021 | 14:35

Εξετάζεται υποχρεωτικός εμβολιασμός και στο Δημόσιο

«Παράθυρο» για την επέκταση του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού και στο δημόσιο μετά το Σεπτέμβριο, συγκεκριμένα στους υπαλλήλους υπηρεσιών «πρώτης γραμμής» σε καθημερινή επαφή με πολίτες, άφησε ανοιχτό μέσω του ΣΚΑΪ ο Μάκης Βορίδης.

«Το κριτήριο που θα κρίνουν οι ειδικοί μετά το Σεπτέμβριο σε υπηρεσίες του δημοσίου, το κριτήριο για εμβολιασμό, είναι το θέμα της επαφής και της διακινδύνευσης από την επαφή αυτή. Δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει την επέκταση ενός τέτοιου μέτρου πχ σε συγκεκριμένα σημεία οπού υπάρχει επαφή με παρά πολλούς ανθρώπους και υπάρχει καθημερινή συνεχής και τακτική επικοινωνία, ευρύτερα αυτό που θα λέγαμε front desk» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Και στο δημόσιο πρέπει και θέλουμε να γυρίσουμε σε κανονικότητα λειτουργιάς αξιοποιώντας την τηλεργασία οπού χρειάζεται, αλλά έχει πολύ μεγάλη σημασία η παροχή υπηρεσίας να επανέλθει σε επίπεδα κανονικής λειτουργίας. Είναι κάτι που προφανώς θα αξιολογηθεί» εξήγησε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στον ιδιωτικό τομέα, μίλησε για κλάδους με πολύ μεγάλη επαφή με ανθρώπους, άρα μεγάλο συγχρωτισμό, όπως η εστίαση και κομμάτια του λιανικού εμπορίου.

Ο υπουργός Εσωτερικών έβαλλε και κατά της ΠΟΕΔΗΝ που αντιδρά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους υγειονομικούς, σχολιάζοντας ότι οι υγειονομικοί χειρίζονται και παρέχονται υπηρεσίες υγείας σε πάσχοντες με βεβαρημένη υγεία πρέπει να είναι διασφαλισμένο με κάθε τρόπο ότι δεν μπορούν να μεταδώσουν τον ιό.

«Παροτρύνουμε να γίνεται το εμβόλιο στο σύνολο του πληθυσμού, εδώ έχουμε ανθρώπους που χειρίζονται ασθενείς ή στην άλλη κατηγορία, παρέχουν υπηρεσίες σε υπερήλικες».

Ο Μάκης Βορίδης διευκρίνισε ότι «δεν τίθεται ζήτημα τιμωρίας πρέπει να βγει από το ΕΣΥ αυτός ο (μη εμβολιασμένος) άνθρωπος να μην διακινδυνεύουμε ότι θα παρέχει υπηρεσίες σε ΜΑΦ ή ΜΕΘ ή σε οποιαδήποτε μονάδα νοσηλείας με κίνδυνο να τους κολλήσει».

Κατηγόρησε την ΠΟΕΔΗΝ για μέγιστη ανευθυνότητα, καθώς παρακινεί το σύνολο των υγειονομικών να μην επιδεικνύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για να μην μπορέσει να υπάρξει αποτελεσματικός έλεγχος του μέτρου.

«Να μην αγχώνεται ο (πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ) κ. Γιαννάκος, η πρωτότυπη μορφή λευκής απεργίας δε θα έχει αποτέλεσμα θα διαλειτουργήσουν τα πληροφορικά συστήματα και θα έχει ο κάθε φορέας αυτομάτως πρόσβαση στο ποιος είναι εμβολιασμένος, ποιος έχει νοσήσει, ποιος έχει πάρει εξαίρεση, αυτό θα γίνεται γνωστό λίγο πολύ αυτοματοποιημένα» ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στην Αυστρία: Μητέρα και κόρη βρέθηκαν νεκρές σε καταψύκτες ‑ Αγνοούνταν από τον Ιούλιο του 2024

Κόσμος Χτες
Δύο άνδρες, ένας 55χρονος Αυστριακός και ο 53χρονος αδελφός του, συνελήφθησαν για την υπόθεση τον Ιούνιο

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος Χτες
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος Χτες
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα Χτες
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα Χτες
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science Χτες
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα Χτες
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό