E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

5+1 τρόποι για να κάνεις το σπίτι σου να μυρίζει υπέροχα

Δημοσίευση 26/8/2021 | 10:55

5+1 τρόποι για να κάνεις το σπίτι σου να μυρίζει υπέροχα

Μαγείρεμα, τσιγάρο, αποχετεύσεις, δυσάρεστες οσμές, έχεις καθαρίσει μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας το σπίτι σου αλλά η μυρωδιά δε σε δικαιώνει. Μην απελπίζεσαι. Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Δες 6 κόλπα που θα κάνουν το χώρο σου όχι μόνο να δείχνει αλλά και να μυρίζει ωραία, και αν οι DIY λύσεις δεν είναι του χαρακτήρα σου, πάρε και μερικές ιδέες για πιο “έτοιμες προς χρήση” επιλογές! 

1.  Πες όχι στη μυρωδιά του τσιγάρου και ναι στην αμμωνία!

Πολλές είναι, ομολογουμένως, οι επιβλαβείς επιπτώσεις του τσιγάρου και η δυσάρεστη μυρωδιά, ευρέως γνωστή ως “τσιγαρίλα”, αποτελεί αναμφίβολα μία από αυτές. Η πιο αποτελεσματική λύση για να κάνεις το σπίτι σου να μυρίζει λιγότερο σαν τασάκι και περισσότερο σαν το ευωδιαστό σπίτι που ονειρεύεσαι είναι να κόψεις το κάπνισμα! Αν δε θέλεις να πιάσεις, όμως, τα άκρα, μπορείς απλά να βάλεις σε ένα μπολ λευκό ξύδι ή αμμωνία και να το αφήσεις στο χώρο για να απορροφήσει τις οσμές. Problem solved!

2.  Κάνε το νεροχύτη σου να ευωδιάζει

Όσο και να παλεύεις να καθαρίσεις την κουζίνα σου, αν ο νεροχύτης έχει δική του άποψη και σου χαρίζει απλόχερα δυσάρεστες μυρωδιές, πρέπει να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα στη βάση του. Ανακάτεψε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα με ένα κουταλάκι της σούπας έλαιο μέντας, ρίξτο στο νεροχύτη, άστο να κάνει τα μαγικά του για όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα και εν συνεχεία, ρίξε άφθονο ζεστό νερό.

3. Εξάλειψε κάθε δυσάρεστη οσμή από το ψυγείο σου

Φαγητά που χάλασαν ή ακόμα και τρόφιμα με έντονη οσμή από φυσικού τους ενδέχεται να δίνουν στο ψυγείο σου μια χαρακτηριστική μυρωδιά που στην καλύτερη περίπτωση δεν είναι της αρεσκείας σου. Βάλε μέσα ένα πιατάκι με ελληνικό καφέ, ψήσε κι ένα καφεδάκι για σένα και χαλάρωσε. Η μυρωδιά εξαφανίστηκε!

4.  Κάνε τα χαλιά σου μοσχοβολιστά!

Μπορεί τα χαλιά να κάνουν το σπίτι σου ζεστό και φιλόξενο και να δίνουν αέρα άνεσης και θαλπωρής στο χώρο σου, τι γίνεται όμως όταν παράλληλα με τον αέρα αυτό, αποπνέουν και περίεργες μυρωδιές λόγω χρήσης; Η λύση είναι απλή. Παίρνεις ένα κουταλάκι κανέλας, γαρίφαλου ή μοσχοκάρυδου και ένα φλιτζάνι σόδα μαγειρικής. Τα ανακατεύεις καλά και ψεκάζεις με το δημιούργημα σου αυτό τα χαλιά σου. Βάζεις στη συνέχεια και μια ηλεκτρική σκούπα για να μαζέψεις τα απομεινάρια και μόλις έκανες τα χαλιά σου να μοσχοβολάνε!

5.  Άσε την ηλεκτρική σκούπα να δουλέψει για σένα!

Πρέπει να σκουπίσεις το σπίτι και παράλληλα, αναρωτιέσαι πώς να κάνεις το χώρο σου να μυρίζει όμορφα; Συνδύασε και τις δύο αυτές αποστολές προσθέτοντας μέσα στη σακούλα της σκούπας δύο κάψουλες βανίλιας. Αν η βανίλια δε σε ικανοποιεί, θα βρεις εύκολα και ειδικές αρωματικές κάψουλες στο εμπόριο. Τώρα μπορείς να ξεκινήσεις το σκούπισμα. Η ηλεκτρική σου σκούπα πλέον όχι μόνο θα καθαρίζει αλλά και θα αρωματίζει!

6.  Άσε τα homemade και πιάσε τα “του εμπορίου”

Αν θέλεις να κάνεις το σπίτι σου μοσχοβολιστό και ευωδιαστό χωρίς να κουνήσεις το δαχτυλάκι σου, ξεχύσου στους κανονικούς ή ηλεκτρονικούς δρόμους και κάνε τις αγορές σου. Θα βρεις διαφόρων ειδών αρωματικά χώρου που θα σου εξασφαλίσουν τη μυρωδάτη ατμόσφαιρα που επιδιώκεις. Θέλεις να αρωματίσεις το χώρο και να τον διακοσμήσεις συγχρόνως; Κάνε την έρευνα αγοράς σου και επίλεξε αρωματικά κεριά και συνθέσεις ποτ-πουρί για να πετύχεις και τα δύο αποτελέσματα, 2 σε 1! Εναλλακτικά, μπορείς να πάρεις αρωματικά sticks για να τα ανάβεις σε ειδικές περιστάσεις ή και σπρέι χώρου για να φρεσκάρεις το χώρο σου όποτε το επιθυμείς.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πασχαλινά κουλουράκια σε 15 λεπτά

Food 30.04.2024
Πως να φτιάξετε σωστά Πασχαλινά κουλουράκια εύκολα με επαγγελματικό αποτέλεσμα

Η απλή πρωινή συνήθεια που προσθέτει 5 χρόνια ζωής

Body+Mind 30.04.2024
Ένα μικρό, γλυκό μυστικό που βοηθάει στη μακροζωία

Οι καλύτερες και χειρότερες συνήθειες για την υγεία των ματιών

Body+Mind 30.04.2024
Αυτό που κάνουμε καθημερινά επηρεάζει την όρασή μας

Καλεσμένη σε γάμο: Oι χρυσοί κανόνες στο ντύσιμο

Style 30.04.2024
Πέρα από το αυτονόητο, πως δεν φοράς λευκά

3 θεραπευτικές χρήσεις που έχει το μέλι

Body+Mind 30.04.2024
Δεν είναι χρήσιμο μόνο ως τροφή

Πού ακριβώς μας βοηθούν οι μάσκες ύπνου;

Body+Mind 30.04.2024
Έχετε σκεφτεί ποτέ να χρησιμοποιήσετε μια μάσκα ματιών ως μέρος της νυχτερινής σας ρουτίνας;

Τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια με ίνες

Food Χτες
Όλα τα tips για να φτιάξετε αφράτο και πεντανόστιμο τσουρέκι

4 συμβουλές για καλύτερη διάθεση στη δουλειά

Body+Mind Χτες
Μάθε πώς θα περνάς καλά στη δουλειά σου κάθε μέρα!

Νιώθεις το πρόσωπό σου πρησμένο; Να πώς θα το καταπολεμήσεις

Body+Mind Χτες
Υπάρχει λύση, αρκεί να ακούσεις το σώμα σου

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Body+Mind Προχτές
Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι