E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η αύξηση των διασωληνωμένων «κλειδώνει» τα νέα μέτρα

Έρχονται την Τρίτη ανακοινώσεις

Δημοσίευση 23/8/2021 | 08:47

Η αύξηση των διασωληνωμένων «κλειδώνει» τα νέα μέτρα

Ο αριθμός των 318 συμπολιτών μας που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ δεν αφήνει περιθώρια για την παραμικρή χρονοτριβή. Δείχνει ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη την ώρα μάλιστα που η μετάλλαξη Δέλτα κυριαρχεί και μεταδίδεται με ταχύτατους ρυθμούς. Η απόφαση για νέα μέτρα είναι πλέον ειλημμένη και το τέλος του καλοκαιριού θα φέρει πολλές αλλαγές για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Η επιστροφή της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους φαίνεται να έχει κλειδώσει για τα καλά. Το μέτρο δεν είχε καταργηθεί μεν αλλά λόγω καλοκαιριού και καύσωνα οι πολίτες επιτρέπονταν να μην τη φορούν σε ανοιχτούς χώρους όπου δεν υπήρχε συνωστισμός. Τώρα, όμως, όλα δείχνουν ότι αυτό θα αλλάξει και η μάσκα θα ξαναγίνει υποχρεωτική κι έξω.

Πολλά αναμένεται να αλλάξουν και στην ψυχαγωγία. Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι οι κλειστοί χώροι εστιατορίων, καφέ, μπαρ, θεάτρων και κινηματογράφων θα παραμείνουν αμιγείς (δηλαδή μόνο για εμβολιασμένους), ενώ το ίδιο ισχύει για τα γήπεδα. Και καθώς οι καιρικές συνθήκες θα επιδεινώνονται οι ανεμβολίαστοι δεν θα έχουν δυνατότητα να μπουν σε χώρους ψυχαγωγίας, ενώ αντίθετα οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να μπουν απρόσκοπτα, επιδεικνύοντας απλώς το σχετικό ψηφιακό πιστοποιητικό και την ταυτότητά τους.

Αντίθετα, υπάρχουν σκέψεις η είσοδος στα νυχτερινά κέντρα να γίνεται με εργαστηριακό τεστ.

Από εκεί και πέρα και άλλοι τομείς αναμένεται να λειτουργήσουν με ανάλογο τρόπο, όπως για παράδειγμα η εκπαίδευση με την έναρξη του νέου σχολικού και ακαδημαϊκού έτους.

Πολύ απλά δάσκαλοι, καθηγητές όπως και μέλη του διδακτικού προσωπικού των πανεπιστημίων που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης από Covid-19 θα πρέπει να υποβάλλονται δύο φορές ανά εβδομάδα σε εργαστηριακό τεστ (PCR ή Rapid), με ευθύνη του εργαζομένου.

Οσον αφορά στους μαθητές θα πρέπει να προσκομίζουν το αποτέλεσμα self test, το οποίο επίσης παρέχεται δωρεάν (μαθητές 12 ετών και άνω μπορούν επίσης να εμβολιαστούν και να φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού).

Δεν αλλάζει το καθεστώς στα ταξίδια και οι περιορισμοί θα συνεχιστούν και τον χειμώνα. Η επιβίβαση σε πλοία και αεροπλάνα θα γίνεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή διαφορετικά με τα απαραίτητα τεστ.

Επίσης οι εργαζόμενοι, εξάλλου, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα σταματήσουν να παίρνουν δωρεάν self test. Θα πρέπει να κάνουν εβδομαδιαίως τα απαραίτητα τεστ για τον κορονοϊό με δική τους επιβάρυνσή. Τα τεστ που θα είναι PCR ή Rapid θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος 18.11.2025
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος 18.11.2025
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα 18.11.2025
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα 18.11.2025
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science 18.11.2025
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα 18.11.2025
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό

Γιάννης Πλούταρχος: Ποινή 18 μηνών με αναστολή στην εμμονική του θαυμάστρια

Ελλάδα 18.11.2025
Είχε πάει προ ημερών στην πρεμιέρα του!

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ένοχος και για τη δεύτερη υπόθεση revenge ρorn

Ελλάδα 18.11.2025
Στον παρουσιαστή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή

Πέθανε η Μανουέλα Βαρδινογιάννη, σύζυγος του Νίκου Βαρδινογιάννη, ιδρυτή του επιχειρηματικού ομίλου

Ελλάδα 18.11.2025
Ο Νίκος Βαρδινογιάννης είχε ιδρύσει τον επιχειρηματικό όμιλο της οικογένειάς του, πριν φύγει από τη ζωή πρόωρα και αναπάντεχα