E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι διάλογοι της γιατρού που ειρωνευόταν μαθήτρια για το εμβόλιο που πήγε να κάνει

Σε απολογία πρόκειται να κληθεί γυναίκα γιατρός του Εμβολιαστικού Κέντρου Βόρειου Τομέα

Δημοσίευση 20/8/2021 | 09:30

Οι διάλογοι της γιατρού που ειρωνευόταν μαθήτρια για το εμβόλιο που πήγε να κάνει

Σε απολογία πρόκειται να κληθεί γυναίκα γιατρός του Εμβολιαστικού Κέντρου Βόρειου Τομέα, μετά την καταγγελία που έκανε σε βάρος της, αρχικά μέσω της εφημερίδας «Πελοπόννησος» και ακολούθως στην 6η ΥΠΕ με έγγραφη αναφορά, η μητέρα ενός παιδιού που είχε πάει για να εμβολιαστεί.

Η καταγγέλλουσα μητέρα ισχυρίζεται ότι συνάντησε ανεπίτρεπτη συμπεριφορά από την γιατρό, που διατύπωσε μπροστά στο παιδί της απόψεις που αμφισβητούν την σοβαρότητα της νόσου και τα εμβόλια. Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, φέρεται να έγινε έξω φρενών, ακούγοντας τις καταγγελίες της μητέρας και διέταξε άμεσα έρευνα του περιστατικού.

Στην έγγραφη καταγγελία της, η μητέρα ενός 16χρονου κοριτσιού κατήγγειλε πως η γιατρός κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού, χρησιμοποίησε απαξιωτικά λόγια για το εμβόλιο και τη διαδικασία των εμβολιασμών, υποβαθμίζοντας την σοβαρότητα της κατάστασης με την εκτίμηση ότι «μια γρίπη είναι…» γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας της κοπέλας.

Η μητέρα σύμφωνα με τα όσα περιγράφει στην έγγραφη καταγγελία της προς την 6η ΥΠΕ, πήγε το μεσημέρι της Τρίτης με το παιδί της για να κάνει το εμβόλιο, κατόπιν δικής του επιθυμίας. Μπαίνοντας στο Εμβολιαστικό Κέντρο Βορείου Τομέα στο πρώην ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου, συνάντησαν δύο ευγενέστατες νοσηλεύτριες και την γιατρό που ασχολείτο με το τηλέφωνό της. Αφού περίμεναν να τελειώσει, η γιατρός πήρε την αίτηση, αλλά δεν ρώτησε αν το παιδί έχει κάποιο ιατρικό ιστορικό και ακολούθησε ο εξής διάλογος:


Μητέρα: Ο γιατρός μας πρότεινε να κάνει το εμβόλιο προτού πάνε τα παιδιά σχολείο, για να αποκτήσουν ανοσία.

Γιατρός: «Βλέπετε; Αυτό κάνουν… Αν είναι δυνατόν… Πανικοβάλλουν τον κόσμο και θα μαζευτούν όλοι τώρα… Αν είναι δυνατόν. Μια γρίπη είναι. Τίποτα παραπάνω. Γιατί να εμβολιάσετε το παιδί, δεν ξέρετε τι θα γίνει μετά από λίγα χρόνια».

Οπως σημειώνει η μητέρα στην καταγγελία της, η απόφαση για τον εμβολιασμό, ήταν ξεκάθαρα μια συνειδητή επιλογή του παιδιού της και συμπληρώνει: «Οταν η ευγενέστατη νοσοκόμα πήγε να της το κάνει, λέω στο παιδί μου, μπράβο και καλή ανοσία για να επιβραβεύσω το θάρρος της και τότε η γιατρός λέει».

Γιατρός: «Τι; Μπράβο γιατί; Γιατί έκανε το εμβόλιο; Οχι βέβαια» και ειρωνικά. Αμέσως καταλάβαμε ότι πρόκειται για ανεμβολίαστη αρνήτρια. Η μητέρα μιλώντας στην «Π» τόνισε ότι ο υποτιθέμενος αυτόπτης μάρτυρας νοσηλευτής που επικαλείται η γιατρός, δεν υπήρχε στην αίθουσα των εμβολιασμών, τη στιγμή που βρέθηκε εκεί η ίδια με την κόρη της. Μάλιστα προσκόμισε και φωτογραφίες που είχε τραβήξει η ίδια από το γεγονός.

Τόνισε ωστόσο πως δεν επιθυμεί την απόλυση της γιατρού. Ομως, διερωτάται, τι δουλειά έχει αυτή η γυναίκα σε αυτό το πόστο; «Είναι άδικο να υπάρχουν τόσοι άνεργοι γιατροί, και η κυρία κρυμμένη πίσω από το δημοσιοϋπαλληλίκι, να λειτουργεί έτσι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος 18.11.2025
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος 18.11.2025
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα 18.11.2025
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα 18.11.2025
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science 18.11.2025
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα 18.11.2025
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό

Γιάννης Πλούταρχος: Ποινή 18 μηνών με αναστολή στην εμμονική του θαυμάστρια

Ελλάδα 18.11.2025
Είχε πάει προ ημερών στην πρεμιέρα του!

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ένοχος και για τη δεύτερη υπόθεση revenge ρorn

Ελλάδα 18.11.2025
Στον παρουσιαστή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή

Πέθανε η Μανουέλα Βαρδινογιάννη, σύζυγος του Νίκου Βαρδινογιάννη, ιδρυτή του επιχειρηματικού ομίλου

Ελλάδα 18.11.2025
Ο Νίκος Βαρδινογιάννης είχε ιδρύσει τον επιχειρηματικό όμιλο της οικογένειάς του, πριν φύγει από τη ζωή πρόωρα και αναπάντεχα