E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθανε από κορωνοϊό ο Sonny Chiba, θρύλος των πολεμικών τεχνών

Ο Ιάπωνας ηθοποιός πέθανε από επιπλοκές της νόσου

Δημοσίευση 19/8/2021 | 20:30

Ο Shinichi "Sonny" Chiba, ο Ιάπωνας ηθοποιός και θρύλος των πολεμικών τεχνών που συμμετείχε σε εμβληματικές ταινίες όπως τa «Kill Bill» και «The Fast and The Furious: Tokyo Drift», πέθανε από κορωνοϊό σε ηλικία 82 ετών.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο ατζέντης του στο Variety.

Η καριέρα του στον κινηματογράφο και την τηλεόραση εκτείνεται από τη δεκαετία του 1960 έως τη δεκαετία του 2010. Είχε εμφανιστεί σε αμέτρητες ιαπωνικές ταινίες και δημοφιλείς αμερικανικές παραγωγές.

Σε πολλές από τις εμφανίσεις του, ανέδειξε τις εξειδικευμένες ικανότητές του στις πολεμικές τέχνες και συνέχισε να χορογραφεί σκηνές πάλης αργότερα στην καριέρα του.

Γεννημένος ως Sadaho Maeda στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας, στις 22 Ιανουαρίου 1939, άρχισε να μαθαίνει πολεμικές τέχνες ενώ φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο Nippon Sports Science University το 1957.

Σπούδασε δίπλα στον Masutatsu «Mas» Oyama και κέρδισε μαύρη ζώνη το 1965. Αργότερα υποδύθηκε τον Oyama σε μια τριλογία ταινιών, "Champion of Death", "Karate Bearfighter" και "Karate for Life", στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Το 1984, έλαβε το τέταρτο νταν στη μαύρη ζώνη. Επίσης, είχε μαύρες ζώνες σε αρκετές άλλες πολεμικές τέχνες.

Ξεκίνησε την καριέρα του στον κινηματογράφο και την τηλεόραση το 1960, παίρνοντας το όνομα Shinichi Chiba. Οι πρώτοι κινηματογραφικοί του ρόλοι ήταν σε μια σειρά εγκληματικών θρίλερ του Ιάπωνα σκηνοθέτη Κίντζι Φουκασάκου, με τον οποίο ήταν συχνός συνεργάτης. Πρώτη εμφάνιση στην ταινία επιστημονικής φαντασίας "Invasion of the Neptune Men" το 1961.

Ο Chiba πρωταγωνίστησε στην πρώτη του ταινία πολεμικών τεχνών, "Karate Kiba", το 1973 και ο πρώτος διεθνής του ρόλος ήρθε στο "The Street Fighter" του 1974, το οποίο κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ από το New Line Cinema.

Στο «Kill Bill Volume 1» του Quentin Tarantino, ο Chiba υποδύθηκε τον Hattori Hanzo, που κατασκευάζει ένα μοναδικό ξίφος για την πρωταγωνίστρια Uma Thurman.

Εμφανίστηκε επίσης στο «The Fast and the Furious: Tokyo Drift» ως Kamata, αφεντικό της Yakuza και θείος του βασικού ανταγωνιστή Takashi (Brian Tee).

Επίσης εμφανίστηκε στις ταινίες, "Champion of Death", "The Storm Riders", "Karate Warriors", "Doberman Cop", "Shogun's Samurai", "G.I. Samurua»κ.λπ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δε σταματούν τα reunion: μετά το «Σόι σου», επιστρέφουν δύο ακόμη θρυλικές σειρές

Tabloid 18.11.2025
Μετά το «Σόι σου» έρχονται δύο ακόμη θρυλικά reunion

Έρρικα Πρεζεράκου για DWTS: «Δεν είχα να πληρώσω το νοίκι μου τον επόμενο μήνα»

Tabloid 18.11.2025
Πώς η συμμετοχή της στο show τής άλλαξε τη ζωή

O Όστιν Μπάτλερ ξεκαθαρίζει για την Έμιλι Ραταϊκόφσκι: «Είμαστε φίλοι...»

Tabloid 18.11.2025
Οι φήμες για ειδύλλιο ανάμεσά τους φούντωσαν, όταν απαθανατίστηκαν να δειπνούν σε γνωστό εστιατόριο στη Νέα Υόρκη

Νέα καταγγελία για τον Diddy: Αυνανιζόταν μπροστά σε μουσικό παραγωγό

Tabloid 18.11.2025
Ο 56χρονος ράπερ εκτίει τετραετή ποινή φυλάκισης για κατηγορίες σχετικές με πορνεία στο Νιου Τζέρσεϊ

Ο Μάικλ Ντάγκλας και η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς συμπληρώνουν 25 χρόνια παντρεμένοι

Social 18.11.2025
«Ποιος θα το φανταζόταν;» γράφει ο ηθοποιός

Billy Bob Thornton: Τι ήταν τα μυστηριώδη μενταγιόν αίματος που φορούσαν με την Αντζελίνα Τζολί

Tabloid 18.11.2025
Ο σταρ αποκαλύπτει την αλήθεια για τα «ανατριχιαστικά» φιαλίδια με το αίμα τους που κρεμούσαν στον λαιμό τους ως ζευγάρι

Πάουλα Μπαντόσα: Η αντίδρασή της όταν άκουσε το όνομα του Στέφανου Τσιτσιπά σε συνέντευξή της

Tabloid 18.11.2025
Καλεσμένη σε εκπομπή στην Ισπανία ήταν η πρώην σύντροφος του Στέφανου Τσιτσιπά

Ο 85χρονος Τσακ Νόρις στέλνει το δικό του μήνυμα από το γυμναστήριο

Social 18.11.2025
«Συνέχισε να αγωνίζεσαι για την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου»

Κωνσταντίνος Βασάλος: «Αν πάω κάπου και βρω την Ευρυδίκη με τον σύζυγό της, θα κάτσω μαζί τους»

Tabloid 18.11.2025
«Μου έχει τύχει γυναίκα να μην κάνει μπάνιο πριν το σ@ξ! Ήταν και ο λόγος που αποχώρησα!»

Ελένη Καστάνη για την απώλεια 30 κιλών: «Βοηθιέμαι και με τις ενέσεις, είχα φτάσει 100 κιλά»

Tabloid 18.11.2025
Την Ελένη Καστάνη υποδέχθηκε στο πλατό της εκπομπής της η Κατερίνα Καινούργιου