E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μάχη να προλάβουν το σκοτάδι για να περιοριστεί η φωτιά στα Βίλια

Νέο μήνυμα από το 112

Δημοσίευση 16/8/2021 | 15:32

Μάχη να προλάβουν το σκοτάδι για να περιοριστεί η φωτιά στα Βίλια

Με αντιπάλους τον χρόνο και το φως της ημέρας που θα εκλείψει, επιχειρούν τα εναέρια μέσα στη μεγάλη φωτιά στα Βίλια, την ώρα που γίνεται μεγάλη προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο και το μέτωπο της φωτιάς στην Κερατέα.

Μιλώντας πριν από μία ώρα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, σημείωσε πως το πύρινο μέτωπο στα Βίλια είναι το πιο ισχυρό με την έννοια και της εντάσεως, αλλά και της ισχύος των ανέμων και της προσπάθειας που γίνονται από τις εναέριες δυνάμεις.

Ο κ. Πατούλης σημείωσε πως η φωτιά στα Βίλια καίει σε δύσβατη περιοχή και οι εναέριες δυνάμεις μπορούν να φτάσουν σε αυτές τις περιοχές. Για το λόγο αυτό έχουν κινητοποιηθεί και επιχειρούν συνεχώς τα εναέρια μέσα, που έχουν φτάσει στον μέγιστο αριθμό, με βάση τις ανάγκες όλης της χώρας και έχουν ενισχυθεί από άλλες περιοχές. Συνολικά στα Βίλια επιχειρούν 9 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη.

Ένα ακόμη μήνυμα του 112 έλαβαν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που επηρεάζεται από τη φωτιά στα Βίλια.

Συγκεκριμένα, ζητείται από τους κατοίκους της Βένιζας να εκκενώσουν την περιοχή, με κατεύθυνση προς τα Μέγαρα. «Αν βρίσκεστε στην #Βενίζα εκκενώστε τώρα προς Μέγαρα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» έγραφε η ειδοποίηση της Εθνικής Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών.

Νωρίτερα, μήνυμα εστάλη από το 112 για την εκκένωση του οικισμού του Αγίου Γεωργίου στα Βίλια Αττικής όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά. Το μήνυμα καλεί τους πολίτες να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς τη Μάνδρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι μεγιστάνες της τεχνολογίας ετοιμάζουν καταφύγια για την «Ημέρα της Κρίσης»: Πρέπει να ανησυχούμε;

Κόσμος 10.10.2025
Γιατί ο Ζούκερμπεργκ και άλλοι κρίσοι ετοιμάζονται για «τέλος του κόσμου».

Επίθεση με πιρούνι στην έγκυο: Νέο βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τον δράστη μεθυσμένο

Ελλάδα 10.10.2025
Ο σεσημασμένος 43χρονος δράστης, είχε στον όνομά του βαρύ ποινικό μητρώο, με δώδεκα συλλήψεις και ιστορικό κακοποιητικής συμπεριφοράς που ξεκινάει από το 2012.

Καρυστιανού: «Για να δίνουν το πράσινο φως για εκταφή, έχουν σκεφτεί τρόπο να ελέγξουν το αποτέλεσμα»

Ελλάδα 10.10.2025
«Υποχρεωτικά πρέπει να απευθυνθούμε σε εργαστήρια του εξωτερικού και για θέμα αξιοπιστίας και για θέμα εμπιστοσύνης στο ελληνικό κράτος».

Πέθανε ο Τζον Λοτζ, τραγουδιστής και μπασίστας των Moody Blues

Κόσμος 10.10.2025
Οι Moody Blues αναγνωρίζονται ευρέως ως πρωτοπόροι του προγκρέσιβ ροκ

«Αφιερώνω το Νόμπελ Ειρήνης στον Τραμπ», είπε η νικήτρια Μαρία Κορίνα Ματσάδο

Κόσμος 10.10.2025
Οργή από τον Αμερικανό πρόεδρο που έχασε

Ισόβια σε πέντε άνδρες για τη δολοφονία Έλληνα στο Λονδίνο

Κόσμος 10.10.2025
Τον σκότωσαν με ματσέτες για να τον κλέψουν

Ακρίβεια: Εκτίναξη των τιμών στο κρέας

Οικονομία 10.10.2025
Θα υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση για μείωση;

Η στιγμή που γερανός κατεβάζει άνδρα 272 κιλών που δεν μπορεί να μετακινηθεί από το σπίτι του στη Φλόριντα

Κόσμος 10.10.2025
Οι διασώστες χρειάστηκε να κόψουν μέρος του τοίχου του διαμερίσματος, καθώς και μέρος των κιγκλιδωμάτων του μπαλκονιού για να τον μεταφέρουν